Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles
Luka Banki. Foto: FIBA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.

Latvijas basketbola izlase no 2. līdz 7. jūlijam aizvadīs 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, to uzņemot Rīgā. Latvijas kvalifikācijā ielozētas Gruzija, Filipīnas, Melnkalne, Brazīlija un Kamerūna. Latvija pirmajā grupu posmā spēlēs pret Gruziju un Filipīnām, bet otro grupu veidos Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tikai šī kvalifikācijas zara uzvarētāja, kas 2024. gada Parīzes spēlēs būs vienā grupā ar Francijas, Vācijas un Japānas izlasēm.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņojusi, ka vīriešu izlase gatavošanos olimpiskajam kvalifikācijas turnīram sāks divas nedēļas pirms tā sākuma - 17. jūnijā. Šajā laika posmā gaidāmas divas pārbaudes spēles, no kurām viena ''Arēnā Rīga'' savu skatītāju priekšā - 26. jūnijā tiks uzņemta Ēģipte. Savukārt cita pārbaudes spēle gaidāma viesos pret Somiju, zināms portālam ''Sportacentrs.com''.

Gan Somija, gan Ēģipte arī piedalīsies olimpiskajās kvalifikācijās. Somija ielozēta kvalifikācijā, kas notiks Spānijas pilsētā Valensijā. Tajā bez somiem un spāņiem par vietu 2024. gada olimpiskajās spēlēs cīnīsies arī Libānas, Angolas, Polijas un Bahamu salas izlases. Tikmēr Ēģipte ielozēta kvalifikācijā, kas notiks Grieķijā. Tajā bez Ēģiptes un grieķu līdzdalības gaidāma arī Slovēnijas, Jaunzēlandes, Horvātijas un Dominikānas republikas cīnīšanās par iekļūšanu vasaras olimpiskajās spēlēs.

Ēģiptes izlase 2023. gada Pasaules kausa izcīņā piecās spēlēs izcīnīja divas uzvaras (pār Meksiku 100:72 un Jordāniju 85:69), piedzīvoja trīs zaudējumus (pret Lietuvu 67:93, Melnkalni 74:89 un Jaunzēlandi 86:88), noslēguma tabulā ierindojās 20. vietā. Somija Pasaules kausu noslēdza vietu zem Ēģiptes - 21. vietā. Pret Somiju Lukas Banki trenētā komanda aizvadīja pārbaudes maču arī pirms Pasaules kausa, uzvarot pārliecinoši savā laukumā.

Slēpts komentārs: Dainis paslīdēja pie kublaa!

  +2 [+] [-]

, 2024-04-05 15:02, pirms 4 nedēļām
Dainis paslīdēja pie kublaa! rakstīja: Ja nemāk sarunāt parbaudes spēli ar ASV, tad lai nespēle vispār!
Tieši kāpēc spēlēt pret nākamajiem OS čempioniem,jo Somija ir nopietns pretinieks un derīgs pārbaudes spēlei.

     [+] [-]

, 2024-04-05 15:39, pirms 4 nedēļām
coffijs rakstīja: Tieši kāpēc spēlēt pret nākamajiem OS čempioniem,jo Somija ir nopietns pretinieks un derīgs pārbaudes spēlei.
Vienīgi PČ parādija, ka ASV viegli var nekļūt par čempioni. 4. vieta PČ bija pelnīta. Varbūt sabalansētāku sastāvu dabūs ar aizsardzības spēlētājiem un garajiem. Ja ne, tad atkal var izgāzties.

     [+] [-]

, 2024-04-05 16:31, pirms 4 nedēļām
Charly Skymaker rakstīja: Vienīgi PČ parādija, ka ASV viegli var nekļūt par čempioni. 4. vieta PČ bija pelnīta. Varbūt sabalansētāku sastāvu dabūs ar aizsardzības spēlētājiem un garajiem. Ja ne, tad atkal var izgāzties.
Uz OS ASV nesūtīs 5. sastāvu.Tur ir cits risks viņiem. Ka neaizsūta pārāk vecu sastāvu.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-05 16:52, pirms 4 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Uz OS ASV nesūtīs 5. sastāvu.Tur ir cits risks viņiem. Ka neaizsūta pārāk vecu sastāvu.
Tur atkal cita problēma, kā viņi kopā spēlēs. Ja katrs uz sevi vilks deķi, tad turpat vien paliks

     [+] [-]

, 2024-04-05 16:54, pirms 4 nedēļām
coffijs rakstīja: Tieši kāpēc spēlēt pret nākamajiem OS čempioniem,jo Somija ir nopietns pretinieks un derīgs pārbaudes spēlei.
Nu Somija nav nopietns pretinieks

  +2 [+] [-]

, 2024-04-05 17:03, pirms 4 nedēļām
Ļoti prasītos Gruzijas un Melnkalnes tipa pretinieks, jo šīs komandas (+ Brazīlija) ir tās, kas mum būs jāuzvar. Ēģipte hvz ko dos. Somu stils šķiet arī atšķirīgs no abām minētajām.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-05 17:32, pirms 4 nedēļām
Tajā bez somiem un spāņiem par vietu 2024. gada olimpiskajās spēlēs cīnīsies arī Libānas, Angolas, Polijas un Bahreinas izlases

viss jau būtu labi, tikai spănījā spēlēs bahamu salas, nevis bahreina

     [+] [-]

, 2024-04-05 18:42, pirms 4 nedēļām
Real Rebel rakstīja: Tur atkal cita problēma, kā viņi kopā spēlēs. Ja katrs uz sevi vilks deķi, tad turpat vien paliks
Tur tak LeGm jau strādā,viņi jau ir kopā spēlējuši un viss būs čill. Ja kāda spēle būs kaut cik līdzīga OS nu zem +10 būšu pārsteigts.