Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Izveido rīcības komiteju EČ basketbolā finālturnīra rīkošanas uzraudzībai

Andrejs Siliņš

Valdība otrdien izveidoja 2015. gada Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra basketbolā vīriešiem grupas turnīra sarīkošanas rīcības komiteju, kuras uzdevums būs pārraudzīt pasākuma organizēšanu, tostarp piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu. Komitejas mērķis ir sekmēt valsts pārvaldes sadarbību ar čempionāta finālturnīra organizatoriem, nodrošinot regulāru informācijas apmaiņu par čempionāta organizēšanas gaitu.

Rīcības komiteju vadīs Ministru prezidente Laimdota Straujuma. Komitejas vadītājai būs divi vietnieki – izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile un finanšu ministrs Jānis Reirs. Komitejā būs arī deleģētie pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Finanšu ministrijas, Veselības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ārlietu ministrijas, Valsts robežsardzes, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Rīgas pilsētas pašvaldības un biedrības “Latvijas Basketbola savienība”. Tāpat nepieciešamības gadījumā rīcības komitejas vadītāja attiecīgo jautājumu risināšanā varēs pieaicināt citus speciālistus un ekspertus.

2014.gada 8.septembrī Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa pieņēma lēmumu par 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem grupas sarīkošanu Latvijā. Čempionāts Rīgā norisināsies no šā gada 3. līdz 11.septembrim un Latvijā D grupas turnīra ietvaros sacentīsies Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Beļģijas un Čehijas vīriešu valstsvienības.

Ar Ministru kabineta rīkojuma projektu “Par rīcības komitejas izveidi 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem grupas turnīra organizēšanas uzraudzībai” iespējam iepazīties šeit: Latvijas Republikas Ministru Kabinets: Tiesību...

Informāciju sagatavoja
Laura Zaharova
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas
vecākā konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos

     [+] [-]

, 2015-03-24 12:45, pirms 9 gadiem
OK, jāpieskata jau mazbišķ ir, lai zinātu un kontrolētu, kur paliek piķis!

  +1 [+] [-]

, 2015-03-24 12:59, pirms 9 gadiem
Normāli, tāds bars ar uzraugiem, tipiskā Latvija. Vai uzraudzība notiks sabiedriskā kārtā? Visticamāk, ka nē. Laba iespēja visādiem ierēdnīšiem piepelnīties.

  -2 [+] [-]

, 2015-03-24 13:28, pirms 9 gadiem
jbk rakstīja: Normāli, tāds bars ar uzraugiem, tipiskā Latvija. Vai uzraudzība notiks sabiedriskā kārtā? Visticamāk, ka nē. Laba iespēja visādiem ierēdnīšiem piepelnīties.
vajag tos uzraugus, tad vismaz katra eiro izlietojumu zin, bet uzraugiem tie eiro var aizklīst nenormālā īres maksās utt. Uzraudzību vajag visam...EČ gadījumā ir tik tiešām daudzas lietas, kas ar to saistītas, un konkrētās nozares pārstāvniecību vajag...piemēram, drošība - iekšlietas, spēlētāju savainojumi - veselības utt.

  -2 [+] [-]

, 2015-03-24 13:41, pirms 9 gadiem
Da labi, tikai nosaukums ir finālturnīrs. Sešas komandas, viena no tām savējā, toties kāda ambrāža. Cita lieta, ja būtu kā 2009. gadā, kad sievietēm 16 komandas spēlēja.