Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Olimpiskajā kvalifikācijā Slovēnija atkal var neiztikt bez naturalizētā palīdzības

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Olimpiskajā kvalifikācijā Slovēnija atkal var neiztikt bez naturalizētā palīdzības
Luka Dončičs. Foto: FIBA

Pēdējos gados Slovēnijas basketbola izlase praktizējusi kāda naturalizētā basketbolista iesaistīšanu izlasē. Kopš 2021. gada lielajos turnīros kā naturalizētais valstsvienībā spēlējis Maiks Tobijs, taču, kā ziņo portāls ''basketnews.com'', šajā vasarā šajā ziņā var notikt izmaiņas. Kā kandidāts uz pases saņemšanu tiek minēts Džošs Nībo.

Šovasar jūlija sākumā noskaidrosies pēdējās četras izlases, kuras spēlēs 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā vīriešiem. Viens no kvalifikācijas turnīriem notiks Rīgā, bet trīs citi Spānijā, Grieķijā un Puertoriko.

Tieši Grieķijā varētu notikt sīvākā cīņa par vienu no ceļazīmēm. Tajā sešinieku bez Grieķijas veidos arī Slovēnija, Jaunzēlande, Ēģipte, Dominikānas republika un Horvātija. Pēdējos gados Slovēnija, kuras lielākā zvaigzne Luka Dončičs ir līderis Dalasas ''Mavericks'', nav iztikusi bez kāda naturalizētā basketbolista. FIBA noteikumi paredz, ka no 12 pieteiktajiem basketbolistiem jebkuram no tās organizētajiem turnīriem viens var būt naturalizētais basketbolists.

2017. gadā Eiropas čempiones titulu palīdzēja izcīnīt Entonijs Rendolfs, bet Maiks Tobijs Slovēnijas izlasē spēlējis pēdējās olimpiskajās spēlēs Tokijā, 2022. gada Eiropas čempionātā, 2023. gada Pasaules kausā un pirmajās 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs. Vēl naturalizēts ir Džordans Morgans, kurš spēlējis izlasē 2022. gada Eiropas čempionāta un 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijās.

Portāls ''Basketnews.com'' ziņo, ka šobrīd Slovēnija raugās ārzemju basketbolista piesaistē garajā galā. Viens no kandidātiem esot Telavivas ''Maccabi'' basketbolists Džošs Nībo, kuram gan ir arī Nigērijas pase. Tās izlases sastāvā viņš nav spēlējis, Nigērijai finansiālu apsvērumu dēļ šobrīd nepiedaloties 2025. gada Āfrikas čempionāta kvalifikācijā.

''Maccabi'' sastāvā Nībo guvis vidēji 11.1 punktu un izcīnījis 7.3 atlēkušās bumbas. Karjeras laikā viņš spēlējis arī Izraēlā un Lietuvā - Eilatas ''Hapoel'' un Kauņas ''Žalgiris''.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-204584-...

  +1 [+] [-]

, 2024-04-12 19:01, pirms 3 nedēļām
Kas ir ko?Poncic viena nevelk.vajag kārtējo melni kur pat ne reiz nebija Slovēnija 😆

     [+] [-]

, 2024-04-12 19:56, pirms 3 nedēļām
Var neiztikt......varbūt nevar iztikt?Rakstnieks tu esi štruntīgs.

     [+] [-]

, 2024-04-12 20:06, pirms 3 nedēļām
Virsraksts!!!

     [+] [-]

, 2024-04-13 04:48, pirms 3 nedēļām
Ko tad citu no tiem mī...eļiem sagaidīt...