Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" maina galveno treneri

Andrejs Siliņš

"Valmiera" maina galveno treneri
Artūrs Štālbergs un Gatis Melderis
Foto: Mārtiņš Sīlis

Basketbola klubs "Valmiera", pēc vakardien piedzīvotā zaudējuma Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē pret „Jūrmala/Fēnikss”, nolēmis mainīt komandas galveno treneri. Turpmāk komandu vadīs divu jaunu treneru tandēms – galvenais treneris Gatis Melderis un treneris Artūrs Štālbergs, kuri pie darba ķersies nekavējoties – jau šī vakara treniņā.

"BK Valmiera" galvenā trenera amatu Varis Krūmiņš ieņēma kopš 2012./2013. gada sezonas, kurā valmieriešiem izdevās atgūt LBL bronzas medaļas. Šajā sezonā "BK Valmiera" LBL regulāro sezonu noslēdza trešajā vietā, komandas bilance 26 uzvaras un 11 zaudējumi. Kamēr valmierieši lielākoties guva uzvaras cīņā pret tiešajiem konkurentiem par trešo vietu, tika piedzīvoti vairāki zaudējumi pret objektīvi līmeņa ziņā zemākām vienībām. Savukārt Baltijas Basketbola līgas sezonā vidzemnieki grupu turnīrā guva 6 uzvaras un piedzīvoja 6 zaudējumus. Play-off astotdaļfinālā pret lietuviešu klubu "Nevežis" tika izsēts Valmierā iekrātais +19 un piedzīvota izstāšanās, nesasniedzot kluba izvirzītos mērķus.

Komandas galvenā trenera amatu pārņems Gatis Melderis, kurš šo pienākumu pildīja jau laika periodā no 2009./2010. gada sezonas līdz 2011. gada janvārim. Šajā sezonā Melderis strādāja kā viens no "BK Valmiera" treneriem un vadīja LBL 2. divīzijas komandu "Valmiera/VBSS". Tandēmā ar Melderi strādās aizvadītā gada Latvijas labākais treneris Artūrs Štālbergs, kurš "BK Valmiera" treneru korpusam pievienojās marta vidū, atstājot kara draudus nomocīto Ukrainu.

„BK Valmiera” ģenerālmenedžera Mārtiņa Bērziņa komentārs: „Zaudējums vakar savās mājās „Jūrmala/Fēnikss” bija pēdējais piliens, lai rīkotos un censtos mainīt ko esošajā situācijā, jo tālāk vairs nav kur iet. Situācija brieda jau ilgāku laiku: iekšējais konflikts starp spēlētājiem, treneriem-asistentiem, medicīnas personālu no vienas puses un galveno treneri no otras puses ir kulminējis šajos rezultātos. Acīmredzot, pēdējais zaudējums vitāli svarīgā spēlē pret „Latvijas Universitāti” un neizteiksmīgā sezonas pēdējā, bet ļoti nozīmīgā, spēle pret Jelgavu nebija nejaušības.

Sastāvs ir ļoti spēcīgs, katrā pozīcijā mums ir 2-3 ļoti meistarīgi spēlētāji, pēc trenera Štālberga pievienošanās skautings ir augstākajā līmenī, medicīniskais personāls strādā dienu un nakti, bet rezultāta nav, komanda nerāda gaidīto sniegumu, tāpēc esam pieņēmuši šo nebūt ne vieglo lēmumu. Baltijas līga, kura mums kā „Valmieras” klubam ir stratēģiski svarīga, tāpat kā pagājušajā sezonā, tika izgāzta. Tagad ir pēdējais brīdis rīkoties, lai līdzīga situācija nenotiktu Latvijas Basketbola līgā, un kopīgi, kluba vadībai un vadošajiem atbalstītājiem vakar un šodien tiekoties un izrunājot esošo situāciju, nolēmām pārtraukt sadarbību ar komandas galveno treneri Vari Krūmiņu.

Sakām paldies Varim Krūmiņam par darbu un ieguldījumu Valmieras basketbolā, kā arī izteicām piedāvājumu Varim kā jauniešu basketbola speciālistam pieņemt ilgtermiņa sadarbību, attīstot kluba jaunatnes sistēmu uz solīdiem nosacījumiem.”

