Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Štelmahera vadītā "Kalev/Cramo" pārvilina Tartu līderi

Emils Ozerinskis

Štelmahera vadītā "Kalev/Cramo" pārvilina Tartu līderi
Kregors Hermets ar bumbu. Foto: Sīms Semiskars

Latvijas valstsvienības galvenais treneris gatavo Latvijas basketbolistus "Baltijas ceļa" turnīram, taču viņa trenētais klubs tikmēr paziņojis par Igaunijas izlases spēlētāja Kregora Hermeta piesaistīšanu.

Pagājušajā sezonā 23 gadus vecais un 205 cm garais Kregors Hermets bija viens no atslēgas spēlētājiem "Tartu Ulikool" komandā. Igauņu spēka uzbrucēja vidējie statistikas rādītāji sasniedza 16,8 punktus un 5,5 atlēkušās bumbas spēlē. Līdzīgus rādītājus basketbolists sasniedza arī gadu iepriekš, kad pilnā regulārajā sezonā Hermets tika pie 16,1 punkta un 5,7 atlēkušajām bumbām vidēji mačā.

Jaunajā sezonā Hermets spēlēs Roberta Štelmahera trenētajā "Kalev/Cramo" vienībā. Tā būs igauņu basketbolistam iespēja spēlēt ne tikai valsts basketbola flagmanī, bet arī atrādīties uz VTB līgas skatuves. Hermets kļuvis par otro komandas pastiprinājumu šajā sezonā. Vakardien Igaunijas galvaspilsētas klubs ziņoja par cita Igaunijas izlasē spēlējoša basketbolista Rauno Nurgera pievienošanos komandai.

Pirms divām "Tartu Universitātē" pavadītajām sezonām Hermets iekodies arī leģionāra maizītes garozā. No 2016. līdz 2018. gadam basketbolists spēlēja latviešiem gana labi pazīstamajā Spānijas otrās spēcīgākās līgas komandā "Forca Lleida", kurā spēlējuši Jānis Kaufmanis un Dāvis Rozītis, kā arī labi zināmais igaunis Svens Kaldre.