Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Intrigas bagātajā LBL2 sākas karstais pavasaris, klāt izslēgšanas spēles

Emils Ozerinskis

Intrigas bagātajā LBL2 sākas karstais pavasaris, klāt izslēgšanas spēles
Harijs Rubenis un LBL 2. divīzijas pamatturnīra uzvarētāji "Ķekava/Optibet"
Foto: Anna Paula Kuzņecova

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā noslēdzies regulārās sezonas turnīrs un komandas noskaidrojušas savus pretiniekus izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Jau šodien "Ķekavas/Optibet" un "Madonas" savstarpējā cīņa atklās play-off turnīru.

Kādēļ sekot Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijai?
Ierindas līdzjutējam, kurš nav iedziļinājies Latvijas basketbola klubu situācijā, varētu rasties tieši augstāk uzdotais jautājums. Lielu daļu "vainas" jāuzņemas notikumiem LBL augstākajā divīzijā. Savai darbībai punktu liekot "Barons kvartāls" komandai, kā arī "Betsafe/Liepājai" un "Valmierai/Ordo" savu fokusu vēršot jauno spēlētāju virzienā, virkne ar LBL augstākajai divīzijai atbilstošiem spēlētājiem palikuši bez iespējas spēlēt Latvijas čempionāta spēcīgākajā līgā. Liela daļa no šiem basketbolistiem tādēļ izvēlējušies karjeru turpināt tieši LBL 2. divīzijā. Visās turnīra favorītkomandās ir virkne ar spēlētājiem, kuru vārdi līdzjutējiem komentārus neprasa. Kopumā 40 LBL 2. divīzijā spēlējošie basketbolisti guvuši vismaz trīs gadu pieredzi LBL augstākajā līmenī. Un vēl vismaz ducis spēlētāju apsildījuši degunu LBL spēcīgākajā līgā, tur pavadot vienu vai divas sezonas.

Kuras ir galvenās favorītes?
Par galvenajām favorītēm uz spēlēšanu finālā būtu jāuzskata divas regulārās sezonas labākās komandas - "Ķekava/Optibet" un "Jelgava/LLU". Ķekaviešu rindās vadošie spēlētāji ir Nauris Miezis, Agnis Čavars, Mārtiņš Šteinbergs, Niks Saknītis un Harijs Rubenis, bet jelgavnieku rindās vadošās lomas spēlē Salvis Mētra, Jēkabs Rozītis, Andris Justovičs un potenciāli par ļoti labu palīgu var kļūt pirms izslēgšanas spēlēm Zemgales komandu papildinājušais Mikus Sokolovs. Jelgavnieki centīsies nosargāt savu pērn iegūto LBL 2. divīzijas čempiontitulu. Bez abām turnīra līdervienībām, nekāds pārsteigums nebūtu vēl trīs vienību iekļūšana finālā, kuras komplektētas pietiekami nopietni, lai cīnītos par zeltu. "Gulbenes Buku" līderim Ingaram Aizpuram piespēlē pieredzējušie Raimonds Gabrāns un Pāvels Veselovs. Pērnā gada fināliste "Valmiera Glass/ViA" saglabājusi komandas kodolu un platu soli uz priekšu spēris Valters Vēveris, kurš pretendē uz līdera statusu U18 izlasē. Valmieriešu rindām pievienojies arī pirms diviem gadiem par Latvijas čempionu kļuvušais Mārtiņš Vīņauds. Savukārt visskaļākais LBL 2. divīzijas papildinājums sezonas gaitā notika BK "Saldus" rindās, kurai pievienojās, iespējams, līgas individuāli spēcīgākais spēlētājs Roberts Stumbris, kurš kopā ar pieredzējušajiem saldeniekiem un mārupiešiem var sacelt troksni izšķirošajās cīņās.

Ārpus šīm piecām komandām citas vienības iekļūšana finālā būtu jāuzskata par ļoti lielu pārsteigumu, tomēr individuāli spēcīgi līderi var izšķirt maču gaitas un sēriju likteņus. RSU rindās tāds ir Rihards Ginters, "VEF skolā" līdera lomu uzņemas Nikolajs Zotovs, bet līgas labākais punktu guvējs un atlēkušo bumbu vācējs ir Bauskas komandas spēlētājs Ivars Zemītis. Par bīstamām uzskatāmas arī "Līvānu stikls" un OC "Limbaži" komandas. Līvāniešu sastāvs komplektēts no vairākiem pieredzējušiem Ogres basketbola audzēkņiem, bet Limbažos spēlē Armands Ošiņš un Sandis Silavs.

Kāda ir izslēgšanas spēļu kārtība?
Lai gan starp LBL 2. divīzijas vadošajām komandām un turnīra vidusdaļas vienībām līmeņa atšķirība ir jūtama, tomēr izslēgšanas spēļu pirmā kārta var sagādāt ļoti negaidītus rezultātus. Astotdaļfinālos uzvarētāji tiek noskaidroti divu spēļu summā, kas potenciāli vājākām komandām pie veiksmīgas apstākļu sakritības var ļaut izsist kādu no līderiem. Play-off spēļu turpinājumā ceturtdaļfināli, pusfināli un bronzas sērija norisināsies līdz kādas komandas divām uzvarām, bet finālā zelta medaļu ieguvēji tiks noskaidroti sērijā līdz trīs panākumiem.

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas izslēgšanas spēles startē šodien pulksten 20:00, kad "Madona" savā laukumā uzņems pamatturnīra uzvarētāju "Ķekavu/Optibet".

LBL 2. divīzijas astotdaļfināli

PārisKomandaKomanda1.spēle2.spēleSumma
1.Ķekava/Optibet-Madona21.03.27.03.
2.Jelgava/LLU-SC Mēmele/Bauska22.03.24.03.
3.Gulbenes Buki-OC Limbaži23.03.25.03.
4.Valmiera Glass/ViA-Līvānu stikls23.03.26.03.
5.Saldus-RTU23.03.27.03.
6.Kandava/Compor-LU/BS Rīga24.03.27.03.
7.RSU-VEF skola22.03.26.03.
8.Ventspils Augstskola-BA Turība24.0326.03.

Kura komanda šosezon kļūs par LBL 2. divīzijas čempioni?

  • 45

  • 22

  • 21

  • 38

  • 16

  • 25


  +2 [+] [-]

, 2018-03-21 11:57, pirms 6 gadiem
Vai sportacentram nav padomā rādīt LBL 2 playoff spēles???
Tiešām ļoti saistošas, labas un interesantas cīņas iekš LBL 2 , esmu bijis uz varākām spēlēm.
Lieku uz to , ka medaļas sadalīs Ķekava , Jelgava un Saldus, secība var būt dažāda.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-21 12:19, pirms 6 gadiem
Ir komandas, kas savas spēles rāda facebook live!

  +2 [+] [-]

, 2018-03-21 17:45, pirms 6 gadiem
cashtable rakstīja: Ir komandas, kas savas spēles rāda facebook live!
Facebook live ir kaut kas maksimāli neskatāms ar vertikālo attēlu. Cilvēki par youtube strīmu nav dzirdējuši?