Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Cīņa par galvaspilsētu Jelgavā, "Liepāja" uzņems čempionus Sportacentrs.com tiešraidē

Emils Ozerinskis

Cīņa par galvaspilsētu Jelgavā, "Liepāja" uzņems čempionus Sportacentrs.com tiešraidē
Dāvis Geks
Foto: Ranārs Buivids (RB32)

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā 22. martā norisināsies trīs spēles. Divas Rīgas komandas "Barons kvartāls" un "VEF Rīga" savstarpējās attiecības kārtos Jelgavā, savukārt "Liepāja/Triobet" uzņems Latvijas čempionus "Valmieru/Ordo". Šo spēli interneta tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

"Barons kvartāls" - "VEF Rīga"
Pulksten 19:30 Zemgales Olimpiskais centrs

Lai cik tas neliktos absurdi, divas spēcīgākās Rīgas basketbola komandas savstarpējās spēles šosezon galvaspilsētā nebūs aizvadījušas. Latvijas vicečempioni Rīgas VEF savu mājas spēli oktobrī pret "Baronu" aizvadīja Aizkrauklē, kur četrkārtējiem valsts čempioniem izdevās nosargāt minimālu uzvaru ar 82:81 (Jānis Blūms 19 p.; Taurs Jogela 22 p.). Savukārt abu komandu otrā tikšanās norisināsies nevis "Barona" ierastajā mājas spēļu zālē Daugavas sporta namā, bet gan Jelgavā. Tādējādi Rīgas basketbola līdzjutējiem, lai redzētu savas pilsētas komandu savstarpējo cīņu klātienē, jādodas 50 kilometru izbraucienā uz Zemgales lielāko pilsētu.

Mārtiņa Gulbja trenētie "Barons kvartāls" basketbolisti 24 aizvadītās spēlēs uzvaras un zaudējumus dalījuši uz pusēm, turnīra tabulā ieņemot vietu tieši vidusdaļā ar 50% uzvarētu maču. "Barons" spēlē agresīvu, dinamisku basketbolu, uzrādot trešo labāko rādītāju vidēji spēlē gūtajos punktos. Tomēr komandas pēdējā spēlē Valmierā trenera Gulbja padotie aizvadīja vāju spēli, pieļaujot 18 kļūdas un metot tālmetienus tikai ar 11% precizitāti. Ar šādu sniegumu "Baronam" pret Latvijas čempioniem variantu nebija, piedzīvojot zaudējumu ar 62:80. Lai cīnītos ar Rīgas VEF, "Baronam" jāuzlabo spēles kvalitāte un ar agresīvu cīņu jāizsit no komforta zonas otra galvaspilsētas komanda. Abu vienību pirmajā cīņā "Barons kvartāls" basketbolisti apliecināja, ka var līdzvērtīgi spēkoties ar "Melno nāvi".

Rīgas VEF ar 12 uzvarām un 3 zaudējumiem ieņem stabilu otro pozīciju turnīra tabulā. Šodien, tiekot pie uzvaras Jelgavā, Jāņa Gailīša vadītā komanda var nodrošinās otro pozīciju regulārajā turnīrā, kļūstot neaizsniedzama valmieriešiem, tādējādi nodrošinot vietu izslēgšanas spēļu pusfinālā. Pagājušajā nedēļa rīdzinieki izcīnīja svarīgu uzvaru ar 73:62 VTB līgā cīņā pār "Astanu". Izšķirošs faktors šovakar Jelgavā būs Rīgas VEF basketbolistu spēja noskaņoties un nenovērtēt pretinieku par zemu.

Par LBL turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuvis "Barons kvartāls" vispusīgais uzbrucējs Tailers Larsons, kurš izceļas ar 16,8 punktiem, 6,5 atlēkušajām bumbām, 4,7 rezultatīvām piespēlēm un 1,7 pārķertām bumbām. Turnīra rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā iekļuvuši arī baroni Taurs Jogela un Dāvis Geks ar attiecīgi 14,3 un 14,1 punktu vidēji spēlē. Savukārt Rīgas VEF sastāvā rezultatīvākais ir Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms, izceļoties ar 14,7 punktiem vidēji mačā, realizējot 45,7% metienu no tālās distances, kas ir otrais labākais rādītājs visā līgā. Atlētiskais uzbrucējs Mareks Mejeris vidēji spēlē izceļas ar 12,3 punktiem, bet centrs Mārtiņš Meiers gūst 11,5 punktus.

