Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LU Rīgā sakauj ''Valmieru''

Krišs Upenieks

LU Rīgā sakauj ''Valmieru''
Žanis Peiners
Foto: Renārs Buivids

Vienīgajā Latvijas Basketbolas līgas (LBL) regulārās sezonas spēlē šovakar ''Latvijas Universitātes'' basketbolisti savā laukumā, aizvadot pārliecinošu un stabilu maču, ar rezultātu 79:69 apspēlēja ''Valmieras'' komandu, tiekot pie 7. uzvaras šajā sezonā.

Starta piecnieki

LU: Ošiņš, Peiners, Rubenis, Vītols, Dārgais
Valmiera: Lukass, Virsis, Kalve, Butjankovs, Rozītis

Maču ļoti veiksmīgi iesāka LU basketbolisti – trīs precīzi tālmetieni, kas deva piecu punktu pārsvaru (9:4). Arī turpinājumā mājinieki rādīja rezultatīvu, skatītājiem baudāmu basketbolu, atraujoties no saviem pretiniekiem vēl tālāk (22:10). Ceturtdaļas izskaņu studenti aizvadīja diezgan pavirši, kas viesiem ļāva veikt deviņu punktu izrāvienu, pietuvojoties rezultātā līdz 19:22.

Otrajā ceturtdaļā ‘’Valmieras’’ izrāviens neturpinājās, tieši otrādi – rīdzinieki ceturkšņa sākumā atkal spēlēja daudz sekmīgāk nekā pretinieki, kas ļāva atjaunot 11 punktu pārsvaru (34:23), kā arī piespieda viesu galvenajam trenerim Aināram Zvirgzdiņam pieprasīt minūtes pārtraukumu. Puslaika atlikušajā laikā LU vairs nespēlēja tik rezultatīvi, bet arī ‘’Valmiera’’ laukumā brīnumus nerādīja – 41:31 par labu mājiniekiem.

Arī otrā puslaika ievadā rīdzinieki uzbrukumā spēlēja ļoti sekmīgi, kas viesiem pietuvoties rezultātā nedeva nekādas cerības. Īsti atrast savu spēli valmierieši tā arī nespēja, tādējādi pēc 30 minūtēm uz tablo 64:50 par labu LU. Lauzt mača gaitu īsti viesi nespēja, tādējādi LU izcīnīja mazliet negaidītu uzvaru ar rezultātu 79:69.

Uzvarētāju sastāvā pa 17 punktiem guva Žanis Peiners un Armands Ošiņš, bet ''double-double'' sev noformēja Kristaps Dārgais - 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Valmieriešiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija saspēles vadītājs Džejs Lukass, bet Artjomam Butjankovam 17 punkti un desmit bumbas zem groziem. Neveiksmīgs mačs komandas līderim Ernestam Kalvem, kurš, lai arī pretinieku grozā sameta deviņus punktus, īsti sajust savu metienu tā arī nespēja, no spēles uzbrūkot ļoti nesekmīgi.

LBL regulārā sezona, 8. janvāris

LU - Valmiera 79:69 (22:19, 19:12, 23:19, 15:19)

LU: Peiners 17, Ošiņš 17, Dārgais 14, Plivda 9, S. Vītols 6, M. Vītols 4, Rubenis 4, Darģis 4, Zēbergs 2, Aizpurs 2, Saknītis
Valmiera: Lukass 27, Butjankovs 17, Kalve 9, Veinbergs 5, Virsis 4, Rozītis 3, Elksnis 2, Iļjins 2, Ziediņš 1, Bikše

  +6 [+] [-]

, 2012-01-08 21:14, pirms 12 gadiem
2011.gada janvārī LU arī uzvarēja ''Valmieru'' - LBL

Visockis-Rubenis turpina Zībarta tradīcijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-01-08 21:43, pirms 12 gadiem
Super LU! Valmierieti Mārci Vītolu nevarēja nosegt ne valmierietis Osis, ne valmierietis Elksnis, ne teksasietis Džejs. Visu cieņu Artūram Visockim-Rubenim, kas izģērba Zvirgzdiņu ar viņa "superkomandu".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-01-08 22:10, pirms 12 gadiem
Ceru, ka Valmiera tiks gada beigās pie bronzas, bet LU pie debijas izslēgšanas spēlēs.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-08 22:13, pirms 12 gadiem
Tritons rakstīja: Super LU! Valmierieti Mārci Vītolu nevarēja nosegt ne valmierietis Osis, ne valmierietis Elksnis, ne teksasietis Džejs. Visu cieņu Artūram Visockim-Rubenim, kas izģērba Zvirgzdiņu ar viņa "superkomandu".
Es jau domāju, cik tad ilgi Zvirgzdiņš vilks ar saviem, reāli 7 laukuma spēlētājiem.
Slēpts komentārs: Lāga zons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-01-08 22:19, pirms 12 gadiem
Western rakstīja: Ceru, ka Valmiera tiks gada beigās pie bronzas, bet LU pie debijas izslēgšanas spēlēs.
Viegli Valmierai nebūs, ja pat LU treneris ir atkodis, kā pret viņiem spēlēt. Ja salīdzinām reāli, kā progres Valmiera un attiecīgi otri bronzas medaļas pretinieki, proti, Lauvas, tad tur pašlaik Galvanovskis Zvirgzdiņam liek iekšā "vienos vārtos". Nesaku, ka Valmieru jau varam norakstīt, bet ja paveram vaļā pagājušās sezonas Valmieras statistiku, tad šeit varam vilkt paralēles ar to, ka Valmieras stabilitāte uz sezonas beigām "sēžas". Lai atvaino valmierieši, bet tā nu tas ir. Protams, šī viena spēle nav rādītājs, dzīvosim redzēsim, bez zināmas bažas ir.

  +3 [+] [-]

, 2012-01-08 22:34, pirms 12 gadiem
kādas tur sezonas beigas? Cāļus skaita pavasarī un visām komandām var gadīties neveiksmīgas spēles. Šodien valmierai iemest varēja vienīgi Lucas, bet Kalvem kaastrofāla precizitāte. LU malači, jo līderi epizodiski mainījās, kas var to vezumu pavilkt, kuri valmierai diemžēl neatradās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-01-09 08:48, pirms 12 gadiem
Mums, izradās, ir jauni komisāri (Laksa, Maruta Eglīte). Tas labi, jo dažs labs tur jau aizsēdējās (atceraties 2.finālspēli maijā?).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja