Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

RSU izlīdzina LBL2 pusfināla sērijas rezultātu pret "Gulbenes Bukiem"

Emils Ozerinskis

RSU izlīdzina LBL2 pusfināla sērijas rezultātu pret "Gulbenes Bukiem"
Armands Ginters. Foto: Sandijs Leicis

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas pusfinālā starp RSU un "Gulbenes Bukiem" Aivara Vīnberga trenētā vienība savās mājās spēja uzvarēt ar rezultātu 74:62, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu. Līdz ar to abās pusfināla sērijās nepieciešamas trešās spēles, lai noskaidrotu finālistus.

Spēles ievadā ar veiksmīgu komandas spēli, visiem starta sastāva spēlētājiem atzīmējoties ar gūtiem punktiem, RSU vienībai izdevās iegūt vadību un pēc nospēlētām piecām minūtēm panākt astoņu punktu vadību - 15:7. Gulbeniešus centās pietuvot Mārtiņš Vīņauds, kurš īsā laikā meta divus precīzus trejačus, taču mājinieku komandai izdevās atbildēt ar saviem precīzajiem metieniem. Pirmās ceturtdaļas noslēgumā Kristaps Jurjāns veica precīzu metienu atliecienā, bet Rihards Ginters rezultatīvi noslēdza caurgājienu. Tādējādi pēc desmit nospēlētām minūtēm rezultāts bija 23:16 par labu studentiem. Otrās ceturtdaļas ievadā Vīņauds iešāva grozā vēl vienu trejaci, taču RSU rindās Andris Epners guva piecus punktus pēc kārtas, tādējādi saglabājot pārsvaru RSU vienībai. Pēc Armanda Gintera soda metiena mājinieki sasniedza lielāko pārsvaru pirmajā puslaikā - 13 punktus. Pusotru minūti pirms puslaika beigām Raimonds Gabrāns ar trejaci sadeldēja starpību līdz septiņiem punktiem un ar šādu atstatumu mača pirmais puslaiks arī noslēdzās, rezultāts 40:33 par labu mājiniekiem.

Otrajā puslaikā "Gulbenes Buki" pamazām deldēja atstatumu un trešā ceturkšņa vidū Mārtiņš Rozenbergs pietuvoja viesus līdz četru punktu starpībai (42:46). Turpmākajās minūtēs kopā ar Sandi Bētu Rozenbergs arī palīdzēja gulbeniešiem pirmo reizi spēlē pārņemt spēles vadību, rezultātam liecinot 49:47 par labu "Bukiem". Taču pretējās komandas rindās brāļi Ginteri atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas. Pirms noslēdzošajām desmit minūtēm RSU bija priekšā ar 55:52. Noslēdzošo ceturtdaļu RSU iesāka veiksmīgi, palielinot pārsvaru un vairs nepielaižot "Bukus" tuvāk par septiņu punktu starpību. Spēles pēdējās trīs minūtēs gulbeniešiem tā arī neizdevās noorganizēt pakaļdzīšanos un RSU rindās punktu spēlei pielika Andris Epners, trāpot pustālo metienu. Mača beigu rezultāts liecināja par 74:62, kas deva uzvaru RSU vienībai. Tāpat kā pērn šo komandu pusfināla duelī nepieciešamas trīs spēles, lai noskaidrotu LBL 2. divīzijas finālistu.

RSU vienības līderis Rihards Ginters šajā mačā guva 23 punktus, bet viņa brālis Armands Ginters sakrāja 19 punktus un 11 atlēkušās bumbas. Gulbeniešu rindās 15 punkti Mārtiņam Rozenbergam, bet par punktu mazāk Māriņam Vīņaudam.

RSU - "Gulbenes Buki" 74:62 (23:16, 17:17, 15:19, 19:10)
RSY: R.Ginters 23, A.Ginters 19 (11 atl.b.), Epners 14 (14 atl.b.), Jurjāns 12, Puriņš 2, Eglītis 2, Blodons 1, Šapovalovs 1, Lācis, Vītoliņš, Blūmbergs.
Gulbenes Buki: Rozenbergs 15, Vīņauds 14, Gabrāns 10, Dilevka 9, Bēts 7 (10 atl.b.), Šteinbergs 4, Šulcs 2, Rikveilis 1, Sokolovs.

LBL 2. divīzijas pusfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle3.spēleSērijā
#1Gulbenes Buki-#4RSU85:70.62:74.1 - 1
#2Jelgava/LLU-#6Ķekava63:7685:8222.04.1 - 1