Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Gulbenes Buki" uzvar Ķekavā un piesakās uz regulārās sezonas līderpozīciju

Emils Ozerinskis

"Gulbenes Buki" uzvar Ķekavā un piesakās uz regulārās sezonas līderpozīciju
Jānis Dilevka. Foto: Laikraksts "Dzirkstele"/Basket.lv

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā turnīra līderkomandu cīņā ar rezultātu 76:69 "Gulbenes Buki" izbraukuma spēlē pārspēja "Ķekavu", veicot nozīmīgu soli, lai pretendētu uz pirmās pozīcijas noturēšanu regulārajā sezonā.

Pirmā šīs sezonas "Ķekavas" un "Gulbenes Buku" tikšanās notika Edgara Tetera trenētās komandas mājvietā. Spēles sākums labāks padevās viedu komandai, Ingaram Aizpuram pirmā ceturkšņa vidū panākot gulbeniešiem septiņu punktu pārsvaru. Ar trīs punktu metienu ķekaviešu pakaļdzīšanos ievadīja Artūrs Strēlnieks, kurš pats arī noslēdza pirmo ceturksni, pārņemot nelielu pārsvaru "Ķekavas" labā - 20:19. Otrās desmitminūtes sākumā "Gulbenes Buki" pārņēma vadību un veica astoņu punktu izrāvienu. Strēlnieka un Nika Saknīša rezultatīvais sniegums ļāva rezultāta starpību samazināt un puslaika pēdējā minūtē Skanītis pat panāca minimālu pārsvaru mājiniekiem, bet Aizpurs ar metienu pēc dribla guva puslaika pēdējos punktus, pārtraukumā dodot "Bukiem" vadību ar 33:32.

Spēles otrajā puslaikā mača svaru kausi nosliecās par labu gulbeniešiem. Svarīgā brīdī vairākkārt "Gulbenes Bukiem" rezultatīvu pienesumu deva Mārtiņš Vīņauds, ļaujot pēc trīs ceturtdaļām viesiem būt priekšā ar rezultātu 57:49. Noslēdzošās ceturtdaļas vidū Mikus Sokolovs ar tālmetienu sasniedza gulbeniešiem 15 punktu pārsvaru, šķietami jau atrisinot jautājumus par spēles uzvarētāju. Tomēr savu līdzjutēju priekšā ķekavieši nebija gatavi izkārt balto karogu. Strēlnieks centās atgriezt mājiniekus spēlē, bet divas minūtes līdz mača beigām Mārtiņš Šteinbergs pietuvoja mājiniekus līdz sešu punktu starpībai. Minūti un desmit sekundes līdz beigām "Ķekavu" no pretiniekiem šķīra vairs tikai četri punkti, taču cīņas noslēdzošajā minūtē sekmīgāki bija "Gulbenes Buki", kuri sameta grozā soda metienus un nokārtoja uzvaru ar 76:69, tādējādi nostabilizējoties turnīra tabulas pirmajā pozīcijā un attālinoties no tuvākajiem sekotājiem ķekaviešiem.

"Gulbenes Buku" panākumu ar 27 gūtiem punktiem kaldināja Ingars Aizpurs, kurš bija vienīgais no gulbeniešu spēlētājiem, kurš sasniedza divciparu skaitli gūtajos punktos. Mikus Sokolovs un Mārtiņš Rozenbergs guva pa deviņiem punktiem, bet Jānim Dilevkam un Mārtiņam Vīņaudam pa astoņiem punktiem. Mājinieku rindās 27 puntkus guva Artūrs Strēlnieks, bet Mārtiņš Šteinbergs guva 12, kamēr Nikam Saknītim par punktu mazāk.

Spēlējot bez sava komandas līdera Ivara Zemīša, "Bauska/SC Mēmele" nespēja izbraukumā izrādīt nopietnu pretestību "Ventspils Augstskolas" basketbolistiem. Jau līdz pirmās ceturtdaļas vidum ventspilnieki iekrāja desmit punktu pārsvaru un mača turpinājumā atpakaļ vairs neatskatījās. Pēc pirmā spēles ceturkšņa "Ventspils Augstskola" bija priekšā ar rezultātu 26:11. Baušķenieki otrajā ceturtdaļā uz brīdi pietuvojās līdz 11 punktu atstatumam, bet puslaika izskaņā mājinieki palielināja rezultāta pārsvaru, puslaika pārtraukumā dodoties ar komfortablo 49:30.

Trešajā ceturksnī mača ritējums nemainījās. Reinis Krūmiņš ceturtdaļas vidū savai komandai guva astoņus punktus pēc kārtas, sasniedzot 22 punktu starpību. Pirms noslēdzošajām desmit minūtēm ventspilnieki bija priekšā ar rezultātu 71:43. "Ventspils Augstskolas" pārsvars spēles noslēdzošā nogriežņa sākumā sasniedza 34 punktus, bet viesi ceturkšņa vidū spēja nedaudz starpību samazināt. Tomēr pašās spēles beigās ventspilnieki guva vairākus grozus pēc kārtas un "Bauska/SC Mēmele" basketbolistiem nācās samierināties ar pamatīgu sakāvi. Spēlei noslēdzoties, rezultāta tablo ziņoja par 102:65, dodot kurzemniekiem panākumu ar 37 punktu starpību.

"Ventspils Augstskolas" sastāvā par rezultatīvāko spēlētāju ar 23 punktiem kļuva Toms Stupele, savukārt "double-double" rādītājus sasniedza Reinis Krūmiņš, izceļoties ar 21 punktu un 14 atlēkušajām bumbām. Labākais +/- koeficients ar +29 bija Dāvidam Vīksnem, kurš guva 11 punktus, izcīnīja piecas bumbas un atdeva četras piespēles. Viesu komandas sastāvā ar 11 punktiem rezultatīvākais bija Edijs Ausējs.

LBL2 turnīra tabula pēc uzvaru procenta

VKomandaUZ%
1.Gulbenes Buki13381.3%
2.Ķekava10566.7%
3.Jelgava/LLU13765.0%
4.Kandava/Compor12763.2%
5.OC Limbaži12763.2%
6.BA Turība10758.8%
7.RSU9852.9%
8.Saldus9852.9%
9.Ventspils Augstskola9950.0%
10.LU/BS Rīga51229.4%
11.Bauska/Mēmele41719.0%
12.Valmiera Glass ViA-21175.6%