Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Ventspils Augstskola" iemet 125 punktus un grauj ar +66

Rolands Eliņš

LBL2: "Ventspils Augstskola" iemet 125 punktus un grauj ar +66
Foto: BK Ventspils

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas mačos šodien novērota iespaidīga rezultativitāte – „Ventspils Augstkola” ar 125:59 sagrāva „Rīgu/Rīdzeni”, bet RSU ar 108:67 apspēlēja „Mēmeli/Bauskas BJSS”.

„Ventspils Augstkolai” šī bija ceturtā spēle LBL2 šosezon, un iepriekš bija piedzīvoti divi zaudējumi. Šovakar mačā pret A grupas pastarīti „Rīgu/Rīdzeni” domas par zaudējumu nebija, ventspilniekiem jau pirmajā ceturtdaļā uzvarot ar 31:9.

Spēles turpinājumā „Ventspils Augstskola” turpināja spēlēt ļoti rezultatīvi, kamēr rīdzinieki spēli aizvadīja tikai astoņu spēlētāju sastāvā, beigās zaudējot ar 59:125. Par spīti rezultātam, mača rezultatīvākais spēlētājs bija „Rīgas/Rīdzenes” rindās – Jēkabs Valdmanis izcēlās ar 27 punktiem.

„Ventspils Augstskolas” komanda toties trāpīja 15 no 30 tālmetieniem un dominēja cīņā par atlēkušajām bumbām. Tās sastāvā 19 punkti Denisam Vikentejam no Baltkrievijas, kurš nospēlēja tikai 15 minūtes, bet viņa tautietim Vladam Mikuļskim astoņas piespēles un deviņas bumbas zem groziem.

Rezultatīva uzvara arī RSU, kas savā laukumā ar 41 punkta pārsvaru pieveica „Mēmeli/Bauskas BJSS”. Rīgas Stradiņa universitātes komandas sastāvā 20 punkti Rihardam Ginteram, bet 15 pievienoja Kristaps Jurjāns. Pretinieku rindās 32 punktus sameta Ivars Zemītis, kurš nospēlēja pilnīgi visas 40 minūtes.

Dienas trešajā mačā BS „Ogre” ar 72:83 piekāpās „LU/Rīgai”. Divu LBL klubu otro komandu mačā „Ogrei” neveiksmīgs izvērtās mača vidus, kad spēlē veiksmīgi iesaistījās LU rezervisti. „Ogres” pamatsastāvs guva par 15 punktiem vairāk nekā LU/”Rīgas” pamatsastāvs, taču „Ogres” rezervisti iemeta tikai deviņus punktus, kamēr LU rezerves spēlētāji – veselus 35.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība