Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Žurnālists: Latvijas izlasi varētu papildināt "Knicks" treneris Longstafs

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Žurnālists: Latvijas izlasi varētu papildināt "Knicks" treneris Longstafs
Džošua "Džošs" Longstafs
Foto: Portland Press Herald

Ņujorkas "Knicks" neliegs Kristapam Porziņģim pārstāvēt Latvijas vīriešu basketbola valstsvienību, ja treneris Džošua Longstafs (Joshua "Josh" Longstaff) varēs pievienoties izlasei Eiropas čempionātā, atsaucoties uz notikumam tuvu stāvošu avotu, ceturtdien, 27. aprīlī, ziņo žurnālists Deivids Piks (David Pick).

Trīsdesmit četrus gadus vecais Longstafs pērnvasar jau devās uz Liepāju, lai palīdzētu Porziņģim sagatavoties otrajai NBA sezonai. Arī šogad gaidāma viņa ierašanās Latvijā, pirmdien, 24. aprīlī, preses konferencē Liepājas Olimpiskajā centrā apstiprināja spēlētāja aģents Jānis Porziņģis.

Jaunākā informācija liecina, ka “Knicks”, reaģējot uz Kristapa Porziņģa paziņojumu par spēlēšanu Latvijas valstsvienībā, vēlas izlasei piekomandēt Longstafu līdz pat Eiropas čempionāta beigām 17. septembrī. Visas iesaistītās puses zina par FIBA un NBA vienošanās nosacījumiem, tāpēc paredzams, ka sadarbībai netiks likti nekādi šķēršļi.

Longstafs pievienojās “Knicks” treneru korpusam 2014. gada 3. septembrī. Pirms pārcelšanās uz Ņujorku viņš četras sezonas nostrādāja “Oklahoma City Thunder” rindās, 2012. gadā kļuva par Rietumu konferences čempionu un...trenēja "Knicks" nākamo galveno treneri (2014-2016) Dereku Fišeru.

Trenera uzdevums ir nodarboties ar spēlētāju attīstību. “Ar jēdzienu “spēlētāja sniegums” (player performance) mēs saprotam centienus attīstīt personību. Mūsu mērķis ir sniegt spēlētājam visu nepieciešamo, lai spēles dienā viņš parādītu savu maksimālo varējumu,” Longstafu citē “Knicks” mediju ceļvedis 2016. gada sezonā.

Longstafs 2005. gadā ieguva bakalaura grādu mārketingā, studējot “Bryant” universitātē Rodailendas pavalstī. Viņa treneris augstskolā bija Braiens Kīfs (Brian Keefe) – cilvēks, kurš vēlāk uzaicināja Longstafu pievienoties “Thunder” un kopā ar viņu pārnāca uz “Knicks”.

Profesionāļa karjeras sākumā Longstafs piecus gadus nostrādāja vidusskolu sportā – vispirms divas sezonas “Gorham (Maine) High School” un vēlāk trīs sezonas “Portland High School”. Pašlaik viņš dzīvo Manhetenā.

NBA prasības

Spēlētāji valstsvienības treniņprocesā var tikt aizņemti ne vairāk par četrām nedēļām, ieskaitot treniņnometni, pārbaudes spēles un ceļojumu dienas. Par centrālo atskaites punktu izraudzīts 2019. gada septembris – FIBA "logs" 30 dienu garumā iekļauj, maksimums, 28 dienas treniņiem un divas dienas ceļošanai.

NBA spēlētājiem nav atļauts piedalīties skriešanas nodarbībās kalnos vai citā nelīdzenā apvidū, vai iesaistīties basketbola aktivitātēs uz nestandarta spēlēšanas virsmām (asfalts, peļķes utt.). Nodarbības ar fizisku kontaktu, piemēram, spēlējot aizsardzībā, vai citi augstas intensitātes treniņi jāierobežo līdz divām stundām dienā, turklāt jāpaveic vienā reizē.

     [+] [-]

, 2017-04-27 07:19, pirms 7 gadiem
ko gan NY tur var aizliegt pēc KP pozitīvā paziņojuma?

twītā gan es īsti neredzu par liegšanu bet pretēji - ar šo mazo nosacījumu, NY izteiks publisku atbalstu KP dalībai izlasē..

