Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vecvagars: "Agresivitāte bija vajadzīgajā līmenī"

Krišs Upenieks

Vecvagars: "Agresivitāte bija vajadzīgajā līmenī"
Arnis Vecvagars
Foto: FIBA

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pēc piedzīvotā zaudējuma pret Ukrainu uzslavēja komandas pašatdevi, kā arī atzīmēja, ka svarīgākās spēles vēl ir priekšā.

''Agresivitātes un pašatdeves ziņā tā bija mūsu pagaidām labākā spēle. Žēl, ka neizmantojām iespējas uzvarēt, taču – ļoti svarīgi būs uzvarēt izšķirošajās spēlēs, kas mums vēl priekšā. Gan pārrunas sapulcē, gan video seanss deva vajadzīgo rezultātu. Agresivitāte bija vajadzīgajā līmenī. Neiztikām arī bez kļūdām, turklāt Ukrainas komanda sākumā ļoti precīzi meta arī ar nopietnu pretestību. Taču nesabrukām, nonākuši grūtā situācijā (24:41 – 13. minūtē). Aizsardzība kļuva nepiekāpīgāka un pamazām samazinājām rezultāta starpību.

Otrajā puslaikā ilgu laiku iniciatīva bija mūsu rokās bija daudzas iespējas izvirzīties vadībā. Vēl četras minūtes pirms beigām bija 60:61. Galotnē spēles gaitu būtiski ietekmēja divas muļķīgas kļūdas piespēlēs. Ukraiņi riskēja, ejot uz bumbas pārķeršanu, par ko varējām viņus sodīt. Taču nospēlējām pēc šablona, nevis situācijas un par to samaksājām. Jāizdara secinājumi,'' tā cīņu pret Ukrainu komentēja Latvijas U20 izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

''Statistikā daudzi rādītāji ir līdzīgi. Izņemot soda metienus, kurus ukraiņi metuši par 22 vairāk. Nedomāju gan, ka šoreiz bijām nepietiekami agresīvi uzbrukumā. Ļāvām spēlē iejusties Verneram Koham un, kaut arī viņš ātri savāca piecas piezīmes, komandai viņa klātbūtne laukumā nāca par labu. Svarīgi, lai Kohs varētu palīdzēt svarīgākajās spēlēs, tāpēc turpmāk slodzi viņam rūpīgi dozēsim. Tāpat kā citiem līderiem, kuri patērēja daudz spēka. Par laimi, izskatās, ka Kristianam Vīksnem savainojums nav nopietns,'' turpināja Vecvagars.

Tāpat treneris lika noprast, ka pēdējā grupas spēlē pret lietuviešiem komanda varētu arī nedaudz pietaupīties: ''Grupas turnīra pēdējai spēlei ar Lietuvu, iespējams, nebūs ietekmes uz tabulu. Centīsimies sabalansēt spēkus tā, lai būtu gatavi labāko sniegumu parādīt izslēgšanas mačos.''

Izmantotie resursi:
U20 vīrieši: laba spēle, neveiksmīga izskaņa...

  +2 [+] [-]

, 2017-07-16 21:08, pirms 7 gadiem
Skatījos spēli. Pilnībā piekrītu trenerim Vecvagaram. Pašatdeve un cīņasspars bija ļoti augstā līmenī. Čaļi bija ļoti motivēti un godam cīnījās. Pareizi jau saka, tagad jāsakopo spēkus uz svarīgāko spēli, kas būs playoffā un tajā spēlē jau jāmauc uz 100% vinni!