Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: Čempione "Ķekava" uzvar Jelgavā un atgriežas finālā

Emils Ozerinskis

LBL2: Čempione "Ķekava" uzvar Jelgavā un atgriežas finālā
Mārtiņš Šteinbergs un Jānis Bērziņš. Foto: BK Jelgava

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā noskaidrota pirmā fināliste par kuru kļuva "Ķekava", izbraukuma spēlē ar rezultātu 71:69 apspēlējot pamatturnīra vicelīderi "Jelgavu/LLU". Tādējādi "Ķekavai" būs iespēja aizstāvēt savu pērn izcīnīto čempiontitulu.

Spēles pirmajās minūtēs "Jelgava/LLU" uguņoja no tālās distances, trejačus realizējot Jānim Bērziņam, Andrim Justovičam un Armandam Seņkānam, kas Zemgales komandai ļāva izvirzīties vadībā ar 12:2. Ceturtdaļas vidū uz maiņu nākušais Nauris Miezis samazināja rezultāta starpību līdz trīs punktiem, bet jelgavnieku rindās atkal no tālās distances precīzs bija Bērziņš, kuram pievienojās arī Kalvis Krūmiņš, sasniedzot rezultātu 20:11. Līdz perioda izskaņai "Ķekava" samazināja rezultāta starpību un punktu ceturksnim pielika Roberta Pāžes divu punkti ar sodu, kas pēc desmit nospēlētām minūtēm samazināja jelgavnieku vadību līdz trīs punktiem - 24:21. Spēles otrajā ceturtdaļā mājiniekiem vairs nekrita trīs punktu metieni, taču par spīti tam jelgavnieki spēja nosargāt nelielu vadību gandrīz visu ceturtdaļu. Tikai pusotru minūti pirms puslaika beigām Niks Saknītis panāca izlīdzinājumu, bet Mieža caurgājiens un Edgara Štelmahera pustālais metiens ļāva "Ķekavai" puslaika pārtraukumā doties ar četru punktu vadību - 37:33.

Otro puslaiku ar trejaci iesāka Bērziņš, bet vadību jelgavniekiem pārņemt neizdevās, jo viesiem vairākkārt izdevās tikt līdz groza apakšai, kur uzbrukumi tika pabeigti ar diviem viegliem punktiem. Vēlreiz zemgaliešus līdz minimuma pietuvoja Uldis Feldmanis, bet trešā ceturkšņa vidū "Ķekava" veica astoņu punktu izrāvienu, sasniedzot rezultātu 49:40. Individuāli pretsparu "Ķekavas" komandai deva Seņkāns, kurš guva nākamos deviņus punktus savas komandas sastāvā, bet punktu trešajam ceturksnim pielika Andris Justovičs, panākot rezultātu 54:60. Noslēdzošās ceturtdaļas pirmajā pusē jelgavnieki vairākkārt pietuvojās līdz trīs punktu starpībai, bet "Ķekavai" allaž atradās rezultatīva atbilde. Piecas minūtes līdz cīņas izskaņai mājinieki atradās iedzinējos ar 64:68. Pēc Justoviča spēles groza apakšā starpība saruka līdz vienam punktam, kad jāspēlē vēl bija trīs minūtes. Lai gan Zemgales vienībai bija iespējas, tomēr Justovičam spēles izskaņā neiekrita vairāki svarīgi metieni. Pie divu punktu starpības Miezim neizdevās trāpīt tālmetienu, kas nodrošinātu uzvaru LBL2 pērnās sezonas čempionvienībai, taču arī Justoviča tālmetiens pēdējā sekundē tika bloķēts, tādējādi "Ķekava" svinēja panākumu ar 71:69, kas ļāva Edgara Tetera trenētajai komandai sērijā triumfēt ar 2-1, tādējādi otro gadu pēc kārtas sasniedzot turnīra finālu.

Ar 20 gūtiem punktiem "Ķekavas" uzvaru izšķirošajā pusfināla sērijas spēlē kaldināja Roberts Pāže, bet Niks Saknītis sakrāja 17 punktus. Jelgavnieku rindās ar 26 punktiem rezultatīvākais bija Andris Justovičs.

"Jelgava/LLU" - "Ķekava" 69:71 (24:21, 9:16, 21:23, 15:11)
Jelgava: Justovičs 26, Seņkāns 16 (12 atl.b.), Bērziņš 14, Krūmiņš 6, Feldmanis 5, Bitītis 2, Avotiņš, Neimanis, Husko.
Ķekava: Pāže 20, Saknītis 17, Miezis 12, Štelmahers 9, Strēlnieks 6 (13 atl.b.), Šteinbergs 5, Zemturis 2.

LBL 2. divīzijas pusfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle3.spēleSērijā
#1Gulbenes Buki-#4RSU85:70.62:74.28.04.1 - 1
#2Jelgava/LLU-#6Ķekava63:7685:8269:711 - 2

  +2 [+] [-]

, 2019-04-22 20:07, pirms 5 gadiem
Miezis ar Strelnieku atbrauc no 3x3 un tiek finala LBL2. Kas notika ar Kruminu 3x3, vina vieta Strelnieks uz ilgaku laiku? Vai Kruminam kada mikrotrauma?? Un mosk kads zin,Lasmanis aizejot no Jurmalas- nespele nekur,zemakas ligas?