Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Iļjins pret Valmieru, Jēkabpils centīsies turpināt sēriju, "baroni" Ķēdaiņos

Andrejs Siliņš

Iļjins pret Valmieru, Jēkabpils centīsies turpināt sēriju, "baroni" Ķēdaiņos
Viktors Iļjins
Foto: Toms Paipals Photography, Jūrmala/Fēnikss

Šovakar “Olybet” Latvijas Basketbola līgā (LBL) tiks aizvadītas divas spēles, “Valmierai/Ordo” uzņemot “Jūrmalu/Fēnikss”, bet “Valkai/Valgai” tiekoties ar “Jēkabpili”. Savukārt “Triobet” Baltijas Basketbola līgā (BBL) “Barons kvartāls” viesosies Ķēdaiņos pie vietējās “Nevežis” komandas.

Latvijas čempionāta ievadā tikai trim komandām izdevies startēt ar pozitīvām bilancēm – “Ventspils” un VEF joprojām spēlē bez zaudējumiem, savukārt jēkabpilieši pēc divām neveiksmēm tieši pret pieminētajām komandām turpinājuši ar trim panākumiem pēc kārtas. Šovakar Rūdolfa Rozīša vadītā komanda centīsies turpināt uzvaru sēriju (tiesa, sērija nosacīta, jo Baltijas līgā pa vidam piedzīvots zaudējums).

Pretī stāsies “Valkas/Valgas” vienība, kas pēc uzvaras pār LU (89:82) izbraukumā zaudēja čempionei “Valmierai/Ordo” (75:89) un pēc tam mājās atzina arī “Ventspils” pārākumu (65:96). Igaunijas čempionātā Valgas komandai veicies ļoti labi – piecos mačos izcīnīti četri panākumi, kas ļauj ieņemt trešo vietu tabulā (VTB līgā spēlējošajai “Kalev/Cramo” divi zaudējumi divās spēlēs).

Ivars Rihards Žvīgurs bijis rezultatīvākais komandā gan Latvijas, gan Baltijas līgās. Latvijā Ivaram vidēji 13 punkti, 4,7 bumbas un 5,0 izprovocētas piezīmes, bet Igaunijā – 14,3 punkti, 6,5 bumbas zem groziem un 5,0 izprovocētas piezīmes. Valgas klubs, ko trenē Juris Umbraško un kurā spēlē arī Artūrs Bricis, Kristaps Kanbergs un Sandis Silavs, starpsezonā pastiprinājies ar Igaunijas izlases centru Rainu Rādiku, kura pienesums laukumā gan pagaidām statistikas izteiksmē nav tik pamanāms.

Spēles sākums pulksten 19:00 un tiešraidē to translēs kanāls “Best4Sport”.

Savukārt Vidzemes Olimpiskajā centrā spēle sāksies jau 18:30, kad čempione “Valmiera/Ordo” uzņems “Jūrmalu/Fēnikss”. Šī abām komandām būs pirmā savstarpējā tikšanās jaunajā sezonā un pirmoreiz jūrmalnieku formastērpā pret Valmieru spēlēs centrs Viktors Iļjins.

Ja atmet pirmo sezonas maču pret “Baronu” Viktors pagaidām spējis dot ievērojamu pienesumu savai jaunajai komandai (jāatceras gan, ka Iļjins izīrēts un līgums ar Valmieras vienību ir spēkā arī uz nākamo sezonu). Septiņās spēlēs vidēji 12 punkti un sešas bumbas, bet, ja neskaitām pirmo maču, kurā laukumā vien nepilnas četras minūtes, Viktors bijis vēl spējīgāks – 14 punkti un 6,8 bumbas.

Jūrmalnieku rindās gan labāk ar punktu gūšanu caurmērā klājies Uģim Pinetem, kurš guvis 14,9 punktus, bet Edgars Jermanovs pievienojis 12,6 punktus un 7,1 rezultatīvu piespēli (labākais rādītājs līgā). Komandai labāku sniegumu (3-4) patraucējis demonstrēt arī Edmunda Elkšņa savainojums. Toties, iespējams, tieši tas ļāvis vairāk publiski atklāties Kristiana Vīksnes talantam – 19 gadus vecais Juglas sporta skolas absolvents vidēji 17 laukumā pavadītajās minūtēs guvis 7,0 punktus.