  +6 [+] [-]

, 2017-04-27 07:20, pirms 7 gadiem
Jo labak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-04-27 07:42, pirms 7 gadiem
34 gadīgs mārketinga speciālists- gribētos dzirdēt, ko Bagijs par šādu īstenībā domā

 +29 [+] [-]

, 2017-04-27 07:47, pirms 7 gadiem
Vienmēr bijis interesanti lasīt žurnālista Novika rakstus par viņa specifiku - basketbolu. Gan par sieviešu, gan vīriešu, gan studentu utt. Vienmēr raksti tiek papildināti ar interesantiem faktiem, bildēm un informāciju. Un kas nav mazsvarīgi - personvārdi un vietvārdi vienmēr ir arī orģinālvalodā.
Ar to arī atšķiras labs žurnālists, kurš gatavojas katram rakstam (līdzīgi kā Kreipāns TV), no visādiem "lāšonveidīgajiem", kuri savu neprofesionalitāti kompensē ar izkropļotiem uzvārdiem un drukas kļūdu kalniem.
Tā turēt, Māri!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-27 07:49, pirms 7 gadiem
trijstūra uzbrukums ?
Slēpts komentārs: GaršīgsTomāts

  -2 [+] [-]

, 2017-04-27 08:24, pirms 7 gadiem
Cik gados tad viņš jau sācis trenera karjeru? 13?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-04-27 08:44, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: trijstūra uzbrukums ?
Loģika? Sarkasms? Nekāda sakara,viņš tak nevadīs LV izlasi,piespēlēts tīri KP un palīdzēšanai!

     [+] [-]

, 2017-04-27 08:45, pirms 7 gadiem
sapnis rakstīja: 34 gadīgs mārketinga speciālists- gribētos dzirdēt, ko Bagijs par šādu īstenībā domā
Kaads tur vecumam sakars
Cik gados Bagijs pats saaka treneet vai cik gados pimeeram tas pats Bransons nodibinaaja savu virgin impeeriju
Laiki mainaas nav vairs jaabuut 50+ lai tu skaitiitos veeraa njemams

     [+] [-]

, 2017-04-27 08:45, pirms 7 gadiem
Viņš jau pagājušo vasaru te pavadīja kopā ar Porziņģi, tā kā zili brīnumi. Ar Biedriņu taču tas pats bija.

     [+] [-]

, 2017-04-27 09:16, pirms 7 gadiem
b2 rakstīja: Cik gados tad viņš jau sācis trenera karjeru? 13?
Pirmo reizi sastopi jaunu treneri ārpus latvijas?
Bostonas treneris jau ,kā asistents koledžā treneja ap +25 gadi.No 35-36 NBA galvenais treneris..Nevajag but spēlētājam,lai kļutu par treneri

     [+] [-]

, 2017-04-27 09:39, pirms 7 gadiem
aukle, kurš pieskatīs un uzskaitīs stundas, cik Kristaps būs LV izlasē ?
laikam nezin cik vēsturiski slikta slava tādiem cilvēkiem partorgiem ir Latvijā
Amerikā savi principi, ja ir komandas dārgākais "īpašums", tad kārtīgi arī jāsargā un jāaprūpē, lai tik netraucē

  +1 [+] [-]

, 2017-04-27 09:45, pirms 7 gadiem
Vajadzētu vēl vienu treneri Dāvim un izlasei jaunu ģenerālmenedžeri

  +4 [+] [-]

, 2017-04-27 10:02, pirms 7 gadiem
Ar izlasi tur maz sakara, arī ja KP atteiktu izlasei, viņš brauktu uz Latviju

  +1 [+] [-]

, 2017-04-27 10:06, pirms 7 gadiem
tomssk8 rakstīja: Viņš jau pagājušo vasaru te pavadīja kopā ar Porziņģi, tā kā zili brīnumi. Ar Biedriņu taču tas pats bija.
Ar AB bija citādāk, jo ne tikai tas mellis bija piekomandēts, bet arī Trajkovičs

     [+] [-]

, 2017-04-27 10:11, pirms 7 gadiem
Redzējāt vēl vienu jauno ziņu? Adam Hanga sezonas beigās iet prom no Baskonia un viņu aizvietošot Jānis Timma, kuram it kā būšot 3 gadu līgums

  -2 [+] [-]

, 2017-04-27 10:27, pirms 7 gadiem
Hornačeku Bagija vietā! Es gribu, lai LV izlase spēlē trijstūra uzbrukumu un aizsardzībā ir caurstaigājama sēta

  -1 [+] [-]

, 2017-04-27 10:50, pirms 7 gadiem
Nē nemūžam Bagijam jāpaliek

  +1 [+] [-]

, 2017-04-27 10:51, pirms 7 gadiem
Vovo, es vnm esmu brīnījies, ko komentētāji metas virsū Novikam. Vismaz interesanti raksti, nevis sausi teksti.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-27 11:26, pirms 7 gadiem
Visi jau zin, ko šis Longstafs šeit darīs. Ar abiem Porziņģu bračkām vizināsies ar koijotu uzkačātajām lūpiņām!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-27 11:33, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: ko gan NY tur var aizliegt pēc KP pozitīvā paziņojuma?

