Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera Glass/ViA" vienojas ar centra spēlētāju Dubultu

Emils Ozerinskis

"Valmiera Glass/ViA" vienojas ar centra spēlētāju Dubultu
Klāvs Dubults. Foto: Jānis Lārmanis

Pirmie jaunumi par Latvijas klubu basketbola gatavošanos nākamajai sezonai pienākuši no Vidzemes, kur "Valmiera Glass/ViA" parakstījusi divu gadu līgumu ar centra spēlētāju Klāvu Dubultu, kurš jau iepriekšējās četras sezonas pavadīja Valmieras studentu komandā.

Roberta Zeiles trenētās komandas groza apakšu arī jaunajā sezonā cementēs 204 cm garais centra spēlētājs Klāvs Dubults. 22 gadus vecais basketbolists, tāpat kā daudzi Valmieras komandas spēlētāji, aizvadītajā sezonā debitēja Latvijas basketbola augstākajā līmenī, kur Saldū dzimušais basketbolists apliecināja sevi kā svarīgu spēlētāju komandas groza apakšā.

Latvijas – Igaunijas apvienotās līgas regulārajā sezonā Dubults aizvadīja visas 28 pamatturnīra spēles, kurās centra spēlētājs laukumā vidēji pavadīja nedaudz vairāk kā 17 minūtes, izceļoties ar 7,9 gūtiem punktiem un 4,7 izcīnītām atlēkušajām bumbām zem groziem. Savukārt Latvijas līgas izslēgšanas spēļu turnīrā pret nākamajiem bronzas medaļu ieguvējiem ogrēniešiem Dubults trīs spēlēs nepilnās 17 minūtēs tika pie sešiem punktiem un 5,7 atlēkušajām bumbām vidēji mačā.

Nākamā sezona “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” sastāvā Dubultam būs jau kopumā piektā. Basketbolists ieradās studēt Vidzemes Augstskolā 2015. gadā un basketbola komandā lielākoties spēlēja LBL 3. divīzijas vienībā un Studentu basketbola līgā. Taču treneru ieguldītais darbs un Dubulta individuālajos treniņos lietie sviedri atmaksājās straujā progresā, kas jau otrajā sezonā ļāva Dubultam kļūt par galvenās komandas pamatcentru. Tajā sezonā centrs deva būtisku ieguldījumu, lai valmierieši izcīnītu LBL 2. divīzijas sudraba medaļas. Savukārt, sezonu vēlāk spēlētājam tika piešķirts komandas kapteiņa gods, kuru Dubults pārliecinoši nesa laukumā, būdams komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs (14,5) un labākais cīnītājs par bumbām (8,4) sezonā, kurā tika sasniegts LBL 2. divīzijas pusfināls.

Jāatzīmē, ka Dubults ir komandas dzelzs vīrs. Pēdējo trīs sezonu laikā basketbolists izlaidis tikai divus mačus, bet aizvadītās divas sezonas spēlētājs nospēlējis no zvana līdz zvanam, neizlaižot nevienu spēli.

"Valmiera Glass/ViA" centra pozīcijas spēlētāja Klāva Dubulta komentārs: “Esmu priecīgs un lepns palikt Valmierā, jo šeit es esmu attīstījies gan kā sportists, gan arī kā personība. Laba apkārtējā vide, augstskola un komanda, kas sniedz iespēju progresēt. Prieks, ka apkārtējie cilvēki novērtē manu darbu, radot man šo iespēju palikt komandā. Darīšu visu, lai dotu neatņemamu pienesumu komandai.”

"Valmiera Glass/ViA" ģenerālmenedžera Kristapa Pļaviņa komentārs: “Mums, kā organizācijai, ir ļoti liels prieks parakstīt ar Klāvu Dubultu viņa pirmo profesionālo līgumu, jo viņš ir izaudzis mūsu augstskolas basketbola sistēmā. Pirms četriem gadiem Klāvs pārcēlās no Saldus un uzsāka studijas Vidzemes Augstskolā, papildinot mūsu komandu. Šajā laikā ar nesavtīgu darbu viņš no LBL 3. divīzijas spējis izkarot sev vietu Latvijas basketbola augstākajā līmenī. Novērtējam viņa ieguldīto laiku un darbu organizācijā, tādēļ priecājamies noslēgt līgumu uz turpmākajiem diviem gadiem.”

Aizvadītajā sezonā, spēlējot ar trīs profesionāļiem un lielu skaitu augstākajā līgā debitējošiem studentiem, "Valmiera Glass/ViA" Latvijas - Igaunijas līgas regulārajā sezonā ar astoņām uzvarām 28 spēlēs ieņēma 12. vietu pamatturnīra noslēguma tabulā. Savukārt Latvijas līgas ceturtdaļfinālā valmierieši ar 0-3 piekāpās nākamajiem bronzas medaļniekiem ogrēniešiem.

Izmantotie resursi:
VALMIERA GLASS VIA basketbols

  -1 [+] [-]

, 2019-06-03 10:20, pirms 5 gadiem
204 garš centra spēlētājs

  +3 [+] [-]

, 2019-06-03 10:32, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: 204 garš centra spēlētājs
Protams, nevar jau salīdzināt abus, bet centra spēlētājam Kyle Hines no CSKA ir 1.98cm .

  +3 [+] [-]

, 2019-06-03 10:40, pirms 5 gadiem
Viņam jau pat sauklis gatavs - Dubults neplīst!

     [+] [-]

, 2019-06-03 11:03, pirms 5 gadiem
Vēl zem groza japagarina Riekstiņš kurš play-off pierādīja ka var būt noderīgs.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-03 11:20, pirms 5 gadiem
Kāds budžets būs Valmierai ? Mazāks , lielāks , tāds pats kā 2018/19 sezonā ?

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 20:42, pirms 5 gadiem
Vel tik Riekstiņš japagarina un Vefam pizdā