Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Čavars: "Četras LBL 2. divīzijas komandas ir gatavas finālam"

Emils Ozerinskis

Čavars: "Četras LBL 2. divīzijas komandas ir gatavas finālam"
Agnis Čavars
Foto: "Ķekava/Optibet" "Facebook" lapa

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā sācies pamatturnīra pēdējais mēnesis, komandām cīnoties par izkārtojumu gaidāmajam izslēgšanas spēļu turnīram. Viena no palikušajām divām pretendentēm uz regulārās sezonas uzvarēju titulu ir BK "Ķekava/Optibet". Pēc panākuma pār pērnās sezonas play-off turnīra pāri darītājiem valmieriešiem, savā komentārā ar Sportacentrs.com dalījās "Ķekavas/Optibet" spēka uzbrucējs Agnis Čavars.

Piektdien BK "Ķekava/Optibet" aizvadīja izbraukuma spēli Valmierā, pret vietējo komandu spēlējot pirmo maču renovētajā Valmieras 5. vidusskolas zālē. Spēles izskaņā ķekavieši izrāva uzvaru ar 88:84, pārņemot vadību LBL 2. divīzijas turnīra tabulas galvgalī. Pēc dažām dienām līdervienību cīņā spēkiem mērosies "Ķekava/Optibet" un "Jelgava/LLU", kuras rezultāts lielā mērā izšķirs pamatturnīra uzvarētāju godu un mājas spēļu priekšrocību. Viens no "Ķekavas/Optibet" komandas atslēgas spēlētājiem ir pagājušās vasaras 3x3 basketbola Eiropas čempions Agnis Čavars, kurš LBL 2. divīzijas turnīra spēlēs izcēlies ar vidēji 12,1 punktu, 8,8 izcīnītām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm.

Šoreiz paliki malā. Pastāsti, kas par vainu un kad varēsi atgriezties laukumā?
Pēdējā spēlē pret "Kandavu" neveiksmīgi nokritu. Celī ir maza tūska, ārsts ieteica šo spēli izlaist un padzert kādas tabletes, uztaisīt procedūras un iedot nelielu atslodzīti celim. Ar visiem 3x3 mačiem un darbiem īsti nesanāk atpūsties. Ar treneri vienojāmies, ka vajadzīga atpūta un jāiziet terapija. Ceru, ka nākamnedēļ pret "Jelgavu" jau varēšu pāris minūtes palīdzēt komandai, bet uz pilnu slodzi, laikam, vēl nevarēs.

Kāds ir tavs treniņu grafiks, kad esi vesels? Cik daudz laika tam sanāk veltīt?
Tagad, ņemot klāt Olimpiskās vienības treniņus, man sanāk trenēties divreiz dienā. No rīta patrenējos, tad ir darbs un vakarā ir komandas treniņš. No rīta treniņi notiek pēc sagatavot grafika, tā kā trenējos ļoti intensīvi. Kā saka, mēģinu būt olimpiskajā formā. [smejas] Slodze sanāk liela, jo nāk virsū 3x3 turnīri, bet sestdienās un svētdienās spēlēju pieci pret pieci basketbolu. Tāpēc atslodzīte pēc iespējas jāmēģina ņemt, jo nepaliekam neviens vairs jaunāki. Izlēmām, ka šoreiz labāk atpūtīšos.

Par pašu maču. Cik liels kairinātājs ir Valmieras komanda, kura pagājušajā gadā aizlika kāju priekšā iekļūšanai finālā un cīņai par visaugstākajiem mērķiem?
Protams, savstarpējās spēles vismaz man ir īpašas, jo man par Valmieru ir labas atmiņas un patīk šeit spēlēt. Viņi ir sīksta komanda, cik esmu dzirdējis, viņi divreiz dienā trenējas. Zālē forša atmosfēra un tribīnēs daudz pazīstamas sejas no veciem laikiem. Pēc pagājušā gada ir arī maziņi parādiņi pret viņiem. Šoreiz džeki bez manis ierindā noskaņojās un bija viss forši. Uzskatu, ka mums ir maziņš klupšanas akmens piektdienās, jo lielākā daļa no mums strādā. Paši zināt, kad visas nedēļas nogurums ir sakrājies, tad ir grūtāk koncentrēties. Par šodienas spēli cepuri nost džekiem, parādīja raksturu un vinnējām.

Kas bija galvenie argumenti, lai izcīnītu uzvaru?
Aizsardzība, pēc pirmās spēles redzējām, ka viņi ar superaugstu precizitāti met trīniekus. Uzskatu, ka mums groza apakša ir jaudīgāka. Niks [Saknītis] šodien to pierādīja. Varbūt sākumā [Klāvs] Dubults ar viņu nedaudz paspēlējās, bet beigās viņš saņēmās un aizvadīja diezgan foršu spēli. Aiztaisījām ciet viņu metienus. Varbūt palīdzēja arī kāds iztrūkums Valmieras sastāvā. Tas varbūt palīdzēja, bet beigās pāris metienu starpība. Viņi neiemeta, mēs iemetām. Tas arī izšķīra spēli.

Šobrīd regulārās sezonas pēdējais mēnesis ir klāt. Pret visām komandām vismaz pa reizei jau ir spēlēts. Kā tev liekas, cik no LBL 2. divīzijas komandām ir gatavas fināla līmenim?
Es uzskatu, ka četras. Mēs, Valmiera, Jelgava un Gulbene var kaut ko parādīt. Pārējās var iekost. Ja šīs četras komandas būs noskaņojušās, viņas grūti būs apturēt. Bet, ja nebūs noskaņojušās, tad Top-4 komandas var paklupt kādā mačā.

Pret kuru komandu pašiem šosezon ir bijis visgrūtāk?
Pēc rezultātiem varētu spriest, ka tā ir "Jelgava/LLU", bet tajā mačā nebijām "atbraukuši" - nebijām noskaņojušies. Domājām, ka atbrauksim un nomētāsim ar cepurēm, bet Jelgava mums ierādīja vietu. Jāskatās kā būs otrdien. Ļoti svarīgs mačs pret jelgavniekiem gan tabulas ziņā, gan priekš sajūtām. Gribās savā ziņā atriebties. Redzēsim, kā būs otrdien.

"Ķekavas/Optibet" pamatkodols šosezon ir no spēlētājiem, kas zināmu pieredzi guvuši LBL augstākajā divīzijā. Kas ir tās lietas, kas, jāatceras pēc pagājušā gada play-off spēlēm, lai šoreiz iekļūtu finālā un cīnītos par zeltu?
Mans viedoklis ir tāds, ka pagājušajā gadā es nolaidu lielu lažu. Sezonas beigās saslimu un biju ļoti sliktā fiziskajā stāvoklī. Šogad mums soliņš ir garāks. Jaunie ir spēruši soli uz priekšu savā attīstībā. Tas ir pozitīvi, jo pagājušogad, nemelošu, mums bija sešu cilvēku rotācija. Izkrītot man [trīsreiz spļauj pār plecu], trenerim bija ļoti grūti balansēt ar sastāvu. Šogad ir gan jaunie, gan komandas sastāvs nedaudz pamainījies un soliņš ir labāks.

Runājot par jau pieminēto 3x3 basketbolu. Kad tur sezona ieskrienas un kad ir pirmie lielie turnīri?
Superlielais turnīrs Pasaules čempionāts, kas notiks jūnijā, ja nemaldos ap Jāņiem. Jau šobrīd gatavojam fizisko formu tieši uz to posmu. Pasaules tūres pirmais posms ir jūlijā Kanādā. Tagad ir mazie posmiņi, lai kvalificētos lielajiem. Tur nevar tā vienkārši pateikt - Sveiki, esam Eiropas čempioni, uzaiciniet mūs. Jāiziet cauri visām atlasei. Jau bijām Amsterdamā, kur dabūjām iespēju tikt uz Hāgas challenger. No Hāgas tiksim uz Debrecenas pasaules tūri. Grafiks ir diezgan saspringts un vasarā būs daudz jābraukā apkārt, jāspēlē. Tāpēc to visu tagad vajag forši sabalansēt. Mums ir piesaistīti speciāli treneri un sagatavots treniņu grafiks, kas tiek likts kopā ar pieci pret pieci basketbolu. Nav tā, ka tikai koncentrējamies uz 3x3.

LBL 2. divīzijas play-off nevar sanākt kalendāra pārklāšanās ar turnīriem? Vai tur viss ir izrēķināts?
Es domāju, ka nebūs. Ļoti svarīgi turnīri būs vēlāk, pēc play-off. Ja būs kāds mazāks turnīrs, gan jau atrisināsim. Visi esam pieauguši cilvēki. Saprotam, ka pārstāvam paši sevi un valsti. Domāju, ar citām komandām varēs vienoties, saliekot spēļu kalendāru.

     [+] [-]

, 2018-03-03 12:38, pirms 6 gadiem
Es vēl domāju, ka Saldus varētu pacīnīties par TOP4, kuriem ir labākais spēlētajs LBL2 - Stumbris