Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: minimālās uzvaras izcīna viesi

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

LBL2: minimālās uzvaras izcīna viesi
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijā abās piektdien notikušajās spēlēs uzvaru svinēja viesi. Pagājušās sezonas līgas čempionvienība "Jelgava"/LLU viesos tikai ar divu punktu pārsvaru pārspēja "Kandava/COMPOR" komandu. Savukārt LU/BS "Rīga" izbraukumā ar 94:88 pārspēja "Līvānu Stikls" basketbolistus.

Jelgavniekiem duelis Kandavā izrādījās gana sarežģīts, jo mača pirmajā daļā laukuma saimniekoja mājinieki. Spēles pirmajā ceturtdaļā kandavieši panāca desmit punktu pārsvaru (28:18) un tikai otrajā ceturtdaļā jelgavnieki sakārtoja savu sniegumu, samazinot deficītu līdz diviem punktiem. Spēles otrajā puslaikā cīņa turpināja ritēt sīvi un galotnē veiksmīgāka bija Jelgavas komanda, uzvarot ar 90:88.

Sīvi ritēja arī mačs Līvānos, kur „Līvānu Stikls” uzņēma LU/BS „Rīga” komandu. Spēles pirmo puslaiku veiksmīgāk aizvadīja laukuma saimnieki, pirmo puslaiku uzvarot ar deviņu punktu pārsvaru (31:22), bet puslaiku noslēdzot ar 48:43 sev par labu. Spēles liktenis izšķīrās trešajā ceturtdaļā, kuru rīdzinieki uzvarēja ar deviņu punktu pārsvaru, visā mačā svinot panākumu ar 94:88.

Uzvarētājiem 19 punkti Alberta Putāna un Adriana Šnipkes kontā. Zaudētāju rindās pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs ar 27 punktiem bija Raimonds Pabrieža.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība