Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Zaķis: "Nevarēju atstāt komandas biedru pretinieku ielenkumā"

Andrejs Siliņš

Zaķis: "Nevarēju atstāt komandas biedru pretinieku ielenkumā"
Ronalds Zaķis un Jānis Blūms
Foto: Vladislavs Proškins, f64

"Jau braucot divas stundas autobusā uz spēli, vēderā sāk kņudēt, jo zini - spēle būs smaga, nedrīkst daudz kļūdīties, ir liela atbildība," pēc uzvaras pār VEF (80:77) "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē Sportacentrs.com sacīja "Ventspils" centrs Ronalds Zaķis.

"Visi gaida šādas spēles un saprot, cik tās ir nozīmīgas. Zinājām, ka VEFam uzvara vai zaudējums ir dubultvērtībā, tāpēc braucām uz spēli pilnībā tai gatavi," norādīja Zaķis. Vairākkārt, īpaši spēles sākumā, ventspilnieki iztērēja teju visas uzbrukumiem atvēlētās sekundes, un Zaķis atklāj, ka zināmā mērā tās bijušas sekas trenera uzstādījumam: "Vairāk spēlējām garās sadarbības. Aizsardzībā mums bija labi jāatbloķē savējie, jo VEF labprāt iet pakaļ bumbām uzbrukumā, līdz ar to jāveic garāks ceļš un spēle kļūst lēnāka. Tāpēc dažreiz sanāca izmest, kad līdz uzbrukuma beigām bija palikušas tikai trīs četras sekundes. Un dažreiz sanāca izmest arī kādu traku metienu pašās uzbrukuma laika beigās."

Ronalds bija starp tiem, kas iesaistījās asumos pašā mača izskaņā, pēc kā VEF saspēles vadītājs Abduls Gadijs un "Ventspils" uzbrucējs Folarins Kempbels saņēma diskvalificējošās piezīmes. "Kempbelu pagrūda un es nevarēju atstāt savu komandas biedru pretinieku ielenkumā, tāpēc skrēju palīgā," situāciju atminējās spēlētājs.

Zaķis visā spēlē guva septiņus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet laukumā pavadīja ilgāko spēles laiku - teju 30 ar pusi minūtes. "Sezonas laikā gandrīz vienmēr kāds bija izkritis un nācās vienam otru aizstāt. Tagad, kad gandrīz visi ir ierindā, katram vienkārši jādara sava lieta. Ja būs vēl kāds papildinājums sastāvā, pieņemsim to. Esam visi kā ģimene un, ja atbrauks vēl kāds, palīdzēsim viņam iejusties pēc iespējas ātrāk, jo mums kā komandai tā būs iespēja kļūt vēl labākiem."

"Jā, tagad ir mazāk spēļu [pēc izstāšanās no Čempionu līgas], bet mums ir vairāk laika treniņiem. Latvijas čempionāts ir kļuvis stiprāks, plus mīnus visas komandas spēlē vienlīdzīgi un nevienu pretinieku nedrīkst nenovērtēt. Līdz ar to treneris neļauj atslābt, un treniņi ir pietiekami labi, lai mēs būtu spēļu ritmā," ventspilnieku centrs uzsvēra, ka izstāšanās no Čempionu līgas turnīra nenozīmē atslābuma iestāšanos komandā.

Sarunas noslēgumā Ronalds vēlreiz apliecina, ka spēles starp VEF un "Ventspili" vienmēr ir īpašas: "Jau braucot divas stundas autobusā uz spēli, vēderā sāk kņudēt, jo zini - spēle būs smaga, nedrīkst daudz kļūdīties, ir liela atbildība. Tai pašā laikā šīs ir spēles, ko tik un tā vienmēr ļoti gribi spēlēt."

Slēpts komentārs: Eksperts.par.dažiem.sport
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-03-05 09:19, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Kādā tur boksa karjera? Ja pretī nāk metru mazāks čalis, tad baigais varonis, bet savā svara kategorijā ātri vien dabūs pa muguru.
Kur rāvi boksa karjeru? Par miesassargu gatavojas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-05 13:28, pirms 7 gadiem
Pavasarī būs interesanti!

     [+] [-]

, 2017-03-05 14:04, pirms 7 gadiem
Kāds nezin kas tas ir par papildinājumu Ventspilij, kas ieradies???

  -4 [+] [-]

, 2017-03-05 22:09, pirms 7 gadiem
lohs vins

  -1 [+] [-]

, 2017-03-06 00:00, pirms 7 gadiem
Investīcijas no Cityfinances ir vēl viens finansēšanas veids uzņēmējiem. Investor vairs nav jāmeklē uzņēmumu, viss viena vietā! Piesakies tūlīt un mēs palīdzēsim cityfinances.lv