Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzņems čempionus, "Baronam" cīņa par 4. vietu Jēkabpilī

Emils Ozerinskis

"Ventspils" uzņems čempionus, "Baronam" cīņa par 4. vietu Jēkabpilī
Foto: BK Ventspils

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā sestdien, 25. martā norisināsies trīs intriģējošas cīņas raugoties turnīra tabulas izkārtojumā. Turnīra līdervienība "Ventspils" uzņems ambiciozos valmieriešus, "Jēkabpils" un "Barons kvarāls" cīnīsies par ceturto pozīciju, bet "Ogrei/Kumho Tyre" būs pēdējā iespēja uzbrukt liepājnieku sestajai pozīcijai.

BK "Ventspils" - "Valmiera/Ordo"
Pulksten 17:00 Ventspils Olimpiskais centrs

No turnīra tabulas viedokļa cīņa starp "Ventspili" un "Valmieru" atstās vismazāko ietekmi uz komandu izkārtojumu, tomēr basketbola pavasara kontekstā šī spēle var uzdot toni potenciālajai LBL finālsērijai. Ja pirms gada pretinieki "Valmieras/Ordo" pieteikumu uz zelta medaļām neuztvēra nopietni līdz pat pēdējam brīdim, kad valmierieši šokēja Rīgas VEF un cēla virs galvām turnīra galveno trofeju, tad šogad Vidzemes komandu vairs neviens nenopietni uztvert nedrīkst. Pēdējo divu sezonu laikā dzeltenās un zaļās komandas savstarpējās cīņās pārāki ir bijuši valmierieši, uzvarot četras no pēdējām septiņām tikšanās reizēm. Šajā statistikā gan neietilpst vēl viena "Valmieras/Ordo" uzvara Baltijas līgas kausa izcīņā šīs sezonas sākumā.

Kārļa Muižnieka vadītā "Ventspils" ar 23 uzvarām un diviem zaudējumiem pārliecinoši ieņem turnīra tabulas pirmo pozīciju, un regulāro sezonu noslēgt pirmajā vietā var liegt tikai katastrofa. Ventspilniekiem atlikušajās septiņās spēlēs pietiek ar divām uzvarām, lai nodrošinātu mājas spēļu priekšrocības visa LBL turnīra izslēgšanas spēļu laikā. Kurzemnieki abās savstarpējās cīņās spējuši tikt galā ar Rīgas VEF, bet vienīgie zaudējumi nākuši pret "Baronu" un "Valmieru". Otro spēli "Ventspils" kreklā aizvadīs komandas pēdējais papildinājums Tods O'Braiens, kurš debijas spēlē pret "Ogri" guva piecus punktus un izcīnīja septiņas bumbas.

Uvja Helmaņa vadītā "Valmiera/Ordo" ar 18 uzvarām 27 cīņās ieņem trešo pozīciju turnīra tabulā. Valmierieši saglabā teorētiskas cerības arī uz otro vietu, tomēr, lai tas notiktu, "VEF Rīga" jāzaudē abas atlikušās cīņas regulārajā turnīrā. Tādēļ visticamāk šosezon valmierieši izslēgšanas spēļu turnīrā iesaistīsies jau ceturtdaļfinālā. Sezonas gaitā komanda ievērojami pastiprinājusi sastāvu un spēlētāji publiski pauduši mērķi nosargāt čempionu titulu. "Valmieras" jaunākais papildinājums D'ors Fišers savā debijas mačā izcēlās ar "double-double", gūstot 12 punktus un izcīnot tādu pašu skaitu atlēkušo bumbu.

"Ventspils" komandas galvenais ierocis ir komandas sabalansētais sastāvs. Pieci komandas spēlētāji pārsniedz vidēji desmit punktu robežu, bet vēl trīs ir pavisam tuvu šim rādītājam. Ventspilnieku rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 12,7 punktiem spēlē ir Māris Gulbis, kamēr Ingus Jakovičs un Edgars Žeļonis attiecīgi gūst 11,8 un 11,7 punktus. "Valmieras/Ordo" sastāvā par līderi kļuvis pērnās sezonas ventspilnieks Damjērs Pitss, kurš ir visas līgas otrais rezultatīvākais spēlētājs ar 15,3 punktiem mačā un 5,8 rezultatīvām piespēlēm. Mārtiņš Laksa vidēji izceļas ar 14 punktiem, Jānis Kaufmanis gūst 13,7, bet Artūra Bērziņa rēķinā 12,8.

BK "Jēkabpils" - "Barons kvartāls"
Pulksten 17:00 Jēkabpils Sporta nams

Regulārās sezonas ceturtās vietas ieguvēji var izšķirties tieši Jēkabpilī, kur vietējā komanda uzņems "Barons kvartāls" basketbolistus. Abas komandas pēdējos mačos izcīnījušas uzvaras, tomēr konteksts šiem mačiem bijis diametrāli pretējs. "Jēkabpils" spēja izmocīt uzvaru ar 67:61 pār vienu no turnīra pastarītēm "Latvijas Universitāti", kamēr "Barons kvartāls" 80:71 sakāva Rīgas VEF. Ņemot vērā turnīra attīstību "Jēkabpilij" un "Baronam" ir lielas izredzes savstarpēji tikties jau ceturtdaļfinālā un šīsdienas spēle var izšķirt mājas spēļu priekšrocības.

Rūdolfa Rozīša trenētā "Jēkabpils" ar 15 uzvarām un 12 zaudējumiem ieņem ceturto pozīciju turnīra tabulā. Aprīlī "lūšiem" gaidāms ļoti smags kalendārs, tiekoties ar visām trīs augstāk esošajām komandām. Tādēļ savā laukumā uzvara pār "Baronu" ir ļoti nepieciešama, lai iegūtu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Mārtiņa Gulbja vadītais "Barons kvartāls" 25 aizvadītās spēlēs ticis pie 13 uzvarām, kas šobrīd dot piekto pozīciju, Tomēr rīdzinieki ir aizvadījuši par divām spēlēm mazāk kā "lūši", un atlikušais spēļu kalendārs "Baronam" nav tik sarežģīts kā citām komandām. Tādēļ uzvara Jēkabpilī "Baronu" nostādītu uz ceļa, lai regulāro sezonu noslēgtu ceturtajā pozīcijā.

"Jēkabpils" sastāvā pēc traumas sadziedēšanas atgriezies viens no uzbrukuma līderiem Roberts Stumbris, kurš šosezon "lūšiem" palīdzējis ar 13,5 punktiem vidēji spēlē. Savukārt "Jēkabpils" komandas seja nu jau piekto sezonu ir Rinalds Sirsniņš, izceļoties ar 13,6 punktiem un 5,8 rezultatīvām piespēlēm. Lietuvietis Modests Kumpis Daugavas krastos atgriezies ar vidēji 11,7 punktiem spēlē un 6 izcīnītām bumbām zem groziem. Par īstu atradumu "Barons kvartāls" komandā kļuvis pērnās sezonas jēkabpilietis Tailers Larsons, kurš ir LBL labākais punktu guvējs, izceļoties ar 16,8 punktiem vidēji mačā. Svarīgu lomu komandas panākumos spēlē lietuvietis, kurš savulaik "Jēkabpilij" izrādījās nevajadzīgs. Taurs Jogela "Barons kvartāls" rindās šosezon vidēji gūst 14,4 punktus, bet no latviešiem rezultatīvākais ar 13,8 punktiem ir Dāvis Geks.

"Ogre/Kumho Tyre" - "Liepāja/Triobet"
Pulksten 17:00 Ogres 1. vidusskola

"Ogrei/Kumho Tyre", uzvarot savā laukumā liepājniekus, ir iespēja izveidot pamatīgu intrigu cīņā par pēdējo "play-off" pozīciju, uz kuru šobrīd pretendē trīs komandas. Līdzšinējās sezonas cīņās ogrēnieši divas reizes uzveikuši "Liepāju/Triobet", kas var dod priekšrocību noslēguma tabulā vienādas bilances gadījumā. Spēli ar lielu interesi noteikti vēros arī "Jūrmala/Fēnikss", kura pēc pusmēneša pauzes iesaistīsies izšķirošajās cīņā nākamās nedēļas vidū.

"Ogre/Kumho Tyre" ar 11 uzvarām 27 spēlēs dala turnīra tabulas septīto pozīciju. Piecas spēles pirms pamatturnīra noslēguma Artūra Visocka-Rubeņa vadītā komanda saglabā izredzes uz iekļūšanu "play-off", vēl jo projām pretendējot uz pirms sezonas izvirzīto mērķi. Atlikušais kalendārs nav viegls, tāpēc katra uzvar būs ļoti vērtīga un šīs dienas mačam tā būs dubulta.

Pēdējās divās spēlēs piedzīvotās neveiksmes atsitušas "Liepāju/Triobet" no stabilas "play-off" pozīcijas tuvāk komandām, kas šo vietu kurzemniekiem vēlas atņemt. "Lauvas" ar 12 uzvarām 27 spēlēs atrodas nedaudz virs izslēgšanas spēļu strīpas. Agra Galvanovsla vadītās komandas sastāvs sezonas laikā piedzīvojis būtiskas izmaiņas, pusotru reizi nomainot visu leģionāru sastāvu. Jaunu impulsu liepājniekiem varētu dot pieredzējušā uzbrucēja Mareka Jurevičus atgriešanās laukumā, kurš spēlē pret valsts čempioniem guva desmit punktus.

Ogrēniešu rindās sekmīgi iejuties no "Jēkabpils" mājās pārnākušais Renārs Magone, kurš aizvadītajās cīņās savai dzimtās pilsētas komandai palīdzējis ar vidēji 13 punktiem. Jānis Pozņaks vidēji ogrēniešiem palīdz ar 11 punktiem, bet Guntis Sīpoliņš izceļas ar 9,9. "Liepājas/Triobet" rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 15,1 punktu ir amerikāns Malkoms Grifins, kuram arī 7,1 rezultatīva piespēle, Artūrs Ausējs vidēji gūst 13,3 punktus, bet komandas jaunieguvums Džeilens Stīls līdz šim izcēlies ar 13.5 punktiem aizvadītajās divās cīņās.

"OlyBet" LBL turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils23292.0%
2.VEF Rīga12475.0%
3.Valmiera/Ordo18966.7%
4.Jēkabpils151255.6%
5.Barons kvartāls131252.0%
6.Liepāja/Triobet121544.4%
7.Jūrmala/Fēnikss111640.7%
8.Ogre/Kumho Tyre111640.7%
9.Latvijas Universitāte52317.9%
10.Valka/Valga31417.6%

Izmantotie resursi:
basket.lv

1 2 46 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-03-25 09:37, pirms 7 gadiem
Par lielu Valmieru!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-25 09:55, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Cerams, uzņems viesmīlīgi! #MēsVisiPērsimLemberdzēnus
Pērsim pērsim,tik pirms tam kārtīgi nopērsim vafeļnieku bungu sitēja dārzeni

  -2 [+] [-]

, 2017-03-25 09:58, pirms 7 gadiem
Par Valmieru un Ogri!!!

     [+] [-]

, 2017-03-25 10:45, pirms 7 gadiem
Ja Latvijā šodien ir sēru dienu, kapēc notiek šādi sporta pasākumi...
Atminos 90tajos svarcelšanā nevienas sacensības nerīkoja sēru dienās.

Pie karogiem melnās lentītes, bet hallēs visi dies un dziedās palēkdamies....

Jums nešķiet pārdomu vērti!?!?

     [+] [-]

, 2017-03-25 10:55, pirms 7 gadiem
Kristaps Valters spēlēs ?

     [+] [-]

, 2017-03-25 11:42, pirms 7 gadiem
juings rakstīja: Kristaps Valters spēlēs ?
Tās "Pāris nedēļas" jau vēl nav pagājušas.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-25 12:25, pirms 7 gadiem
sasperjod-k, vēsture katrai tautai ir sava un, protams, to jāciena, taču vai tev nešķiet, ka mūsu valstī šo nenoliedzami skumjo lietu jau dažs labs jau nav pārvērtis par patoloģisku politisko fetišu. Ir jāatceras, taču jābeidz raudāt un jādomā par rītdienu nevis aizvakardienu.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-25 13:38, pirms 7 gadiem
Var riskēt un likt uz Valmieras uzvaru
Koef. 5 uz Valmieru ir pārspīlēts. Ventspils ļoti nestabili spēlē jau ilgāku laiku. Ja mokās ar LU, kāds pamats domāt, ka pret pastiprināto Valmieru būs pastaiga

  +2 [+] [-]

, 2017-03-25 13:55, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Var riskēt un likt uz Valmieras uzvaru
Koef. 5 uz Valmieru ir pārspīlēts. Ventspils ļoti nestabili spēlē jau ilgāku laiku. Ja mokās ar LU, kāds pamats domāt, ka pret pastiprināto Valmieru būs pastaiga
Domāji Ogri ? vnk. 2017-02-18 17:00 ar Latvijas Universitāte 96:60

  -1 [+] [-]

, 2017-03-25 13:56, pirms 7 gadiem
Valmiera būs spēcīga tad, kad centri ar lietderību izmantos veselā Ādolfa piespēles- tad čempions nav prognozējams, pašlaik -trešie

  -3 [+] [-]