LBL ceturtdaļfināla sērijas otrā spēle jau ceturtdien tiks aizvadīta "Jūrmala/Fēnikss" laukumā. Sērijā līdz trīs uzvarām, pēc vakardien piedzīvotā zaudējuma ar 65:67, "BK Valmiera" atrodas iedzinējos ar 0:1.

1 2 59 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2014-04-16 17:33, pirms 10 gadiem
Pareiz ir !
Tas par sodu ka pie 17 sekundem autu izmet kaufamnis, kuram jabut bija vai nu dribletajam vai soda metejam !! nevis auta metejam ! Labs Vari ! tur pat neko daudz nav no basketbola jasaprot lai tadas lietas saprastu !

  +8 [+] [-]

, 2014-04-16 17:36, pirms 10 gadiem
Varis varēs mierīgi pamakšķerēt līdakas. Izskatās ka vecajam zēnam sāk zust asums vadot komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 17:49, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: 9 situācijās no 10 Kaufmanis to autu izmestu ar acīm ciet!
Gudriniek nejiet runa par to vai vins izmestu vai nee ! bet par to ka vinjam bija jabut laukumaa nevis jamet auts !! mudak tu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 17:59, pirms 10 gadiem
FunSet rakstīja: Gudriniek nejiet runa par to vai vins izmestu vai nee ! bet par to ka vinjam bija jabut laukumaa nevis jamet auts !! mudak tu !
Varis laikam bija domājis, ka pamat PG sev uzdriblēs uz kājas.

  +8 [+] [-]

, 2014-04-16 18:01, pirms 10 gadiem
Pilnībā nepārsteidz šis lēmums, jāsaka, ka pat pārsteigums, ka komandas vadība šo soli ir izdarījuši tik vēlu. Ar Valmieras sastāvu zaudēt neprofesionāliem kubiem, kā Latvijas Universitātei aizpagāšnedēļ un Jūrmalai vakardien, šis lēmums šķiet pilnīgi loģisks. Jau sen liekas, ka Vara laiks basketbolā ir pagājis, nu neiet cauri vairs ne viņa taktikas, ne komandas vadīšanas stila un jāsaprot viņam, ka ir jādod vieta "jaunajiem" treneriem.

Esmu pārliecināts, ka ar duo Melderis & Štālbergs Valmiera būs tikai ieguvēji. Ilgtermiņā šis solis Valmieras basketbolam var atvest arī LBL finālu, ne tikai spēli par bronzu.

Arī pašam Krūmiņam pozitīvāks skats uz dzīvi, sācies brīvlaiks un varēs nodoties savam īstajam aicinājumam - makšķerēšanai.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 18:17, pirms 10 gadiem
Sharps rakstīja: Varis laikam bija domājis, ka pamat PG sev uzdriblēs uz kājas.
neiet runa par kaufmanja piepspeli vai gabraana kljuudu bet par to kadam speletaju zimejumam bija jabut laukuma uz gala autu ! velviens gudrinieks !!

  +6 [+] [-]

, 2014-04-16 18:19, pirms 10 gadiem
Ļoti drosmīgs lēmums, bet laikam jau tālāk tiešām vairs nebija kur iet. Skatoties vakardienas un arī vairākas citas iepriekšējās spēles, ik pa brīdim radās tāda jocīga sajūta, ka komanda tā īsti negrib spēlēt. Un tagad, dzirdot informāciju par nesaskaņām, lietas kļūst daudz skaidrākas. Atliek cerēt, ka šis solis sapurinās komandu un turpmākajās spēlēs redzēsim komandu, kas var un vēlās labā līmenī nospēlēt visu spēli, tad arī rezultāti neizpaliks. Bet kas attiecas uz Vari, manuprāt viņš ir lielisks jauniešu treneris un tā arī būtu viņa īstā vieta. Valmierā vai kur citur, tas jau nākotnes jautājums.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 18:19, pirms 10 gadiem
Loģisks lēmums, jānovēl veiksmi jaunajiem treneriem!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 18:23, pirms 10 gadiem
Tā kā komandas "virtuve" man nav zināma, tad, ieraugot šo virsrakstu vispirms padomāju vai nav 1.aprīlis šodien
Kā daudzu gadu līdzjutējam šāds solis raisa pārdomas.
Par pagājušā gada bronzu- protams, milzīgs paldies. Un taisnība Krūmiņam, ka citi treneri ar Valmieru medaļas nav sasnieguši....

No otras puses- ar šīs sezonas sastāvu daudz zaudējumu, kuriem nevajadzētu būt, un arī pat uzvaras LBL piemēram pret Turību 3 gabalas tikai galotnēs.
BBL sezona- būšu skarbs- spēle pret Nevežis izbraukumā bija reti liels apkaunojums. Ir paziņas, kas šo spēli bija skatījušies Viasat (parasti uz basketbolu neiet, bet bija potenciāls iesaistīt klātienē vismaz uz kādām spēlēm), un izslēdza laiciņu pēc sākuma, ka tik vāju komandu vēl nav redzējuši. Bet protams, te nav tikai trenera vaina!! Jo vai tad spēlētājiem arī galvas nav? Un kādi vēl bija virkne BBL rezultāti izbraukumos?

  -1 [+] [-]

, 2014-04-16 18:25, pirms 10 gadiem
FunSet rakstīja: neiet runa par kaufmanja piepspeli vai gabraana kljuudu bet par to kadam speletaju zimejumam bija jabut laukuma uz gala autu ! velviens gudrinieks !!
Un tu nekad nekļūdies? Un ja pamatsastāva čalis uztaisa šādu kļūdu kur ir vainīgs trenneris? Jo neparedzēja kļūdu? Tu pa visiem 100% vari galvot ka kaufmanim tāda kļūda nebūtu? Šaubos. Kļūda bija spēlētāju galvā. Būtu atdevis auta izmetējam bumbu nevis drillejis ar nodurtu galvu būtu droša uzvara. Bet nē. Kur tu redzi trennera vainu?

  -2 [+] [-]

, 2014-04-16 18:27, pirms 10 gadiem
Pilniigi nepareizs leemums. Valmierai sogad bronza nespiid.
Debiilisms.

Veiksmi jaunajiem treneriem.

  -2 [+] [-]

, 2014-04-16 18:36, pirms 10 gadiem
sprt rakstīja: Pilniigi nepareizs leemums. Valmierai sogad bronza nespiid.
Debiilisms.

Veiksmi jaunajiem treneriem.
Sveicināts, Kalvi Krūmiņ!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 18:40, pirms 10 gadiem
Real Gortat rakstīja: Pilnībā nepārsteidz šis lēmums, jāsaka, ka pat pārsteigums, ka komandas vadība šo soli ir izdarījuši tik vēlu. Ar Valmieras sastāvu zaudēt neprofesionāliem kubiem, kā Latvijas Universitātei aizpagāšnedēļ un Jūrmalai vakardien, šis lēmums šķiet pilnīgi loģisks. Jau sen liekas, ka Vara laiks basketbolā ir pagājis, nu neiet cauri vairs ne viņa taktikas, ne komandas vadīšanas stila un jāsaprot viņam, ka ir jādod vieta "jaunajiem" treneriem.

Esmu pārliecināts, ka ar duo Melderis & Štālbergs Valmiera būs tikai ieguvēji. Ilgtermiņā šis solis Valmieras basketbolam var atvest arī LBL finālu, ne tikai spēli par bronzu.

Arī pašam Krūmiņam pozitīvāks skats uz dzīvi, sācies brīvlaiks un varēs nodoties savam īstajam aicinājumam - makšķerēšanai.
Par Valmieras potenciālu ar jaunajiem treneriem pie stūres noteikti jāpiekrīt.

Par Vara Krūmiņa nekompotenci galvenā trenera amatā jau sen vairs neviens nešaubās. Zvirgzdiņš viņu vakar "izdrāza" vienos vārtos. Un tas, ka spēlētājiem nebija respekta pret Vari bija redzams pat minūtes pārtraukumos. Pozitīvs solis Valmieras basketbolam!

  +3 [+] [-]

, 2014-04-16 18:42, pirms 10 gadiem
Pievienojos, veiksmi jaunajiem treneriem!

Laiks rādīs, vai lēmums bijis pareizs vai nē. Katrā gadījumā negribētos, ka sāktos tas, ka ik sezonu pa trenerim nomainās...Zvirgzdiņu kad nomainīja, tad arī bija dēļ konflikta, tagad arī..

To, vai pareizs vai nē- var vērtēt tie, kas tam visam ir tuvāk.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-16 18:42, pirms 10 gadiem
Apsveicams leemums no Valmieras kluba puses! Ja tagad tas nesapurinaas komandu, tad nav lemts. Tas ka Varis ar savaam taktikaam bukseja visu sezonu, tad jau pat neprofesionaalim skaidrs. Ar taadu sastaavu......