Valmieriešiem sezona iesākusies kā pa celmiem – pēc grandioza pirmssezonas finiša (triumfs pār “Ventspili” Baltijas līgas kausa finālā) sekojis samocīts sezonas ievads. Zaudējums ogrēniešiem, sagrāve pret “Baronu” un bezierunu neveiksme pret to pašu “Ventspili”, kā arī mocīšanās ar LU, kas gan noslēdzās ar panākumu. Protams, “Valmieras/Ordo” sakarā savainojumu faktors bijis vēl izteiktāks – joprojām laukumā nav atgriezušies Haralds Kārlis un pagājušās sezonas finālsērijas MVP Artūrs Bērziņš, bet amerikāņu aizsargs Kārsons Purifojs neilgi pēc ierašanās jau pirmajā spēlē pret LU guva savainojumu, kas izskatoties diezgan nepatīkams un vēl kādu laiku bez viņa palīdzības būs jāiztiek. Viņam gan līgums uz vienu mēnesi, bet lietuviešu saspēlniekam Ovīdijam Varanauskam pārbaudes laika līgums tuvojas noslēgumam un nevar apgalvot, ka viņa sniegums šajā laikā būtu bijis pārliecinošs.

Nespējot piesaistīt Kristapu Valteru, “Valmiera/Ordo” tik un tā devās sev zināmā virzienā – nolīgts pagājušajā sezonā “Ventspilī” spēlējušais aizsargs Damjērs Pitss. Par Pitsa kvalitātēm šaubu ir mazāk, un jādomā, ka tieši šis basketbolists beigu beigās arī kļūs par valmieriešu pirmo saspēles vadītāju. Pirmajā mačā pret savu bijušo komandu Pitss guva 15 punktus 21 minūtes laikā.

Jānis Kaufmanis vidēji izcēlies ar 14,8 punktiem, Mārtiņam Laksam – 13,4 punkti un četras bumbas, bet Lauris Blaus vidēji pievienojis 11,4 punktus un 6,2 bumbas zem groziem.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaU-Z%
1.BK Ventspils7-0100.0
2.VEF Rīga4-0100.0
----
3.BK Jēkabpils3-260.0
4.Jūrmala/Fēnikss3-442.9
5.Barons kvartāls3-442.9
6.Valmiera/Ordo2-340.0
----
7.Liepāja/Triobet2-433.3
8.Ogre/Kumho Tyre2-433.3
9.Valka/Valga1-233.3
10.Latvijas Universitāte0-30.0

Šovakar spēli Baltijas līgā aizvadīs “Barons kvartāls”, kas viesosies pie Ķēdaiņu “Nevežis” vienības Lietuvā. “Baroniem” šī būs otrā spēle jaunajā sezonā šai turnīrā – pirmajā ar 75:70 izdevās mājās uzveikt “Liepāju/Triobet”. Savukārt “Nevežis” pēc Pērnavas uzveikšanas (77:62) viesos zaudēja Raplai (77:91). Lietuvas čempionātu Ķēdaiņu komanda sākusi ar četrām uzvarām astoņos mačos – uzveiktas vēl nesen par spēcīgākām uzskatītās “Vytautas”, “Neptunas”, “Pieno Žvaigždes” un “Juventus” komandas, bet pēdējā spēlē izbraukumā zaudēts šīs sezonas uz papīra vājākajai komandai “Šiauliai”.

Spēles sākums pulksten 18:00 un tiešraide paredzēta “Delfi.lt” video translāciju sadaļā.

     [+] [-]

, 2016-10-26 11:02, pirms 8 gadiem
Es par Ordo uzvaru sodien! Ceru ka sodien labi kapas

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 13:54, pirms 8 gadiem
Un, protams, tiešraide Valkai pret Jēkabpili, bet Valmierai pret Jūrmalu nē, katru dienu arvien stulbāki un stulbāki lēmumi pieņemti.

     [+] [-]

, 2016-10-26 13:56, pirms 8 gadiem
Kādas TOTO prognozes? Gribu beidzot uzlikt uz LBL