Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ķekava" atņem jelgavnieku mājas priekšrocību un uzvar pirmajā spēlē

Emils Ozerinskis

"Ķekava" atņem jelgavnieku mājas priekšrocību un uzvar pirmajā spēlē
Artūrs Strēlnieks cīņā ar Armandu Seņkānu. Foto: BK Jelgava

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas pusfināla sēriju ar uzvaru sākusi pērnās sezonas čempionvienība "Ķekava", kas izbraukuma spēlē ar rezultātu 76:63 apspēlēja regulārās sezonas vicelīderi "Jelgavu/LLU". Uzvarētāju rindās pamatīgu "double-double" sakrāja Artūrs Strēlnieks, gūstot 15 punktus un sagrābjot 23 atlēkušās bumbas.

Pusfināla pirmo precīzo metienu izpildīja Armands Seņkāns, atklājot spēles rezultātu par labu jelgavniekiem. Turpmāk gan labāk klājās "Ķekavai", kuras basketbolisti guva deviņus punktus pēc kārtas. Iekrāto vadību Edgara Tetera padotie nosargāja arī līdz pirmās desmitminītes beigām, esot "Ķekavai" esot vadībā ar 17:8. Otrā perioda sākumā Artūrs Strēlnieks raidīja grozā trejaci, bet Seņkāns atbildēja ar rezultatīvu trīs punktu gājienu. Ķekavnieki droši paļāvās uz savu snaiperu precizitāti, turpinot bombardēt Strēlniekam un arī pievienojoties Edgaram Štelmaheram. No 14 punktu starpības otrās ceturtdaļas vidū Kalvis Krūmiņš sadeldēja jelgavnieku deficītu līdz sešiem punktiem, bet ceturkšņa vidū tālmetienu grozā raidīja Jānis Bērziņš. Tādējādi, ejot lielajā pārtraukumā, komandas šķīra vairs tikai trīs punkti. "Jelgava" bija iedzinējos ar 27:30.

Otro puslaiku rezultatīvi iesāka "Ķekavas" centrs Niks Saknītis, tādējādi panākot viesu vienībai desmit punktu pārsvaru. Trešās ceturtdaļas vidū atkal starpība saruka, Andrim Justovičam ar tālmetienu pietuvojot Zemgales komandu līdz trīs punktu deficītam. Perioda turpinājumā Justovičs sadeldēja atstatumu līdz pat vienam punktam, taču "Jelgavai" spēles vadības grožus pārņemt tā arī neizdevās. "Ķekavai" pārsvaru ļāva nosargāt Roberta Pāžes trīs punktu gājiens. Pirms noslēdzošajām desmit minūtēm rezultāta tablo vēstīja par kaujiniecisku 51:53. Vietējo līdzjutēju cerības par vadības pārņemšanu ātri izplēnēja, jo "Ķekava" veica izrāvienu, panākot 12 punktu vadību. Četras minūtes līdz cīņas izskaņai Kārlis Neimanis izcēlās ar pieciem punktiem pēc kārtas, kas pavēra cerību stariņu jelgavniekiem, taču iedegtā oglīte pavisam ātri izkūpēja, trejaci grozā šaujot Mārtiņam Šteinbergam. "Ķekava" mača izskaņā palielināja pārsvaru un nokārtoja pirmajā pusfināla spēlē panākumu ar 76:63.

"Ķekavas" panākumu ar 24 punktiem kaldināja Edgars Štelmahers, bet 19 punktus pievuenoja Roberts Pāže. Jelgavnieku rindās pa 15 punktiem guva Andris Justovičs un Jānis Bērziņš.

"Jelgava/LLU" - "Ķekava" 63:76 (8:17, 19:13, 24:23, 12:23)
Jelgava: Justovičs 15, Bērziņš 15, Seņkāns 11, Krūmiņš 8, Avotiņš 6, Neimanis 5, Bitītis 3, Feldmanis, Niedra.
Ķekava: Štelmahers 24, Pāže 19, Strēlnieks 15 (23 atl.b.), Saknītis 12, Šteinbergs 4, Zemturis 2, Priede, Avotiņš.

LBL 2. divīzijas pusfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle3.spēleSērijā
#1Gulbenes Buki-#4RSU13.04.18.04.0 - 0
#2Jelgava/LLU-#6Ķekava63:7612.04.0 - 1

     [+] [-]

, 2019-04-09 23:02, pirms 5 gadiem
Strelniekam ir jāsspēlē augstākā līmenī nevis LBL2 ceru ka Ogre uz nākamo sezonu šo pieaicinās.