Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: līdere Jelgava uzvar viesos, Valmiera iemet 120 punktus, Strautam 33+7+5 Līvānos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LBL2: līdere Jelgava uzvar viesos, Valmiera iemet 120 punktus, Strautam 33+7+5 Līvānos
Jēkabs Rozītis
Foto: BK "Jelgava/LLU"

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas līdere "Jelgava/LLU" šovakar izbraukumā ar 68:56 pieveica RSU, pretiniekiem sagādājot sesto zaudējumu deviņos mačos.

Pirmajā ceturtdaļā laukuma saimniekiem izdevās iegūt četru punktu pārsvaru, tomēr puslaika pārtraukumā RSU devās ar četru punktu deficītu. Izšķirošo izrāvienu "Jelgava/LLU" izdarīja mača beigās, svinot panākumu ar 68:56. Kopvērtējuma līderei tā bija desmitā uzvara 11 aizvadītajos mačos.

Galvenais panākuma kaldinātājs bija komandas rezultatīvākais spēlētājs Salvis Mētra, kurš 20 punktiem pievienoja četras piespēles un četras atlēkušās bumbas. Tomēr jāizceļ, ka viņam un komandai neveicās tālmetienos – Mētram 1/6, Jelgavai 6/35. Ar desmit punktiem un 18 bumbām zem groziem uzvaru kaldināja Jēkabs Rozītis, bet Uldis Feldmanis iemeta 15 punktus.

RSU rindās rezultatīvākais bija Kristaps Jurjāns, kurš izcēlās ar 18 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām. Ievērības vērts ir fakts, ka Jurjāns grozam uzbruka 24 reizes, trāpot deviņus metienus. Visa pārējā komanda kopā izdarīja 33 divpunktu metienus. Tāpat jāizceļ, ka Jurjāns nerealizēja nevienu no sešiem soda metieniem.

Šovakar tika aizvadītas vēl trīs spēles, un rezultatīvākajā "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" savā laukumā ar 120:96 pieveica "Ventspils Augstskolu". Laukuma saimnieku rindās sešiem spēlētājiem izdevās sasniegt desmit punktu robežu, un viņu starpā labākais ar 18 punktiem bija Valters Vēveris, kurš realizēja četrus tālmetienus. Pretinieku nometnē 22 punktus iemeta Artūrs Grīnbergs.

"Līvānu stikls" ar 94:77 apspēlēja "Limbažus", un uzvaru ar 33 punktiem kaldināja Rihards Strauts, kurš realizēja septiņus no 11 trejačiem, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. RTU ar 93:74 pieveica "VEF skolu", un uzvarētāju rindās labākais ar 28 punktiem bija Eduards Grabovskis, kurš arī atdeva deviņas piespēles un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem. Savukārt Mārtiņam Bērziņam 21 punkts un 12 atlēkušās bumbas.