Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" nākamsezon, visticamāk, vairs nespēlēs LBL

Rolands Eliņš

"Jēkabpils" nākamsezon, visticamāk, vairs nespēlēs LBL
Foto: BK Jēkabpils

Basketbola kluba “Jēkabpils” kluba direktors Juris Kalniņš portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka galīgais lēmums par kluba turpmāko nākotni tiks pieņemts jūnija beigās, taču šobrīd situācija nav pozitīva un pēc tikšanās ar pilsētas domi izskatās, ka, visticamāk, “Jēkabpils” nākamsezon startēs LBL2, nevis Latvijas spēcīgākajā līgā, kurā piedalījusies kopš 2012. gada.

“Šobrīd vēl pilnīgas skaidrības nav un neko konkrētu es jums pateikt nevaru,” sacīja Juris Kalniņš. “Klubam paredzēta valdes sēde 28. jūnijā, un tad arī būs skaidrs, kā reaģēt uz Jēkabpils domes nostāju, vai turpināt cīņu par startēšanu LBL vai tomēr nē. Tad pēc Jāņiem arī viss būs skaidrs.”

“Taču nenoliedzu, ka situācija nav patīkama, un taisnība, ka, visticamāk, nākamsezon “Jēkabpils” Latvijas Basketbola līgā nestartēs,” apstiprināja Kalniņš. “Tas vēl ir tikai “visticamāk”, kas var nepiepildīties, bet tā nu šobrīd izskatās. Vēl gan par to kopīgi jāvienojas kluba valdei.”

“Jēkabpils” kluba direktoram un dažiem citiem valdes locekļiem bija tikšanās ar pilsētas domes pārstāvjiem, ieskaitot domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini. Jēkabpils portālā “Brīvā Daugava” Ragainis citēts, norādot, ka sagaidāms pilsētas sporta budžeta (200 tūkstošu eiro) pārdalījums.

“Mums ir arī telpu un āra futbols un rokasbumba, kur meiteņu komandai ir otrā vieta Latvijā. Tas ir jāatbalsta, jo tā ir tautas sporta attīstība Jēkabpilī. Nav jau māka ielikt lielu naudu, nopirkt labus sportistus un startēt augstās līgās. Māksla ir sagatavot šādus sportistus, lai viņi izaugtu no mūsu vidus,” sacīja R. Ragainis.

Dome tikšanās laikā paudusi nostāju, ka sagaida no “Jēkabpils” lielāku vietējo spēlētāju un jauniešu iesaistīšanos kluba ikdienas darbā un spēlēs, kā arī lielāku sadarbību ar sporta skolu. Tāpat norādīts, ka pilsēta gatava atbalstīt tikai vienu profesionālo sporta komandu, un šobrīd priekšroka tiek dota volejbola komandai Jēkabpils “Lūši”, pēdējo divu gadu uzvarētājai Latvijas kausa izcīņā.

“Jēkabpils” LBL augstākajā divīzijā startē kopš 2012. gadā un ir divkārtēja bronzas medaļu ieguvēja. Šosezon “Jēkabpils” regulārajā sezonā guva astoņas uzvaras 29 spēlēs un palika tieši aiz “play-off” borta, ieņemot septīto vietu.

LBL aizvadītajā sezonā piedalījās deviņas komandas. Te gan jāpiebilst, ka Latvijas un Igaunijas basketbola savienības panākušas principiālu vienošanos par kopējas līgas izveidi, kurā varētu startēt astoņas komandas no katras valsts, tiesa, arī par šo projektu lielāka skaidrība tiek solīta tikai mēneša beigās.

Izmantotie resursi:
Basketbola klubs Jēkabpils nākamajā sezonā...

  +9 [+] [-]

, 2018-06-21 17:40, pirms 6 gadiem
Ļoti loģiska un saprotama Domes pozīcija - jāatbalsta savējie, nevis leišu pabirām un trešās klases moriem nauda jāmaksā. Malači!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-21 18:02, pirms 6 gadiem
Nu ko tad sanāk kā 8 LV komanda- Ķekava! Nevelti Aigars Vītols redzēts LAtvijas-Igaunijas ligas apspriedē, bet Jēkabpils pārstāvji jau tad netika manīti

  +2 [+] [-]

, 2018-06-21 18:26, pirms 6 gadiem
Beidzot!!! LDz netīrā nauda "maisiņos" izbeidzās, un prieks par to, ka dome pasaka prioritātes, volejbols būs mūsu sports Nr1. Tādas komandas, kāda bija BK Jēkabpils, var atļauties "bagāti saimnieki". Manās acīs ideālakais variants Jēkabpils/Līvāni apvienotā komanda.
Par godīgu naudas sadalījumu!!!

  +5 [+] [-]

, 2018-06-21 18:45, pirms 6 gadiem
ballīte beigusies .. diemžēl Latvijā tāpat kā Krievijā lielais sports barojas no valsts/pašvaldības nauda un klubi tikai īslaicīgas rotaļas pagastveču roķelēs ..

     [+] [-]

, 2018-06-21 19:57, pirms 6 gadiem
Lēmums šobrīd pareizs, bet tas nenozīmē, ka nevajag uzstādīt ambiciozus mērķus LBL2 komandai. Arī Jēkabpilī izaug labi basketbolisti, kas var spēlēt LBL1. Tas pats Juris Kalniņš, Toms Kohanovs u.c.). Ir dažādi iemesli kāpēc nesanāca (piemēram traumas).

  -3 [+] [-]

, 2018-06-21 20:00, pirms 6 gadiem
Mans brālēns no Jēkabpils teica, ka Nr1 ir futbols, bet volejs,kā jau Latvijā, ir sētas vai pļeža līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-21 20:07, pirms 6 gadiem
LBL taču vairāk nebūs - nodibināja to EE vs LV līgu!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-21 20:40, pirms 6 gadiem
strops rakstīja: Mans brālēns no Jēkabpils teica, ka Nr1 ir futbols, bet volejs,kā jau Latvijā, ir sētas vai pļeža līmenī.
autogonkas dabūs naudu....

  +3 [+] [-]

, 2018-06-21 20:41, pirms 6 gadiem
jau pagājušgad gribēja atteikties no spēlēšanas.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-22 00:31, pirms 6 gadiem
Game over
Kā Raivis Ļoņu nostūma no pilsētas mēra amata, tā šim Ļoņas un horišu projektam stopkrāns
Volejbolu gan vajag atbalstīt

  +1 [+] [-]

, 2018-06-22 09:15, pirms 6 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Lēmums šobrīd pareizs, bet tas nenozīmē, ka nevajag uzstādīt ambiciozus mērķus LBL2 komandai. Arī Jēkabpilī izaug labi basketbolisti, kas var spēlēt LBL1. Tas pats Juris Kalniņš, Toms Kohanovs u.c.). Ir dažādi iemesli kāpēc nesanāca (piemēram traumas).
Bet, ja spēlētājiem par spēlēšanu LBL2 neko nemaksās, tad neviens jau diži arī neies lauzt savus kaulus. Līvāni, piemēram, saviem spēlētājiem kko maksāja, bet Jēkabpils paļaujas uz entuziasmu.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-22 19:54, pirms 6 gadiem
No sākuma jāpierāda, ka var spēlēt un pēc tam runāt par naudu. LBL2 tomēr ir līga, kur spēlētājam attīstīt sevi un, ja pierādi savu potenciālu nauda nekur nepazudīs.