, 2017-03-25 13:59, pirms 7 gadiem
DoOrDie rakstīja: Domāji Ogri ? vnk. 2017-02-18 17:00 ar Latvijas Universitāte 96:60
Pret LU pēc 1. puslaika arī bija tikai +6
Un jā pret Ogri +7 ir gandrīz vai kauns savā laukumā
Nesaprotu, kāpēc bukmeikeri iedomājas, ka Ventspilij būs viegla uzvara. Izredzes uz uzvaru ir gandrīz 50-50

  -2 [+] [-]

, 2017-03-25 14:00, pirms 7 gadiem
specha rakstīja: Valmiera būs spēcīga tad, kad centri ar lietderību izmantos veselā Ādolfa piespēles- tad čempions nav prognozējams, pašlaik -trešie
Ar Ādolfu Valmiera būs favorīti uz zeltu. VEF un Ventspils izskatās ļoti nepārliecinoši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-25 15:35, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Domā to Petjku? A kāds sakars viņam ar vafelēm? Ā, tas vēders viņam uzaudzis no vietējās Pobedas vafelēm jeb tomēr tas ir tīri no Aldarīša?
Tu tik indīgs esi palicis, jo fāters tevi sita, vai arī tas ir tīri no Apinīša ?

     [+] [-]

, 2017-03-25 15:51, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Pret LU pēc 1. puslaika arī bija tikai +6
Un jā pret Ogri +7 ir gandrīz vai kauns savā laukumā
Nesaprotu, kāpēc bukmeikeri iedomājas, ka Ventspilij būs viegla uzvara. Izredzes uz uzvaru ir gandrīz 50-50
Un ko teikt par VEF mocīšanos abās spēlēs ar Ogri? To jau neredzi, liekuli

     [+] [-]

, 2017-03-25 15:58, pirms 7 gadiem
Internetā, protams , redzēt nevarēs ?

  -1 [+] [-]

, 2017-03-25 16:01, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Un ko teikt par VEF mocīšanos abās spēlēs ar Ogri? To jau neredzi, liekuli
Regulārajā sezonā ne BKV ne VEF sniegumu īsti nevar saistīt ar PO stadiju

  +2 [+] [-]

, 2017-03-25 16:06, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Regulārajā sezonā ne BKV ne VEF sniegumu īsti nevar saistīt ar PO stadiju
Piekrītu, bet fkscd jau te mēģina pierādīt pretējo, noliekot BKV, bet aizmirstot par VEF

  -2 [+] [-]

, 2017-03-25 16:11, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Piekrītu, bet fkscd jau te mēģina pierādīt pretējo, noliekot BKV, bet aizmirstot par VEF
īsti iemesla nolikt abas komandas jau nav, atšķirībā no citām komandām, abas jau var domāt uz PO stadiju, personīgi sķiet, ka BKV jau gatavojas uz to, līdzīgi kā VEF decembrī dzina fizisko iekšā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-25 16:41, pirms 7 gadiem
Jekabpils spele online bus?

  +2 [+] [-]

, 2017-03-25 16:44, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Tu pat visa komentāra jēgu nespēji uztvert. Viņš tikai pamatoja kapēc bukmeikeru koef. ir krietni pārspīlēts, tā ka Vef te vispār nav ko piesaukt. Kaut gan no otras puses, bukmeikeri ņem vērā ļoti daudzus fakorus, iespējams tur ir ievērtēts arī ka Aivariņš mēdz iemaksāt, kad spēle nevirzās vajadzīgajā gultnē. #AivariņšNopirkaBronzu
Tu esi starp tiem fakuču rāditājiem - VEF faniem?

  +3 [+] [-]

, 2017-03-25 16:51, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tu esi starp tiem fakuču rāditājiem - VEF faniem?
Viņam dūšas kam tādam nebūtu. Internetā varonis. Kā piedāvā satikties pirms spēles tā klusums. Pērējs lielais. Moš Perētājs ?

  -1 [+] [-]

, 2017-03-25 16:52, pirms 7 gadiem
Vai ir iespējams kādu no spēlēm redzēt internetā par to nemaksājot?

  +1 [+] [-]

, 2017-03-25 16:54, pirms 7 gadiem
dzodzomodzo rakstīja: Vai ir iespējams kādu no spēlēm redzēt internetā par to nemaksājot?
BKV vs Valmiera nav iespējams,tik best4sport..žēl ka nav plaši pieejams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-25 17:11, pirms 7 gadiem
Hūtes tiek pērti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-03-25 17:15, pirms 7 gadiem
4 - 19? Kādā veidā?

  -2 [+] [-]

, 2017-03-25 17:21, pirms 7 gadiem
oij, kā sodus sāk dzemdēt.
1 2 46 komentāri