Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pēc abpusējas vienošanās Itudis pamet Grieķijas izlases trenera amatu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc abpusējas vienošanās Itudis pamet Grieķijas izlases trenera amatu
Dimitris Itudis. Foto: FIBA

Grieķijas Basketbola federācija paziņojusi, ka tās vīriešu izlasi vairs netrenēs Dimitris Itudis, kurš to vadīja pagājušā gada Eiropas čempionātā un šī gada Pasaules kausā. Lēmums pieņemts pēc abpusējas vienošanās.

Grieķijas Basketbola federācija paziņojusi, ka pēc abpusējas vienošanās pārtraukta sadarbība ar vīriešu izlases treneri Dimitri Itudi, kurš to vadīja 2022. gada Eiropas čempionātā un 2023. gada Pasaules kausā. Jau uzreiz pēc pēdējā turnīra Itudis neskaidri atbildēja, vai turpinās strādāt noslēdzošajā līguma gadā, paužot, ka vispirms par to ir jāaprunājas ar federāciju.

Paziņojumā uzsvērts, ka jau 2024. gada jūlija sākumā Grieķijas izlasei gaidāms kvalifikācijas turnīrs uz 2024. gada olimpiskajām spēlēm, bet Ituda ikdienas darbs Stambulas ''Fenerbahce'' var būt nesavienojams ar darbu izlasē. Jau iepriekš tika vēstīts, ka Itudim gaidāmajā sezonā var būt pastiprinātāks spiediens no ''Fenerbahce'' vadības iegūt gan labāku rezultātu ULEB Eirolīgā, gan Turcijas čempionātā. Iepriekšējā sezonā turku klubs zaudēja vietējā čempionāta pusfinālā un netika Eirolīgas labāko četriniekā.

Trenera karjeras laikā Itudis strādājis vēl ar tādām komandām kā PAOK, MENT, ''Banvit'' un Maskavas CSKA, kuru vadīja laika posmā no 2014. līdz 2022. gadam. Viņa vadībā Grieķijas izlase izcīnīja piekto vietu pagājušā gada Eiropas čempionātā, bet Pasaules kausā, spēlējot bez vairākiem līderiem, nācās samierināties ar 15. vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.basket.gr/nat-teams/eth...