twītā gan es īsti neredzu par liegšanu bet pretēji - ar šo mazo nosacījumu, NY izteiks publisku atbalstu KP dalībai izlasē..
Cik var teikt - JURIDISKI Knicks VAR aizliegt KP piedalīties jebkur ārpus NBA laukuma, jo viņam ir spēkā līgums ar Ņujorku, līdz ar ko NYK pieder tiesības uz KP basketbolu! Tas gan nenotiek bieži, jo klubi nevēlas parasti aizkaitināt savus spēlētājus, jo īpaši, ja viņi ir labi, taču tā ir noticis - ja nemaldos, Kjūbans Dirkam vienu gadu aizliedza braukt, bet nu to Dirks arī cilvēcīgi saprata! Šajā gadījumā, kad KP ir pārliecinoši vienīgais gaismas stars Knicks melnā tuneļa galā, tad Kristaps arī varēja atļauties izmantot savu "ietekmību" un tā vienkārši pateikt, ka spēlēs un viss, jo zināja, ka Fils neatļausies neko Kristapam ierobežot, jo ar to viņš var arī pārvilkt strīpu Kristapa nākotnei Ņujorkā!

Kas attiecās uz trenera piesaisti, tas tomēr ir loģisks solis un normāla prakse! Viņi tomēr ļoti lielas cerības liek uz Porziņģi nākotnē un nevar zināt, kas mums te uz izlases soliņa ir pa terapeitiem, treneriem utt. Tas tāds vairāk "pieskatīšanas" pasākums, lai pārliecinātos, ka Kristaps trenējās pareizi, pēc pareizajām programmām, metodēm un ka neizčakarēs savu ķermeni pa vasaru ar nepareiziem treniņiem!

     [+] [-]

, 2017-04-27 12:30, pirms 7 gadiem
Nedarbs rakstīja: Cik var teikt - JURIDISKI Knicks VAR aizliegt KP piedalīties jebkur ārpus NBA laukuma, jo viņam ir spēkā līgums ar Ņujorku, līdz ar ko NYK pieder tiesības uz KP basketbolu! Tas gan nenotiek bieži, jo klubi nevēlas parasti aizkaitināt savus spēlētājus, jo īpaši, ja viņi ir labi, taču tā ir noticis - ja nemaldos, Kjūbans Dirkam vienu gadu aizliedza braukt, bet nu to Dirks arī cilvēcīgi saprata! Šajā gadījumā, kad KP ir pārliecinoši vienīgais gaismas stars Knicks melnā tuneļa galā, tad Kristaps arī varēja atļauties izmantot savu "ietekmību" un tā vienkārši pateikt, ka spēlēs un viss, jo zināja, ka Fils neatļausies neko Kristapam ierobežot, jo ar to viņš var arī pārvilkt strīpu Kristapa nākotnei Ņujorkā!

Kas attiecās uz trenera piesaisti, tas tomēr ir loģisks solis un normāla prakse! Viņi tomēr ļoti lielas cerības liek uz Porziņģi nākotnē un nevar zināt, kas mums te uz izlases soliņa ir pa terapeitiem, treneriem utt. Tas tāds vairāk "pieskatīšanas" pasākums, lai pārliecinātos, ka Kristaps trenējās pareizi, pēc pareizajām programmām, metodēm un ka neizčakarēs savu ķermeni pa vasaru ar nepareiziem treniņiem!
Knicks neietu aizliegt,jo tiem jau pietiek problēmu ar spēlētāju asociāciju

  +1 [+] [-]

, 2017-04-27 13:45, pirms 7 gadiem
Pozitīvi, jo cik mēs varētu paši atļauties maksāt nba, kaut vai palīg, trenerim?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-27 18:27, pirms 7 gadiem
dacii rakstīja: Vienmēr bijis interesanti lasīt žurnālista Novika rakstus par viņa specifiku - basketbolu. Gan par sieviešu, gan vīriešu, gan studentu utt. Vienmēr raksti tiek papildināti ar interesantiem faktiem, bildēm un informāciju. Un kas nav mazsvarīgi - personvārdi un vietvārdi vienmēr ir arī orģinālvalodā.
Ar to arī atšķiras labs žurnālists, kurš gatavojas katram rakstam (līdzīgi kā Kreipāns TV), no visādiem "lāšonveidīgajiem", kuri savu neprofesionalitāti kompensē ar izkropļotiem uzvārdiem un drukas kļūdu kalniem.
Tā turēt, Māri!
Precīzi!