"Liepāja/Triobet" - "Valmiera/Ordo"
Pulksten 19:30 Liepājas Olimpiskais centrs un Sportacentrs.com

Latvijas čempionāta pamatturnīrā Uvis Helamnis ar valmieriešiem pēdējo reizi viesosies Liepājā. Aizvadītajās trīs komandu spēlēs notikusi saspringta cīņa, divas reizes kādai no komandām uzvarot ar divu punktu starpību, bet trešajā cīņā uzvarētāju noskaidrojot papildlaikā. Allaž pie uzvaras spējusi tikt mājinieku komanda. Savā laukumā "Liepāja/Triobet" tika pie uzvaras ar 69:67 (Artūrs Ausējs 14 p; Jānis Kaufmanis 17 p.), bet "Valmiera/Ordo" atbildēja ar panākumiem 86:84 (Artūrs Bērziņš 15 p.; Malkoms Grifins 16 p. + 6 rez. pies.) un 103:99 pagarinājumā (Damjērs Pitss 25 p., Mārtiņš Laksa 24 p.; Artūrs Ausējs un Malkoms Grifins abi pa 21).

"Liepāja/Triobet" trenera Agra Galvanovska vadībā šosezon izcīnījusi 12 uzvaras 26 spēlēs, kas komandai šobrīd dod sesto vietu turnīra tabulā, atrodoties pēdējā izslēgšanas spēļu zonas pozīcijā. Liepājnieki iekrājuši nelielu pārsvaru pār septītajā vietā esošajiem jūrmalniekiem, bet uzvarot šī vakara mačā "lauvas" var uzbrukt arī tabulā augstāk esošajām komandām. Pēdējā spēlē pret "Jēkabpili" kurzemnieki piekāpās bez īpašas pretestības ar 65:90. Tomēr pozitīvais aspekts šajā neveiksmē bija komandas jaunākā papildinājuma Džeilena Stīla sekmīgā debija ar 14 gūtiem punktiem. Savukārt vēl jo projām "Liepāja" gaida Mareka Jurevičus debiju komandas kreklā šajā sezonā.

"Valmiera/Ordo" sezonas lielāko daļu komfortabli ieņem trešo pozīciju turnīra tabulā un nekas neliecina, ka šī situācija līdz regulārās sezonas noslēgumam varētu mainīties. Rīgas VEF visticamāk visas trīs atlikušās spēles nezaudēs, bet "Valmiera/Ordo" atlikušais spēļu kalendārs nav tik sarežģīts, lai zaudētu savas pozīcijas. Valmierieši, pateicoties Damjēra Pitsa 24 gūtajiem punktiem, pēdējā mačā ar 80:62 sakāva "Baronu". Spēles formā saģērbies bija D'ors Fišers, kuru Uvis Helmanis vēl izvēlējās pietaupīt. Iespējams centra spēlētājs savu debiju piedzīvos Liepājā.

Liepājā sagaidāma aizraujoša cīņa abu komandu saspēles vadītāju izpildījumā. Liepājnieku līderis Malkoms Grifins vidēji gūst 16 punktus spēlē un ir līgas labākais piespēlētājs ar 7,4 piespēlēm vidēji mača, tā pat amerikānis izcīna 5,9 bumbas zem groziem un pārķer 2,4 bumbas. Tikmēr valmieriešu mazais cinītis Damjērs Pitss gūst 15,4 punktus, izdara 5,4 piespēles un pārtver 1,6 bumbas. Groza apakšā liepājnieku līderis ir Artjoms Butjankovs ar 14,5 punktiem un 7,2 izcīnītām bumbām zem groziem. Savukārt "Valmierai/Ordo" bīstams ierocis ir perimetra spēlētāji Mārtiņš Laksa un Jānis Kaufmanis, kuri vidēji gūst attiecīgi 14.2 un 13,5 punktus vidēji mačā.

Spēles tiešraide no pulksten 19:30 interneta portālā Sportacentrs.com, bet pulksten 22:30 spēles ierakstu varēs vērot Sportacentrs.com TV.

BK "Jēkabpils" - "Latvijas Universitāte"
Pulksten 18:30 Jēkabpils sporta nams

Divreiz vienā upē neiekāpsi vai divreiz vienā vietā zibens nesper. Tomēr tieši "Jēkabpils" basketbolisti šosezon divas reizes dabūjuši ar "Latvijas Universitātes" grābekli pa pieri. "Jēkabpils" pēc panākuma pirmajā savstarpējā cīņā ar 84:60 (Jurijs Aleksejevs 20 p.; Linards Jaunzems 11 p.) piedzīvoja divas sakāves "Elektrum" Olimpiskajā centrā. "Latvijas Universitāte" savu skatītāju priekšā guva panākumus ar 78:71 (Harijs Rubenis 15 p.; Roberts Stumbris 21 p. + 16 atl.b.) un 77:68 (Roberts Krūmiņš 19 p.; Rinalds Sirsniņš 23 p.). Tādējādi studenti divas no savām sezonas piecām uzvarām guvuši tieši pret "lūšiem".

BK "Jēkabpils" ar 14 uzvarām 26 spēlēs ieņem ceturto pozīciju turnīra tabulā ar 53,8% uzvarētu spēļu. Šī pozīcija pagaidām Rūdolfa Rozīša komandai dod mājas spēļu priekšrocību izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Tomēr tuvākie sekotāji minu uz papēžiem jēkabpiliešiem, tāpēc komandai vajadzīgs panākums pār LU, lai nostabilizētos šajā pozīcijā. Pēdējā mačā "lūši" ar 90:65 sagrāva liepājniekus, uzvaru ar 19 punktiem kaldinot Jurijam Aleksejevam. Šajā spēlē ar 17 punktiem "lūšu" rindās atgriezās pusotru mēnesi traumas dēļ izlaidušais Roberts Stumbris.

Gunta Endzela vadītā "Latvijas Universitāte" šobrīd piedzīvo piecu zaudējumu sēriju un panākumu garšu nav jutusi kopš februāra sākuma, kad izdevās pieveikt "Valku/Valgu". Ar piecām uzvarām šajā sezonā LU šobrīd ieņem devīto pozīciju, tomēr lai turnīra tabulā nepaliktu pēdējie, studentiem vismaz viena uzvara atlikušajās piecās spēlēs ir jāizcīna.

"Jēkabpils" komandas līderi ir pieredzējušie Latvijas basketbolisti. Rinalds Sirsniņš vidēji gūst 13,4 punktus un izdara 6 rezultatīvas piespēles, Jurijs Aleksejevs izceļas ar 13 punktiem un 7,4 bumbām zem groza, savukārt Andreja Šeļakova rēķinā 10,2 punkti un 7,9 atlēkušās bumbas. LU rindās vidēji desmit gūto punktu robežu pārsniedz tikai trīs studenti - Edgars Lasenbergs (11,8 p.), Jānis Eiduks (11,1 p.) un Linards Jaunzems (10,3 p.).

"OlyBet" LBL turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils23292.0%
2.VEF Rīga12380.0%
3.Valmiera/Ordo17965.4%
4.Jēkabpils141253.8%
5.Barons kvartāls121250.0%
6.Liepāja/Triobet121446.2%
7.Jūrmala/Fēnikss111640.7%
8.Ogre/Kumho Tyre111640.7%
9.Latvijas Universitāte52218.5%
10.Valka/Valga31417.6%

Izmantotie resursi:
basket.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 10:42, pirms 7 gadiem
Nu Kaapeec nevar pa Tv sportacentrs normaali raadiit tieshraidi? Kas attiecas par speeleem... Visiem favoriitiem izskataas vieglas uzvaras ar 10+... Kaads zin vai Butjankovs speelees??

     [+] [-]

, 2017-03-22 10:44, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nu Kaapeec nevar pa Tv sportacentrs normaali raadiit tieshraidi? Kas attiecas par speeleem... Visiem favoriitiem izskataas vieglas uzvaras ar 10+... Kaads zin vai Butjankovs speelees??
Šodien būs "normāla sportacentrs" tiešraide no Liepājas!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-22 11:38, pirms 7 gadiem
Tas, ka Jaunupelim Rīgā nepatīk spēlēt, vairs neizbrīna.

     [+] [-]

, 2017-03-22 12:38, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tas, ka Jaunupelim Rīgā nepatīk spēlēt, vairs neizbrīna.
šādi var izteikties tikai cilvēks, kurš neinteresējas par basketbolu, notikumiem tur utt.

     [+] [-]

, 2017-03-22 13:03, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: šādi var izteikties tikai cilvēks, kurš neinteresējas par basketbolu, notikumiem tur utt.
Nespridžī te.... cilvēks kas interesējas... Kāda sporta zāle tad bija Aizkrauklē, kas skaitījās Vef mājas zāle...

