Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Slovēņiem kandidātu sarakstā pagaidām tikai 11 spēlētāji, ierindā arī naturalizētais Danstons

Andrejs Siliņš

Slovēņiem kandidātu sarakstā pagaidām tikai 11 spēlētāji, ierindā arī naturalizētais Danstons
Braients Danstons rudenī plāno pārstāvēt Slovēnijas izlasi
Foto: AFP/Scanpix

Slovēnijas basketbola izlases galvenais treneris Jure Zdovcs pagaidām nosaucis tikai 11 spēlētājus, kuri kandidēs uz vietu valstsvienībā rudenī gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram. Sastāvā nebūs Maiami "Heat" aizsarga Gorana Dragiča.

Slovēnijas lielākā basketbola zvaigzne Gorans Dragičs šogad izlasi nepārstāvēs, taču ierindā būs viņa brālis Zorans Dragičs, kurš arī kļuvis par vienu no izlases līderiem.

Eirolīgas klubus pārstāv tikai divi spēlētāji - 24 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs Jaka Blažičs no Belgradas "Crvena Zvezda", kā arī naturalizētais amerikāņu spēka uzbrucējs Braients Danstons, kurš Pirejas "Olympiacos" sastāvā pēdējās divās sezonās atzīts par Eirolīgas labāko aizsardzības spēlētāju.

Slovēnijā sezona noslēdzās ar pārsteigumu - titulu neizcīnīja ne iepriekšējo piecu gadu čempione "Krka", ne arī slavenākais valsts klubs Ļubļanas "Olimpija". Titulu izcīnīja "Tajfun", kas "Krka" pieveica jau pusfinālā. Savukārt "Olimpija" zaudēja jau ceturtdaļfinālā. Izlases kandidātu lokā no abām finālistēm nav neviena spēlētāja.

Vēl astoņus kandidātus Zdovcs sola nosaukt pēc Eiropas U20 čempionāta.

Slovēnija "EuroBasket" spēlēs C grupā Slovēnijā, tiekoties ar Grieķijas, Horvātijas, Maķedonijas, Gruzijas un Nīderlandes izlasēm. Šīs grupas labākās četras komandas astotdaļfinālā spēlēs pret D grupas četrām labākajām. D grupā ir arī Latvija.

Slovēnijas izlases kandidāti 2015

SpēlētājsPozīcijaAugumsDz.gadsKlubs
Klemens PrepeličsAizsargs191 cm1992Union Olimpija
Nebojša JoksimovičsAizsargs193 cm1981Krka
Jaka BlažičsAizsargs196 cm1990Crvena Zvezda (Serbija)
Zorans DragičsAizsargs196 cm1989Heat (NBA)
Jaka KlobučarsUzbrucējs198 cm1987ratiopharm ulm (Vācija)
Braients DanstonsUzbrucējs203 cm1986Olympiacos (Grieķija)
Jure BalažičsUzbrucējs204 cm1980Istanbul (Turcija)
Urošs SlokarsCentrs210 cm1983Estudiantes (Spānija)
Gašpers VidmarsCentrs210 cm1987Daruššafaka (Turcija)
Žiga DimecsCentrs212 cm1993Rogaška
Alens OmičsCentrs216 cm1992Union Olimpija

Galvenais treneris: Jure Zdovcs

     [+] [-]

, 2015-06-18 00:48, pirms 9 gadiem
Ja godīgi tad Dragičs, Danstons, Blažičs un Slokas ir labi, pārējie diezgan vidēji, teiktu, ka LV līmeņa izlase, tik ar lielāku pārliecību(pieredzi)..

     [+] [-]

, 2015-06-18 12:26, pirms 9 gadiem
eevelee rakstīja: Ja godīgi tad Dragičs, Danstons, Blažičs un Slokas ir labi, pārējie diezgan vidēji, teiktu, ka LV līmeņa izlase, tik ar lielāku pārliecību(pieredzi)..
Es teiktu, ka tā IR Latvijas izlases līmenī, ko, starp citu, apliecināja arī pārbaudes spēle Slovēnijā, kur šamie uzvarēja tik ar +3, ja nemaldos. Uzbrucēji mums spēcīgāki izskatās, jā, centros gan neliels pārsvars viņiem... noderētu mums viens tāds Slokars vai Vidmars pie garajiem.