  +6 [+] [-]

, 2014-04-16 18:50, pirms 10 gadiem
GM: ".. iekšējais konflikts starp spēlētājiem, treneriem-asistentiem, medicīnas personālu no vienas puses un galveno treneri no otras puses.."

Tātad Krūmiņš viens pats un otrā pusē visi pārējie ... nu nu, jābūt diezgan aprobežotam, lai ticētu, ka sezonu izgāzis viens onkulis, bet pārējie pārdesmit darbinieki atstrādājuši godam ..

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 18:50, pirms 10 gadiem
Principā - tikai un vienīgi spēļu rezultāti parādīs, kam ir taisnība! Ja komanda tagad spēlēs labāk, tad jautājumu nav!

Ja pareizi saprotu - Krūmiņam piedāvāts palikt kluba sistēmā? Vēl jo labāk! Visma novērtē Krūmiņa pagātnes ieguldijumu Valmieras basketbolā! Visu cieņu!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 18:51, pirms 10 gadiem
Brīnos, ka tik vēlu šis solis!? To vajadzēja darīt jau sen ātrāk, bet nu varbūt šis pēdējais brīdis, lai valmieriešus atgrieztu uz uzvarētāju takas!

Būs interesanti paskatīties kā sastrādāsies Melderis un Štālbergs - tur varētu karsti iet!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 18:53, pirms 10 gadiem
sprt rakstīja: Pilniigi nepareizs leemums. Valmierai sogad bronza nespiid.
Debiilisms.

Veiksmi jaunajiem treneriem.
Nu - zaudēt Jūrmalai mājās ir jāmāk! es drīzāk teiktu, ka pie vecās situācijas tur nekas nespīdēja? Tagad? Štālberga/Meldera duets izklausās labi! Kā tas realizēsies dzīvē redzēsim nākamajā spēlē! Man tāda aizdoma, ka sliktāk jau nu toč nebūs!

  -2 [+] [-]

, 2014-04-16 18:55, pirms 10 gadiem
Sen bija laiks, komanda ar tādu spēlētāju potenciālu rādīja tik nepārliecinošu sniegumu. Esmu paŗliecināts, ka būs tikai labāk, pievienojos rakstītajam, ja ne šodien tad ilgtermiņā un basketbola attīstībā Valmierā noteikti. Sarauj, Valmiera!

  +4 [+] [-]

, 2014-04-16 18:55, pirms 10 gadiem
RajonRondo rakstīja: Un tu nekad nekļūdies? Un ja pamatsastāva čalis uztaisa šādu kļūdu kur ir vainīgs trenneris? Jo neparedzēja kļūdu? Tu pa visiem 100% vari galvot ka kaufmanim tāda kļūda nebūtu? Šaubos. Kļūda bija spēlētāju galvā. Būtu atdevis auta izmetējam bumbu nevis drillejis ar nodurtu galvu būtu droša uzvara. Bet nē. Kur tu redzi trennera vainu?
Trenera vaina ir tāda, ka komanda vispār pieļāva tādu situāciju, ka pret limeni zemāku komandu (Jūrmala) savās mājās jāspēlē kautkādas izķirošās minūtes! Pēc sastāva Valmierai bija jāpārbrauc pāri (seviški jau savā zālē)! Protams , ka treneri pie visa vainot nevar, bet tā nu tas sporta pasaulē ir iekārtots, ka par šādu pazoru ir jāatbild trenerim!

  +2 [+] [-]

, 2014-04-16 18:56, pirms 10 gadiem
Par trenera attieksmi pret spēlētājiem (un metodēm ar kādām Varis strādā), ārstiem jau visa Valmiera runāja....... Par to, ka Varis navarēs sastrādāties ar Melderi un pēc tam Štālbergu tas taču arī visiem skaidrs...... Nezinu vai prāta darba to bija darīt tieši tagad playoffos, bet redzēsim. Laiks vēl sēriju lauzt!

  +3 [+] [-]

, 2014-04-16 19:04, pirms 10 gadiem
Baltijas līgā pre Nevežis Cipruss ar insultu gulēja slimnīca un tas notika iepriekšējā rītā! Krūmiņš vainīgs,ka Ciprusam insults?

  -2 [+] [-]

, 2014-04-16 19:09, pirms 10 gadiem
Volmaars rakstīja: Baltijas līgā pre Nevežis Cipruss ar insultu gulēja slimnīca un tas notika iepriekšējā rītā! Krūmiņš vainīgs,ka Ciprusam insults?
Valmierai ir pietiekami spēcīgs un kvalitatīvs sastāvs, lai arī bez centra, komanda, sakarīga trenera pavadībā, spētu noturēt 19 punktu pārsvaru. Varis, diemžēl, to nespēja izdarīt pat vienu ceturtdaļu.

  +9 [+] [-]

, 2014-04-16 19:28, pirms 10 gadiem
Ernestam jāuzņemas daļa vainas, 2p 3/7, 3p 1/8

  +2 [+] [-]

, 2014-04-16 19:35, pirms 10 gadiem
Ir tads teiciens - uz parceltuves zirgus nemaina. Bet sis ir tiesi tads gadijums. Neko vairak nekomentesu. Kluba vadibas ricibas pareizibu apstiprinas tikai medalas sopavasar. Ja tas bus, tad sis gajiens bus bijis laika un vieta, ja nebus, tad...vienkarsi bus paeksperimentets. Paliceju rangs ir interesants, bet lai nu ta butu.

  +4 [+] [-]

, 2014-04-16 19:39, pirms 10 gadiem
Nākamās sezonas vidū būs atpakaļ. Nepamatotas ambīcijas kluba vadībai nemaz nerunājot par spēlētājiem.Spēlētājiem potencials ir , bet lai kaut ko sasniegtu ir sūri un grūti jāstrādā, nevis jāpurpina .Tādiem sprukstiniem ,kas spēlējot Valmierā atļaujas kaut ko bubināt nav nākotnes.

     [+] [-]

, 2014-04-16 19:41, pirms 10 gadiem
FunSet rakstīja: Gudriniek nejiet runa par to vai vins izmestu vai nee ! bet par to ka vinjam bija jabut laukumaa nevis jamet auts !! mudak tu !
Netaisos iesaistīties konkrētajā tematā, bet nekad nesauc citus par ''gudriniekiem'', ja pats:
1) Nevari izrunāt vārdu ''neiet'';
2) Nemaz nezini, ka runa ''nevar iet'', bet gan tā ''ir''.

  +6 [+] [-]

, 2014-04-16 19:50, pirms 10 gadiem
Pārsteidzošs solis ja vērtējam kad tas notika! Interesanti, bet fakts, ka abi treneri komandai pievienojās sezonas gaitā kā palīgi, bet sanāca "lāča pakalpojums". Neticu, ka šāds tandēms sastrādāsies, pie tam, kurš tad īsti būs galvenais un kurš palīgs?
Savulaik atlaida Melderi, tad Zvirgzdiņu, tad Kalpiču, tagad Krūmiņu. Kurš treneris nostrādās Valmierā vairāk par 1 sezonu, tāds ir jautājums!

  -1 [+] [-]

, 2014-04-16 19:57, pirms 10 gadiem
RajonRondo rakstīja: Un tu nekad nekļūdies? Un ja pamatsastāva čalis uztaisa šādu kļūdu kur ir vainīgs trenneris? Jo neparedzēja kļūdu? Tu pa visiem 100% vari galvot ka kaufmanim tāda kļūda nebūtu? Šaubos. Kļūda bija spēlētāju galvā. Būtu atdevis auta izmetējam bumbu nevis drillejis ar nodurtu galvu būtu droša uzvara. Bet nē. Kur tu redzi trennera vainu?
pec tava teiktaa var spriest ka taada gadijuma nevienaa sporta veidaa nevienaa komandaa nevajadzetu atlaist trenerus jo vinji tac laukumaa neiet ! ja nesaproti ko runaa tad neraksti neko ! aksts !

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 19:58, pirms 10 gadiem
Un cilvēkas kas vaino tikai un vienīgi trenneri ir diezgan negudrs ja ņem vērā ka auta izmetēju pēdējās sekundēs neviens kuafmani nesedza. jo gāja uz sodu.

  +4 [+] [-]

, 2014-04-16 20:00, pirms 10 gadiem
Pēc neoficiālas informācijas Varim piedāvāts iet palīgā pie Vidzemes Augstskolas. Te sāk palikt pārāk interesanti.
1 2 59 komentāri