Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jēkabpiliešiem pārliecinošs sniegums visa mača garumā uzvarā pār "Jūrmalu"

Jēkabpiliešiem pārliecinošs sniegums visa mača garumā uzvarā pār "Jūrmalu"
Jurijs Aleksejevs
Foto: Lāsma Irša, bkjekabpils.lv

"Olybet" Latvijas basketbola līgā (LBL) otro panākumu četru dienu laikā šovakar guva "Jēkabpils", kas savā laukumā ar rezultātu 80:65 pārspēju "Jūrmalu/Fēnikss". Liela loma uzvaras izcīnīšanā bija cīņai zem groziem - jēkabpilieši otro maču pēc kārtas izcīnīja vismaz 50 atlēkušās bumbas.

Jēkabpilieši (2-2) iepriekšējā kārtā visai droši tika galā ar neveiksmīgi sezonu iesākušo “Liepāju/Triobet” (86:64), nodrošinot pirmo panākumu šosezon, savukārt jūrmalnieki (2-2) pēc divām uzvarām turnīra ievadā trešdien savā laukumā nedaudz negaidīti atzina “Ogre/Kumho Tyre” pārākumu (77:88).

Līdzīgi kā iepriekšējos mačos, mājinieku rindās līderu lomas jau no pirmajām minūtēm uzņēmās starpsezonas jaunieguvumi Roberts Stumbris un Jurijs Aleksejevs, tikmēr viesu sastāvā galvenie spēles veidotāji bija duets Edgars Jeromanovs-Viktors Iļjins. Pēc līdzīga pirmā perioda ievada, tuvojoties ceturtdaļas izskaņai, Stumbra un Renāra Magones grozi ļāva lūšiem uz īsu brīdi nedaudz atrauties (22:14).

Jēkabpils arī otrās ceturtdaļas sākumā turpināja darboties rezultatīvi, efektīvi izmantojot savu potenciālu “garajā galā” gan uzbrukumu noslēgumos, gan cīņā par atlēkušajām bumbām (attiecība pirmajā puslaikā 27:16). Pēc Aleksejeva sodiņiem rezultāta starpība pirmo reizi šovakar sasniedza divciparu skaitļa apmērus (34:24). Jūrmalnieki nebūt nesalūzu un ievērojami uzlaboja sniegumu aizsardzībā, teju četras minūtes noturot mājiniekus uz “nullītes”. Tomēr otrā laukuma galā momentu realizācija joprojām piekliboja, kas pēc Rinalda Sirsniņa trejača puslaika pēdējās sekundēs atkal noveda pie -10 (31:41).

Īsi pēc lielā pārtraukuma Rūdolfa Rozīša vīru pārsvars jau sasniedza komfortbalos +14 (45:31), un Jēkabpils spēja saglabāt kontroli pār notikumiem laukumā visa trešā perioda garumā. Liela loma tajā vēl aizvien bija pārsvaram cīņā zem groziem, kā arī daudz labākai bumbas kustībai (rez. piesp. attiecība pēc trešās ceturt. 17:9), ļaujot izšķirošo ceturtdaļu sagaidīt pie rezultāta 56:47.

Astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām Sirsniņa un Jāņa Antropa tālmetieni atjaunoja +14 (64:50). Kaut arī viesi no spēles pat uzbruka precīzāk (42% pret 36%), Arņa Vecvagara padoto cerības atspēlēties ievērojami pasliktināja nespēja atbloķēt savus sāncenšus cīņā pie sava groza, dodot jēkabpiliešiem atkārtotas iespējas uzbrukumiem. Laukuma saimnieki pārliecinoši aizvadīja arī cīņas galotni un šaubas par otro panākumu jaunajā LBL sezonā neradīja ne mirkli - 80:65.

”Olybet” LBL, 8. oktobris, Jēkabpils sporta nams

”Jēkabpils” - “Jūrmala/Fēnikss” 80:65 (22:18, 19:13, 15:16, 24:18)
”Jēkabpils”: Sirsniņš 19 (8 atl.), Aleksejevs 15, Stumbris 13, Šeļakovs 10 (9 atl.), J. Antrops 9, Magone 7, Veselovs 3, Miglinieks 2, Sokolovs 2 (9 piesp.), Virsis, Štelmahers
”Jūrmala/Fēnikss”: Pinete 21, Jeromanovs 15 (8 piesp.), Iļjins 12, Saulītis 4, Dušelis 4, Vīksne 3, J. Rozītis 2, Strēlnieks 2, Dilevka 2, Feldmanis

Izmantotie rersursi:
Latvijas Basketbola savienība

  +1 [+] [-]

, 2016-10-08 19:39, pirms 8 gadiem
Lūši sāk ieskrieties!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-08 19:46, pirms 8 gadiem
Lieliska spēle izdevās Jēkabpilij. Ātrs, interesants basketbols. Daudz foršu izspēļu. Labs pārsvars grozu apakšā un daudz izcīnītu bumbu uzbrukumā, un tāpēc arī, protams, papildus iespēju. Paldies komandai un treneriem par gūtajām emocijām. Vienmēr ir patīkami skatīties, ka komanda patiešām spēlē nevis tikai "smagi strādā laukumā". Jūrmalai jāuzteic Pinete par vienkārši fantastiskajiem metieniem. Ja ne viņš, starpība būtu vēl par padsmit punktiem lielāka. Lai gan, protams, cīņasspara Jūrmalai pat pilnīgi zaudētās spēlēs nekad nav trūcis.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-08 19:57, pirms 8 gadiem
Honey Monster rakstīja: Lūši sāk ieskrieties!
tu gribi teikt, ka Rinalds sāk strauji nomest svaru?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-08 21:07, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: tu gribi teikt, ka Rinalds sāk strauji nomest svaru?
Ha, ha! Bet nu ja nopietni, tad tā masa škiet viņam netraucē, gūst gan punktus, atdot labas piespēles un redz ka arī atlēkošās tīri labi lasa.

     [+] [-]

, 2016-10-08 23:04, pirms 8 gadiem
Honey Monster rakstīja: Ha, ha! Bet nu ja nopietni, tad tā masa škiet viņam netraucē, gūst gan punktus, atdot labas piespēles un redz ka arī atlēkošās tīri labi lasa.
ha hā, to arī iepriekš varēja redzēt, ka pret līdzīgām un zemākām komandām viņam pietiek ar talantu, tomēr pret nopietnākām vajag arī fizisko. jaunāks un ātrāks viņš nepaliek. nav nopietni skraidīt ar liekajiem kilogramiem, tas godu nedara. Centram, spēka uzbrucējam tas vēl mazliet piedodams, saspēlniekam nekādi. vienkārši man tāds viedoklis. ne velti Jēkabpils tik slikti izskatījās pret VEf un visvairāk tieši tie, kuriem ir problēmas ar fizisko kondīciju. ā, nu stumbrim, pieņemsim, todien bija vienkārši melnā diena.

     [+] [-]

, 2016-10-09 02:03, pirms 8 gadiem
Vieni un tie paši argumenti un stereotipi gadu no gada. Nez kas gan tikai vadīja saspēli Jēkabpilij visas iepriekšējās sezonas, kad tika paņemtas 2 bronzas un vairākkārt apspēlēts gan VEFs, gan tā pati Ventspils? Jā, mēs VEFam šoreiz pārliecinoši zaudējām. Tam pašam VEFam, kas tikko apspēlēja Eiropas kausos spēlējošo Himki. VEFs šobrīd spēlē lieliski. Tur nav ko piebilst. Taču, ja jau skatījies spēli ar VEF, tad tieši Rinalds bija viens no labākajiem tajā spēlē. Atdeva 7 piespēles, pārķēra 3 bumbas un ar 6 atlecošajām bija otrs labākais bumbu vācējs tūlīt aiz Šeļakova. Nu ko tur izdarīsi, ja pretinieks iemet 14 no 20 trijniekiem? Pēdējās divas spēles ļoti labi parādīja, ka komanda ir teicamā fiziskā formā. Mēs spēlējām ātri un apspēlējām divas galīgi nesliktas Latvijas komandas. Visas tās runas par gadiem un kilogramiem ir pupu mizas. Būtiski ir tas, ko spēlētājs var izdarīt laukumā. Tam pašam VEFa Blūmam jau ir 34, bet ko viņš izdarīja ar Himkiem, droši vien pats redzēji. Tas, ka neviens jaunāks nepaliek, ir aksioma. Porziņģis arī, starp citu, jaunāks nepaliek. Nu un ...?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 02:03, pirms 8 gadiem
Lūši malači!

     [+] [-]

, 2016-10-10 16:08, pirms 8 gadiem
larondons rakstīja: Vieni un tie paši argumenti un stereotipi gadu no gada. Nez kas gan tikai vadīja saspēli Jēkabpilij visas iepriekšējās sezonas, kad tika paņemtas 2 bronzas un vairākkārt apspēlēts gan VEFs, gan tā pati Ventspils? Jā, mēs VEFam šoreiz pārliecinoši zaudējām. Tam pašam VEFam, kas tikko apspēlēja Eiropas kausos spēlējošo Himki. VEFs šobrīd spēlē lieliski. Tur nav ko piebilst. Taču, ja jau skatījies spēli ar VEF, tad tieši Rinalds bija viens no labākajiem tajā spēlē. Atdeva 7 piespēles, pārķēra 3 bumbas un ar 6 atlecošajām bija otrs labākais bumbu vācējs tūlīt aiz Šeļakova. Nu ko tur izdarīsi, ja pretinieks iemet 14 no 20 trijniekiem? Pēdējās divas spēles ļoti labi parādīja, ka komanda ir teicamā fiziskā formā. Mēs spēlējām ātri un apspēlējām divas galīgi nesliktas Latvijas komandas. Visas tās runas par gadiem un kilogramiem ir pupu mizas. Būtiski ir tas, ko spēlētājs var izdarīt laukumā. Tam pašam VEFa Blūmam jau ir 34, bet ko viņš izdarīja ar Himkiem, droši vien pats redzēji. Tas, ka neviens jaunāks nepaliek, ir aksioma. Porziņģis arī, starp citu, jaunāks nepaliek. Nu un ...?
Nedzesē muti šito pajolu dēļ. Pavasarī paņems bronzu un atkal visiem urkšķētājiem mutes ciet.