Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Krišs Helmanis jauniešu Eirolīgā debitē ar "double-double"

Andrejs Siliņš

Krišs Helmanis jauniešu Eirolīgā debitē ar "double-double"
Krišs Helmanis. Foto: FIBA

Jaunais latviešu basketbolists Krišs Helmanis piektdien Lietuvas pilsētā Kauņā notiekošā "adidas Next Generation Tournament" jeb jauniešu Eirolīgas pirmajā spēlē guva 14 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, tomēr viņa pārstāvētā Badalonas "Joventut" galotnē atzina Londonas "Barking Abbey" pārākumu - 67:70.

17 gadus vecais "Daugavas Sporta nama" audzēknis Helmanis uz Spāniju devās 2018. gada vasarā pēc dalības Eiropas U16 čempionātā. Šodien Helmanis savas Badalonas "Joventut" junioru komandas rindās aizvadīja pirmo spēli jauniešu Eirolīgā un darīja to ļoti efektīvi.

Iesaistījies mačā no rezervistu soliņa, 210 centimetrus garais basketbolists 25 ar pusi minūtēs guva 14 punktus (2p. 7/12, 3p. 0/1), izcīnīja 12 atlēkušās bumbas (četras no tām uzbrukumā), atdeva četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, izprovocēja trīs piezīmes, kā arī trīsreiz kļūdījās, reizi tika bloķēts un saņēma trīs piezīmes. Uvja Helmaņa dēls sakrāja labāko efektivitāti komandā (+23).

"Joventut", neraugoties uz to, ka mača gaitā bija vadībā pat ar 12 punktu starpību, galotnē zaudēja Londonas komandai ar 67:70. Rītdien "Joventut" aizvadīs abas pārējās grupu turnīra spēles, pulksten 11:00 tiekoties ar Stambulas "Fenerbahce", junioriem, bet 19:15 spēlēs pret Viļņas "Rytas" jauno maiņu.

Svētdien komandas aizvadīs spēles par vietām. Uz jauniešu Eirolīgas finālturnīru, kas notiks vienlaikus ar Eirolīgas "Final Four" Ķelnē maija beigās, automātiski dosies katra no četriem kvalifikācijas turnīriem labākā komanda, bet vēl četras vienības saņems "wild card" dalībai finālturnīrā.

Jauniešu Eirolīgā Latvijas spēlētāji regulāri piedalījušies kopš 2009. gada, kad Romā spēlēja Ojārs Siliņš un Kaspars Vecvagars. Vairākus gadus jauniešu Eirolīgā piedalījās arī "VEF Rīga" juniori, bet pērn turnīrā spēlēja Artūrs Žagars. Šosezon kvalifikācijas turnīrā Valensijā mājinieku komandas rindās spēlēja Freds Pauls Bagatskis.

     [+] [-]

, 2020-02-07 20:45, pirms 4 gadiem
o no pagājušās vasaras bija 204 cm tagad jau 210 cm?Puika labi passtiepies.

     [+] [-]

, 2020-02-07 20:58, pirms 4 gadiem
Witslenamitea rakstīja: o no pagājušās vasaras bija 204 cm tagad jau 210 cm?Puika labi passtiepies.
Helmanis savus gēnus kārtīgi nodevis + pa virsu vēl dabūjis... Teicami. Sākums daudzsološs. Tagad tik jāstrāda, jāstrādā, jāstrādā...