Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" izlaidīs Eirokausu sezonu, pamatturnīri – VTB līga un LBL

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"VEF Rīga" izlaidīs Eirokausu sezonu, pamatturnīri – VTB līga un LBL
"VEF Rīga" galvenais treneris Karloss Frade un kluba prezidents Māris Martinsons
Foto: Mikus Kļaviņš

"Mūsu pamatturnīri būs VTB Vienotā līga un Latvijas čempionāts, kur spēlēsim vismaz divus apļus," piektdien, 3. jūlijā, preses konferencē, kura norisinājās "Mākslai vajag telpu" angārā Kalnciema kvartālā, teica basketbola kluba "VEF Rīga" prezidents Māris Martinsons.

Četrkārtējie Latvijas čempioni (2011-2013, 2015) preses konferencē iepazīstināja ar galveno treneri Karlosu Fradi un atklāja jaunās sezonas ieceres. Rīgas klubs septīto sezonu spēlēs VTB Vienotajā līgā un devīto reizi sacentīsies Latvijas Basketbola līgā, taču nepiedalīsies ULEB un FIBA rīkotajos Eirokausu turnīros.

Māris Martinsons, "VEF Rīga" prezidents

"Turpināsim pagājušajā gadā iesākto ceļu, iesaistot komandā vairāk jauno spēlētāju. Par treneri Karlosu Fradi interesējāmies jau pagājušajā vasarā. Izvēlējāmies viņu, pateicoties individuālajam darbam ar jaunajiem spēlētājiem, tai skaitā vasaras treniņnometnēs un NBA vasaras līgā.

Mūsu budžets nav salīdzināms ar grandiem, taču spēlētāji un treneri ir pieprasīti dažādu Eiropas valstu vadošajos klubos. Piemēram, Rims Kurtinaitis un Ramūns Butauts strādā bagātos VTB līgas klubos, savukārt Nikolajs Mazurs noslēdzis finansiāli izdevīgu līgumu ar Maskavas “Dynamo”.

Mūsu pamatturnīri 2016. gada sezonā būs VTB Vienotā līga un Latvijas Basketbola līga. Par piedalīšanos Eirokausos lemsim, kad kļūs skaidrāka situācija konfliktā starp ULEB un FIBA. Šobrīd pastāv pārāk daudz neskaidrību. FIBA jaunajā Eirokausu turnīrā cenšas piedāvāt nedaudz izdevīgākus finansiālos nosacījumus, taču līdz atrisinājumam vēl tālu."

Edgars Jaunups, "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs

"Darbs pie komandas budžeta izveides ir sācies, taču vēl nav noslēdzies. Par komandas mērķiem runāsim pirmssezonas preses konferencē, kad būs iezīmējušās budžeta un sastāva aprises. Eirokausos plānojam atgriezties nākamajā sezonā. Šogad iepauzēsim.

Līgumi ar komandu beigušies Artūram Bērziņam un Ronaldam Zaķim, kā arī visiem ārzemju spēlētājiem. Jaunas vienošanās ar ārzemju klubiem ir Jānim Timmam (Sanktpēterburgas “Zenit”) un Nikolajam Mazuram, savukārt sarunas ar Mareku Mejeri turpinās.

Turpināsim piesaistīt labākos jaunos Latvijas spēlētājus. Iesim spāņu, nevis krievu ceļu. Piesaistīsim labus ārzemju spēlētājus, lai treniņos sagādātu labu konkurenci jaunajiem latviešu spēlētājiem, nevis pārmaksāsim tirgum neatbilstošu cenu. Talantīgie spēlētāji visvairāk progresēs treniņos ar spēcīgiem partneriem."

Karloss Frade, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Esmu priecīgs nokļūt Latvijā – valstī ar lielām basketbola tradīcijām un izciliem spēlētājiem. Tas pats sakāms par skaisto Rīgu. Trenera karjeras laikā, strādājot dažādās valstīs, esmu daudz iemācījies par basketbolu un dzīvi. Izmantošu iegūto pieredzi, lai augtu kopā ar VEF.

Mana sapņu vīzija 2016. gada sezonai ir 12 teicami Latvijas spēlētāji, kuri uzvarētu VTB līgā. Realitātē pastāv dažādi ierobežojumi, turklāt citi klubi vēlas iegūt tos pašus spēlētājus. Mēs vēlamies komandā redzēt ikvienu spēlētāju, kurš vēlas būt kopā ar mums un saskata izaugsmes iespējas VEF rindās.

Mūsu spēlētājiem jābūt sportiski izsalkušiem. Pirmās tikšanās ar latviešu basketbolistiem atstājušas labu iespaidu. Ja turpināsim ar viņiem strādāt un viņi vēlēsies to pašu, rezultāti var kļūt vēl labāki. Strādāsim, domājot par 2016. gada maiju un jūniju. Mums jāzina, kur vēlamies būt, runājot par katra spēlētāja attīstību. Ja ieceres sakritīs, rezultāti būs labi.

