Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Gulbenes Buki" izvirzas vadībā LBL2 finālsērijā par spīti Mieža 35 punktiem

Emils Ozerinskis

"Gulbenes Buki" izvirzas vadībā LBL2 finālsērijā par spīti Mieža 35 punktiem
"Ķekavas" līderis Nauris Miezis. Foto: BK Ķekava

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas fināla sērijas trešajā mačā "Gulbenes Buki" ar rezultātu 83:78 pārspēja "Ķekavu", pārņemot vadību sērijā ar 2-1 un nonākot uzvaras attālumā līdz zelta medaļām.

Finālsērijas trešo spēli ar precīzu metienu pirmajā uzbrukumā iesāka Jānis Dilevka, kurš guva arī gulbeniešu otro grozu, raidot precīzu metienu no tālās distances. Pēc Mārtiņa Vīņauda caurgājiena mājinieku pārsvars sasniedza sešus punktus - 7:1. Spēles ceturtajā minūtē Artūrs Strēlnieks ar tālmetienu izlīdzināja mača rezultātu, taču Vīņauds un Dilevka divatā atguva vadību "Bukiem". Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē Sandis Bēts ar soda metieniem palielināja mājinieku pārsvaru līdz septiņiem punktiem, bet "Ķekava" atkal atspēlējās, piecus punktus pēc kārtas gūstot viesu līderim Naurim Miezim (18:18). Gulbenieši saviem pretiniekiem tā arī neļāva pārņemt mača vadību un pirmās desmit minūtes ar soda metieniem nobeidza Mikus Sokolovs, sasniedzot mājiniekiem labvēlīgo 25:20.

Spēles otrajā ceturtdaļā "Gulbenes Buki" saglabāja pārsvaru un palielināja savu atrāvienu. Desmit punktu atstatumu gulbeniešiem ļāva pārsniegt Vīņauds, bet lielāko pārsvaru pirmajā puslaikā sasniedza Ingars Aizpurs, ar soda metieniem sasniedzot +13. Nedaudz vairāk nekā minūti līdz puslaika beigām Bēts veica četru punktu gājienu, uz pārkāpumu tālmetiena brīdī izprovocējot Strēlnieku un panākot 45:32. Tomēr pašās otrās ceturtdaļas beigās iniciatīvu viesu komandā uzņēmās Miezis, kurš noslēdzošajā minūtē individuāli guva deviņus punktus, tostarp raidot grozā puslaika sirēnlauzi no tālmetiena līnijas. Tādējādi komandas, ejot pārtraukumā, šķīra tikai seši punkti (47:41).

Cīņas trešo daļu ar diviem precīziem uzbrukumiem ievadīja Roberts Pāže, samazinot rezultāta starpību līdz viena metiena tiesai. Ceturtdaļas vidū pieredzējušais Raimonds Gabrāns guva sešus punktus pēc kārtas savai komandai, panākot rezultātu 55:48. Trīs minūtes līdz ceturkšņa beigām Miezis samazināja rezultāta starpību, bet Edgars Štelmahers ar trejaci izlīdzināja mača rezultātu. Taču tāpat kā pirmajā ceturtdaļā mājinieki pretiniekiem vadību neatdeva un perioda izskaņā Sokolovs trāpīja trīs punktu metienu, panākot rezultātu 65:61.

Par spīti tam, ka vairākiem ķekaviešiem tika fiksētas ceturtās piezīmes, viesu komanda labāk iesāka mača noslēdzošo ceturksni, kurā viesu vienība pirmo reizi izvirzījās vadībā. Pie "Ķekavas" viena punkta pārsvara rezultatīvu ierāvienu groza apakšā veica Aizpurs, bet Pāže ar varavīksnes metienu atkal panāca viena punkta pārsvaru viesiem. Tā brīdi abas komandas apmainījās ar minimālu pārsvaru. To lauzt izdevās "Ķekavas" komandai, kura noslēdzošā perioda vidū pēc Štelmahera metiena panāca rezultātu 73:69. Tāpat kā sērijas otrajā spēlē, arī šoreiz "Ķekava" vāji izpildīja soda metienus, bet Miezis pēc sava garām aizmestā sodiņa pats sagrāba atlēkušo bumbu, metot precīzi no apakšas.

Sākoties noslēdzošajām divām minūtēm katrā komandā vairāki spēlētāji bija saņēmuši piecas personīgās piezīmes, ietekmējot iespējamās spēlētāju rotācijas. Gabrāna pustālais metiens atliecienā izlīdzināja mača rezultātu - 76:76. Minūti līdz beigām ļoti sarežģītu metienu caurgājienā trāpīja Sokolovs, atgūstot mājiniekiem vadību. Pretinieku rindās Miezis palaida groza virzienā tālmetienu, kas nebija precīzs, bet "Buki" uz pretspēlētāja laipnību atbildēja ar astoņu sekunžu kļūdu, nepārvarot centra līniju. "Ķekava" pēc saviem neprecīzajiem metieniem tika pie vairākām atkārtotajām iespējām, bet bumba spītīgi grozā nekrita. Atšķirībā no pretiniekiem Bēts precīzi meta soda metienus, 26 sekundes līdz beigām panākot +3. Miezis no tālmetiena līnijas rezultātu neizlīdzināja, bet Pāže trāpija tikai vienu no diviem sodiņiem. Desmit sekundes līdz mača beigām Gabrāns aukstasinīgi raidīja grozā divus brīvmetienus, nodrošinot "Gulbenes Bukiem" uzvaru sērijas trešajā spēlē. Ar noslēguma rezultātu 83:78 gulbenieši pārņēma vadību sērijā līdz trīs uzvarām ar 2-1.

Gulbenieši nodemonstrēja saturīgu komandas spēli, pieciem spēlētājiem pārsniedzot desmit gūto punktu robežu. Rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Jānis Dilevka, bet Mikum Sokolovam par punktu mazāk. "Ķekavas" komandā 35 punktus guva Nauris Miezis, bet vienības lielākais klupšanas akmens bija soda metienu precizitāte, trāpot tikai 43% no 39 izdarītajiem brīvmetieniem.

"Gulbenes Buki" - "Ķekava" 83:78 (25:20, 22:21, 18:20, 18:17), Sērijā 2-1
"Gulbene": Dilevka 15, Sokolovs 14, Vīņauds 13 (12 atl.b.), Aizpurs 12 (10 atl.b.), Gabrāns 12, Bēts 9, Šulcs 4, Rozenbergs 2, Šteinbergs 2, Rikveilis, Pušpurs.
"Ķekava": Miezis 35, Pāže 18, Štelmahers 16, Strēlnieks 5 (10 atl.b.), Zemturis 2, Avotiņš 2, Šteinbergs, Bērziņš.

LBL2 zelta sērija

DatumsLaiksMājiniekiViesiVietaRezultāts
01.05.16:00Gulbenes Buki-ĶekavaGulbenes SC64:86
07.05.20:00Ķekava-Gulbenes BukiĶekavas SC81:82
11.05.14:00Gulbenes Buki-ĶekavaGulbenes SC83:78
14.05.19:30Ķekava-Gulbenes BukiĶekavas SC
18.05.*14:00Gulbenes Buki-ĶekavaGulbenes SC

     [+] [-]

, 2019-05-11 16:17, pirms 5 gadiem
sodi metieni ir vāji Keķavai...

  +3 [+] [-]

, 2019-05-11 16:56, pirms 5 gadiem
Ķekava ir viena vīra komanda, tur nav nākotnes. Toties vecais labais Buks rullē! Raimi, Mārtiņ, Valmiera ar jums!!! Gulbenei ir KOMANDA, Ķekavai - neslikts miezisms plus garāmmetēja Pāžes nervozitāte... Par Gulbeni!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 11:58, pirms 5 gadiem
Varēji jau arī uzrakstīt par lielisko tiesnešu darbību..... Tā svilpot uz vienu pusi ir jāmāk.... Aprunājos pēc spēles gan ar operatoriem, gan komentētājiem viņi arī to visi atzina- Ķekava un Teteris varēja darīt gandrīz visu, Buki pat pieskarties pretiniekam nedrīkstēja, ja ir pārāk tuvu laukuma līnijām, tad jau skaitās, ka auts u.t.t.