Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pocjuss: "Mūs gaida ļoti nopietns pārbaudījums"

Pocjuss: "Mūs gaida ļoti nopietns pārbaudījums"
Martīns Pocjuss.

Lietuvas basketbola izlases aizsargs Martīns Pocjuss ASV komandu pazīst īpaši labi. Nē, viņš nespēlē vienā klubā ar kādu no šīs vienības basketbolistiem, taču viņam ir stipri nopietnāki argumenti.

ASV nacionālās izlases galvenais treneris Maiks Kžiževskis vēl pirms pāris gadiem pats mācīja lietuvieti. Pieredzējušā trenera padomus un ieteikumus Pocjuss katru dienu dzirdēja pārstāvēdams Djūkas universitāti. Sakarus ar Kžiževski viens no "Žalgiris" kluba līderiem uztur joprojām. Iespēja parunāt ar savu skolotāju basketbolistam radās arī pārbaudes spēļu ciklā un pasaules čempionātā.

Kā atzina pats spēlētājs, emocijas – tikai pozitīvas: "Kžiževskis teica, ka ar mani lepojas. Tas priecē. Ceru, ka izdosies viņam šovakar pierādīt ko vairāk." Pocjuss bija viens no tiem basketbolistiem, kura piedalīšanās čempionātā Turcijā nebija droša. Tomēr Kemzūra nolēma dāvāt aizsargam iespēju, kas pilnībā attaisnojās. Tieši pateicoties viņa aktīvajai darbībai vairākās apakšgrupas spēlēs lietuvieši izrāpās ārā no bedres un svinēja svarīgus panākumus. Pirms šovakar gaidāmā mača pusfinālā ar ASV Martīns runā piesardzīgi, taču – optimistiski.

"Emociju, spēlējot pret bijušo treneri, ir ļoti daudz. Tomēr svarīgākais ir veiksmīga komandas spēle. Ja pasaules čempionāta pusfinālā sāksi kārtot rēķinus, izgāšanās ir garantēta,” iesāk lietuvietis. „Kžiževskis izmanto līdzīgu taktiku gan universitātē, gan izlasē. Lielākais viņa pluss – viņš spēj izveidot komandu. Treneris mums agrāk vienmēr teica, ka pieciem spēlētājiem ir jābūt kā vienam. Protams, ASV spēles stils pats par sevi ir savādāks, tomēr teikt, ka viņi nespēlē basketbolu, nebūtu prātīgi.”

Turpinādams sāncenšu analīzi Pocjuss uzsvēra ASV aizsardzību: "Kžiževskim aizsardzība ir lieta Nr. 1. Lielu daļu punktu ASV gūst pēc ātrajiem uzbrukumiem, pārņemtām bumbām vai pretinieku kļūdām. No tā mums jāprot izvairīties. Par katru sīkumu pretinieki sodīs. Jāspēlē nosvērti, disciplinēti, jāpilda visi Kemzūras norādījumi.”

"Ar Kžiževski runāju pirms pārbaudes spēles, tāpat arī pēc viņu uzvaras pār Krieviju vakar. Viņš bija apmierināts un teica, ka lepojas ar mani. Neslēpšu, to dzirdēt ir ļoti patīkami. Tomēr ceru, ka izdosies ar laiku pierādīt ko vairāk. Mūsu treneris gan šoreiz padomus no manis neprasīja, ir pietiekami daudz informācijas, kas palīdzēs sagatavoties. Jā, ASV ir favorīti, tomēr ticam uzvarai,” sarunu nobeidza Pocjuss.

Tiesa, krietni savādāk par pretiniekiem izteicās cits „Žalgiris” pārstāvis, Lietuvas izlases pirmais saspēles vadītājs Mants Kalnietis: "Analizējām viņu spēli. Jāsaka, ka pārāk daudz kombināciju viņiem nav. Visa pamats – individuālā meistarība. Lieliski spēlē viens pret vienu, divi pret divi. Galvenais ierocis – uzbrukums.”

„Individuāli viņus nekādi neapspēlēsim. Uzvarēt var tikai cīnoties kā komanda. Ja godīgi, tad viņiem nemaz īstu kombināciju nav. Viņi skrien, lec, spēlē viens pret vienu un divi pret divi. Savu mērķi viņi sasniedz šādi,” kā allaž atklāts bija Kalnietis.

Izmantotie resursi:
Čia gyvena krepšinis, čia krepšinio namai -...
lrytas.lt / Naujienos
Europos čempionatas 2009 |
Sportas
| DELFI

DELFI Žinios

Slēpts komentārs: kenaz

  +5 [+] [-]

, 2010-09-11 14:11, pirms 14 gadiem
Protams, ka par Lietuvu.
Slēpts komentārs: Baxter19

  +6 [+] [-]

, 2010-09-11 14:54, pirms 14 gadiem
Kalnietim pareizs viedoklis.. ja Lietuvai izdosies uzspiest pragmātisku spēles stilu, tad jau viss var gadīties..

  +4 [+] [-]

, 2010-09-11 15:19, pirms 14 gadiem
tikai un vienīgi par lietuvas uzvaru