     [+] [-]

, 2017-03-22 13:12, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: šādi var izteikties tikai cilvēks, kurš neinteresējas par basketbolu, notikumiem tur utt.
Es varu derēt, ka tevi basketbols arī neinteresē, bet gan atmestā nauda, kura ir jānopelna ar komentāriem!

  -2 [+] [-]

, 2017-03-22 13:14, pirms 7 gadiem
datmons rakstīja: Es varu derēt, ka tevi basketbols arī neinteresē, bet gan atmestā nauda, kura ir jānopelna ar komentāriem!
man neviens par komentāriem nemaksā, tā kā vari tās pasaciņas sev paturēt, kas attiecas uz sportu, tad esmu liels tā fans, interesējos gan par sporta veidiem, gan komandām, un tavs komentārs ļoti labi parāda, ka pliki kasīties vari, bet uzrakstīt par tēmu kaut ko gan nevari

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 13:17, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: man neviens par komentāriem nemaksā, tā kā vari tās pasaciņas sev paturēt, kas attiecas uz sportu, tad esmu liels tā fans, interesējos gan par sporta veidiem, gan komandām, un tavs komentārs ļoti labi parāda, ka pliki kasīties vari, bet uzrakstīt par tēmu kaut ko gan nevari
Real Rebel, 2016-12-04 16:19, pirms 4 mēnešiem
Precizitāte ļoti švaka

Kurš tad kasās?

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 13:26, pirms 7 gadiem
cobra30 rakstīja: Nespridžī te.... cilvēks kas interesējas... Kāda sporta zāle tad bija Aizkrauklē, kas skaitījās Vef mājas zāle...
Un kurš liedz komandām pieteikt protestu, ka tur nespēlēs? Es pat par to nebūtu brīnījies, jo diemžēl Gražula savainojums tomēr parāda, ka tāda kā DSN un tai līdzīgās vietās ir diezgan bīstami spēlēt

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 13:28, pirms 7 gadiem
datmons rakstīja: Real Rebel, 2016-12-04 16:19, pirms 4 mēnešiem
Precizitāte ļoti švaka


Kurš tad kasās?
Tu, pie tam šis iekopētais komentārs (ko pat nesaprotu) vien norāda, ka vēlies turpināt bezjēdzīgi pie manis kasīties, tāpēc soļo uz ignorētajiem

  -1 [+] [-]

, 2017-03-22 16:34, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tas, ka Jaunupelim Rīgā nepatīk spēlēt, vairs neizbrīna.
Meklē lētāko variantu,ko pēc tam apjāj tāpat par zāles īri! Nez tik,kas par ats ūkāšanas darbiem notikuši Olimpiskā centra sakarā,kad ar šiem vēl auklējās

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 17:13, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Un kurš liedz komandām pieteikt protestu, ka tur nespēlēs? Es pat par to nebūtu brīnījies, jo diemžēl Gražula savainojums tomēr parāda, ka tāda kā DSN un tai līdzīgās vietās ir diezgan bīstami spēlēt
Kāds sakars Gražuļa savainojumam ar zāles parametriem, ja ir redzēta epizoda, tik apsordi nokomentēt grūti.
DSN manuprāt ir sakarīgākā zāle pilsētā LBL mačiem no skatītāju viedokļa, kompakta, pārredzama, patīkama, centrā,
un tas, ka kādu mamzeli neapmierina, ka tribīne par 30cm tuvāk nekā reglamentā noteikts, tādēļ atteikums, vot tas ir skumji.

     [+] [-]

, 2017-03-22 18:56, pirms 7 gadiem
norins rakstīja: Meklē lētāko variantu,ko pēc tam apjāj tāpat par zāles īri! Nez tik,kas par ats ūkāšanas darbiem notikuši Olimpiskā centra sakarā,kad ar šiem vēl auklējās
ka tik kaut ko pat bez jēgas iepļūtīt savā naidā un tupumā, dubina..

     [+] [-]

, 2017-03-22 18:58, pirms 7 gadiem
Rīga daudz zaudē bez DSN auras- patīkama vēsturiska un mūsdienām sakarīga vieta

     [+] [-]

, 2017-03-22 19:49, pirms 7 gadiem
specha rakstīja: ka tik kaut ko pat bez jēgas iepļūtīt savā naidā un tupumā, dubina..
Bezjēgā netiek pļūtīts absolūti nekas,ja vienīgi no rītiem,iespējams,arī miegā to dari tu! Kamēr vien baklažana formas dārzenis,ar trim nikiem,bet vienas formas feisu nebeigs smirdēt pie visiem iespējamajiem basketbola rakstiem,tikmēr arī man būs ko teikt