VTB Vienotā līga un Latvijas čempionāts – abi izaicinājumi ir sarežģīti un smagi, turklāt ļoti prasīgi. Piemēram, pagājušajā sezonā VEF palika soļa attālumā no VTB līgas "play-off" spēlēm, bet Latvijas čempionu titula atgūšana prasīja daudz pūļu. Mums jābūt gataviem tādiem izaicinājumiem. Prioritāte būs jauno Latvijas spēlētāju attīstība.

Par mērķiem nevaram runāt, kamēr neesam pabeiguši sastāva komplektāciju. Šobrīd tirgū ir dūmu aizsegs un situācija noskaidrosies laika gaitā. Spriežot pēc kluba attīstības trajektorijas, izvirzīsim augstus mērķus. Pārējo noteiks sastāva komplektācija un, kā lietas uzlabosies sezonas gaitā."

1 2 3 84 komentāri

 +18 [+] [-]

, 2015-07-03 13:50, pirms 9 gadiem
Ventspilij jāsāk bruņoties.
Jēkabpils vai Liepāja uz FIBA kausu?

  +6 [+] [-]

, 2015-07-03 13:50, pirms 9 gadiem
Labs, kvalitativs raksts. Vajadzeja 3h lai izlasitu

  +6 [+] [-]

, 2015-07-03 13:51, pirms 9 gadiem
Ta jau drīz bankrots - žēl...

 +22 [+] [-]

, 2015-07-03 13:51, pirms 9 gadiem
Tad jau BKV varētu spēlēt Eirokausā - VEF vietā. Muižniekam sastāvā ir vēl vietas 5 spēlētājiem. Divus Latvijas izlases līmeņa spēlētājus un 3 labus leģionārus un komanda gatava.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-03 13:52, pirms 9 gadiem
Neesmu bēdīgs... Nemaz ne.. šis basketbola klubs kopējam basketa līmenim deva tikai mīnusus... Kārtējais Titāniks LV basketā.. Vot tas gan ir skumji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-07-03 13:59, pirms 9 gadiem
entuziasts rakstīja: Tad jau BKV varētu spēlēt Eirokausā - VEF vietā.
Vai ULEB rīkotais Eirokauss notiks? Nāksies spēlēt FIBA turnīrā (vai tas būs otrais pēc spēka turnīrs vai trešais?).

  +6 [+] [-]

, 2015-07-03 14:00, pirms 9 gadiem
VEF mājas spēles LBL aizvadīs OSC?

  +8 [+] [-]

, 2015-07-03 14:00, pirms 9 gadiem
paraša tuvāk sirdij, jo no turienes ienāk vismaz naudiņa kaut kāda...

  +4 [+] [-]

, 2015-07-03 14:00, pirms 9 gadiem
Esmu maax viilies sevis atbalstiitajaa klubaa.. Vinji dara pilniibaa visu, lai zaudeetu liidzjuteejus. Cerams, ka tas ir taados noluukos, lai nebankroteetu un speetu atgriezties divtik speeciigaaki peec gadiem 2-3..

 +21 [+] [-]

, 2015-07-03 14:01, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Nosauc mīnusus!
Mīnusi? Nosaukšu tikai dažus... LBL līmeņa bojāšana ar pilnvērtīgu nestartēšanu tajā... Rīgā pat nemēģināja radīt basketa ažiotāžu ar savu braukāšanu pa Kandavām,Dobelēm, Piltenēm...
Naudas atmazgāšana.. utt..

  +2 [+] [-]

, 2015-07-03 14:02, pirms 9 gadiem
retais rakstīja: Mīnusi? Nosaukšu tikai dažus... LBL līmeņa bojāšana ar pilnvērtīgu nestartēšanu tajā... Rīgā pat nemēģināja radīt basketa ažiotāžu ar savu braukāšanu pa Kandavām,Dobelēm, Piltenēm...
Naudas atmazgāšana.. utt..
Kandava ir reta pilsēta

     [+] [-]

, 2015-07-03 14:02, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Labāk varēja pilnu LBL un EK nevis to vtb......tā vadība interesanta, tvitterī saka tā, ka tikai lems, Jaunups saka tā ka izlēmuši jau un viss ar stundas starpību
VTB citas summas, tas arī viss klubam savādāk nav naudas, VTB izvils viņus ar prēmijām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2015-07-03 14:03, pirms 9 gadiem
Kur mājas spēles aizvadīs?? Atkal kādos lauku šķūņos???

  +1 [+] [-]

, 2015-07-03 14:03, pirms 9 gadiem
Prizs rakstīja: Kandava ir reta pilsēta
Nemuldi.. Tu jau tgd gandrīz vai Talsi... es tevi izsekoju..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-03 14:05, pirms 9 gadiem
Ventspilij jaspelee Eiro kausaa,

  +1 [+] [-]

, 2015-07-03 14:05, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Tas nekādā veidā nebojā lbl līmeni, pie tam ir lielāka intriga.....Rīgā bija ļoti daudz mājasspēļu....tavi nosauktie minusi neiztur kritiku
Jaunajiem spēlētājiem ir labāk, ja biežāk pretī nāk stiprāks pretnieks...

