Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Šovakar Rīgas OSC – LU pret "Valmieru"

Andrejs Siliņš

Šovakar Rīgas OSC – LU pret "Valmieru"
Foto: Renārs Buivids

Šovakar pulksten 19:30 Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā trešo reizi Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas sezonā "Latvijas Universitāte" (LU) tiksies ar "Valmieru". Spēles tiešraidi nodrošinās Sportacentrs.com!

Divās līdzšinējās savstarpējās spēlēs "Valmiera" izcīnījusi uzvaras. Vispirms 20. novembra vakarā Rīgā valmierieši izcīnīja panākumu, pateicoties lanbākam sniegumam tikai otrajā puslaikā. Toreiz lielisks bija Ernests Kalve, gūstot 30 punktus un izcīnot 13 bumbas zem groziem, kā arī astoņas reizes liekot pret sevi pārkāpt noteikumus. Valmieriesiem lielākās grūtības tovakar sagādāja raženā Zinta Plivdas apturēšana – centram 17 punkti un sešas bumbas zem groziem, ka arī astoņas izprovocētas piezīmes. 15 reižu Zintis stājās uz soda metienu līnijas. Šajā spēlē iespaidīgi danki padevās gan Jēkabam Rozītim, gan arī Kristapam Dārgajam... Ar otro sarunu pirms mača sakuma varēs noskatīties tie, kuri spēli skatīsies Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvā TV, 411. kanāls).

Deviņas dienas vēlāk komandas tikās otro reizi sezonā, un arī tad pirmajā puslaikā komandas cīnījās līdzīgi. Pamatus uzvarai "Valmiera" ielika trešajā ceturtdaļā (36:9), mača izskaņā uz rezultāta tablo liekot mirdzēt ļoti pārliecinošai uzvarai – 85:57. Arī šoreiz Kalve aizvadīja izcilu maču, gūstot 31 punktu, izcīnot 12 bumbas un izprovocējot astoņas piezīmes. LU rindās Rubenis guva 15 punktus, bet kapteinis Žanis Peiners pievienoja 13.

"Valmiera" šajā sezonā tika arī pie 11 uzvaru sērijas, tiesa, skaitot arī Baltijas līgas cīņas, taču decembri sāka ar neveiksmi – 82:85 pret Jelgavas vienību. Tomēr gadu izdevās pabeigt uz pozitīvas nots – neveiksmei sekoja divi panākumi pār "Turību" un "Liepājas Lauvām". Pie tam liepājniekus izdevās uzveikt saspringtā galotnē, kas noteikti deva emocionālo pacēlumu un papildu pārliecību.

Valmierai uzvara šī vakara spēlē palīdzētu vēl drošāk nostiprināties jau pagaidām diezgan pārliecinošajā trešajā pozīcijā. LU, izcīnot uzvaru šovakar, izlīdzinās bilanci gan ar "Liepājas Lauvām", gan "Jelgavu". Tomēr tikt priekšā kādai no šīm komandām tik un tā neizdosies arī uzvaras gadījumā, jo savstarpējo spēļu bilance LU ir sliktāka gan pret kurzemniekiem, gan zemgaliešiem.

Spēles sākums Olimpiskajā centrā pulksten 19:30, bet tiešraidē to būs iespējams vērot portalā Sportacentrs.com un Lattelecom Interaktīvās TV 411. kanālā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-08 17:26, pirms 12 gadiem
LUuzvara nepieviliet