Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pleinics: "Par 90% tikām pie noskatītajiem spēlētājiem"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pleinics: "Par 90% tikām pie noskatītajiem spēlētājiem"
Foto: bkventspils.lv

Jau nākamajā nedēļā BK “Ventspils” aizvadīs Čempionu līgas kvalifikācijas mačus, un pirms šī notikumi pārdomās par komandas šī brīža gatavību dalījās kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

Starpsezonā "Ventspils" sastāvs piedzīvojis krietnas izmaiņas, turklāt jaunumi ir arī treneru kolektīvā, un tas oficiālās sezonas sākumu liek gaidīt ar vēl lielāku interesi. Pleinics uzskata, ka, komplektējot jauno sastāvu, izdevies paveikt gandrīz visu iecerēto: “Būtībā tā ir pavisam jauna komanda, kas savākta atbilstoši pašreizējām iespējām. Neuzstādot nekādus utopiskus mērķus, starpsezonā esam tikuši faktiski pie visiem latviešu spēlētājiem, par kuriem bija interese. Sākotnēji bija doma piesaistīt Edgaru Lasenbergu, taču viņš izvēlējās spēlēt Lietuvā. Gatavošanos sākām laicīgi, esam aizvadījuši pārbaudes spēles pret dažāda kalibra vienībām, un pēdējās no tām jau ir bijis redzams komandas rokraksts. Tas varbūt būs neierastāks nekā līdz šim, jo vairāk centīsimies spēlēt dinamisku basketbolu un tā arī pārsteigt Eiropu.”

Neierastāks būs arī sezonas starts, jo ventspilniekiem vispirms būs jāpiedalās Čempionu līgas kvalifikācijā (pretiniekos 26. un 29. septembrī būs Gašpera Okorna trenētie Ungārijas čempioni “Falco”). Protams, mērķis ir iekļūt šīs līgas pamatturnīrā, taču bez Eiropas mačiem Ventspils nepaliks arī neveiksmes gadījumā. «Šobrīd nedomājam par spēlēšanu mazākajā kausā, bet, ja nesasniegsim mērķi un neiekļūsim Čempionu līgā, esam gatavi spēlēt arī FIBA Eiropas kausā. Pateicoties pilsētas atbalstam, jau kopš 1997. gada nemainīgi piedalāmies dažādos starptautiskos turnīros un turpināsim to darīt. Tas ir svarīgi ne tikai mums, ne tikai pilsētai, bet arī visam Latvijas basketbolam.”

Lai gan šobrīd komandas sastāvs ir nokomplektēts, “Ventspils” ģenerālmenedžeris atzīst, ka tajā ir iespējams izmaiņas, jo sezona ir gara un tikai tā parādīs, ko konkrētie spēlētāji var paveikt: “Iespēju robežās sekosim līdzi spēlētāju tirgum un, ja būs kaut kas interesants, ja mūs kāda pozīcija neapmierinās, protams, mainīsim. Domājot arī par pavasari, kad notiks izšķirošās cīņas gan Latvijas–Igaunijas līgā, gan valsts čempionātā.”

Sestdien Ventspils savā laukumā aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli pirms oficiālā sezonas starta, uzņemot VTB līgas klubu no Krievijas – "Avtodor".

  -1 [+] [-]

, 2019-09-21 12:28, pirms 5 gadiem
Sirms palicis Ventspils puisis. Jā, dzīve arī pilsētā ar rītdienu nav mūžīgs piena ceļš... Un nevar zināt, kas būs parīt.