  -2 [+] [-]

, 2015-07-03 14:06, pirms 9 gadiem
Nu ko,tagad tik cerams ka Ventspils varēs spēlēt Eirokausā,bet nu laikam,ka Bērziņa lieta baigi iedragāja budžetu

  +6 [+] [-]

, 2015-07-03 14:06, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Tieši tas ko es teicu iepriekšējās sezonas beigās. Teicu tak, ka VEFam ir ļoti smaga finansiālā situācija un eirokausos komanda nespēlēs.

TICI RESNAJAM PUTNAM. RESNAIS PUTNS NEMELO ! VIŅŠ ZINA DAUDZ !
Par Īriju un Britāniju arī zināji?

     [+] [-]

, 2015-07-03 14:07, pirms 9 gadiem
retais rakstīja: Nemuldi.. Tu jau tgd gandrīz vai Talsi... es tevi izsekoju..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-03 14:08, pirms 9 gadiem
Prizs rakstīja:
Esmu bijis arī Kandavā uz Talsu spēlēm.. Tu tur vienu jauno Talsu talantu trenē, kam sekoju līdzi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-03 14:12, pirms 9 gadiem
retais rakstīja: Esmu bijis arī Kandavā uz Talsu spēlēm.. Tu tur vienu jauno Talsu talantu trenē, kam sekoju līdzi
Visu cieņu

  +1 [+] [-]

, 2015-07-03 14:14, pirms 9 gadiem
Tad jau labāk uz Eirokausu koncentrēties

     [+] [-]

, 2015-07-03 14:14, pirms 9 gadiem
Līgumi ar komandu beigušies Artūram Bērziņam un Ronaldam Zaķim, kā arī visiem ārzemju spēlētājiem.

Nemotivetais Zakis, lai mekle citu hobiju. Berzins lai iet atpakal Ogri par spelejoso treneri, Fals ari Senegala lauvas lai trenka. To, ka Robinsonu bus gruti noturet un vins bus prom, bija gaidams, Boba Marlija arlaulibas delu vai Herrisu gan vareja meginat noturet.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-03 14:15, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Par pirmajiem diviem jāpiekrīt. Par naudas atmazgāšanu Tu runā tā, it kā VEFs tāds būtu vienīgais Latvijā un pasaulē Manuprāt, grūti būs atrast kādu profesionālu sporta klubu pasaulē, kurš nav pirmām kārtām naudas atmazgāšanas mašīna. Tādu praktiski nav, arī tepat Latvijā. Kā Tu domā, kā tāda Liepāja, Valmiera, Ventspils , Jēkabpils vispār pastāv? Kāda ir viņu eksistences jēga? Sisties par playofu Latvijā? Sisties pie pustukšām tribīnēm? Bez tv translācijām, bez reklāmas ieņēmumiem, bez nekā. Kāpēc viņi eksistē, tavuprāt? Un, kas galvenais, kā viņi vispār vēl eksistē? Nu padomā...
Mīnuss ir tas, ka Rīgā tie basketbola klubi ir īslaicīgi projekti, kuriem pat doma par basketu īsti nav..
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +2 [+] [-]

, 2015-07-03 14:23, pirms 9 gadiem
v akselis rakstīja: Slotai aka bezspēka uzbrucējam (tas kurs pēc pases Bērziņš ) tak bija līgums uz 3 sezonām, tā ka nevis beidzās līgums, bet beidzot patrieca čali
Beidzot pie prata nakusi.. Bet izskatas, ka nauda iet uz beigam - Eirokausi "neinterese", Berzinam ari vel nav samaksats un zokliti (Berzinu) laikam parak saliti uz sola turet, paris reizes gada ari tuksa petarde izsauj Varetu Vildi piesaistit, ja vinam ir doma par spelesanu Eiropa - tiesi tads kuilis VEF zem groza pietrukst, kads sava laika Ventspili bija Hanters.
Zakis vispar spele tikai tapec, ka maksa, citu izskaidrojumu neredzu. Ka pieskaras, ta purpina vai iet mala un krit arstu rokas

  +8 [+] [-]

, 2015-07-03 14:26, pirms 9 gadiem
Budzets nelauj LBL visus 4 aplus spelet?

  +6 [+] [-]

, 2015-07-03 14:28, pirms 9 gadiem
Bez komentariem, vaaji.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-03 14:29, pirms 9 gadiem
Artūram Bērziņam max līgumu uz desmit sezonām! Nevar aizlaist prom - kurš tribīnes atstums vietā un čipsu pakas savāks VEF "mājas" zālēs?..
Kurš viņu vispār ņems vēl komandā pēc sezonām VEF un kāpēc?
1 2 3 84 komentāri