Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Funkcionāri izrādīja interesi, taču piedāvājumu trenēt Ukrainas izlasi nebija"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Muižnieks: "Funkcionāri izrādīja interesi, taču piedāvājumu trenēt Ukrainas izlasi nebija"
Kārlis Muižnieks: 36 uzvaras Ukrainas čempionātā pēc kārtas
Foto: ua.tribuna.com

Ukrainas Basketbola federācija par vīriešu valstsvienības galveno treneri gatavojas apstiprināt Ivanofrankivskas "Goverla" stūrmani Jevhenu Murzinu, vēsta Ukrainas mediji. Kārlis Muižnieks oficiālus piedāvājumus trenēt Ukrainas izlasi nav saņēmis, treneris ceturtdien, 4. jūnijā, pastāstīja sarunā ar Sportacentrs.com .

Muižnieks aizvadīja gandrīz nevainojamu sezonu. Viņa trenētā Južnijas “Himik” komanda nacionālajā čempionātā uzvarēja 36 spēlēs pēc kārtas un pirmo reizi vēsturē izcīnīja Ukrainas čempiones titulu.

Ukrainas basketbolā nesen notika lielas pārmaiņas. Kongresā nomainījās federācijas vadība, līgumu ar valstsvienību nepagarināja galvenais treneris Maiks Fratello, bet naturalizētais amerikāņu saspēles vadītājs Pū Džeters paziņoja, ka izlasē šovasar nespēlēs.

Valstsvienības galvenā trenera kandidātu vidū izskanēja arī Kārļa Muižnieka vārds, taču oficiāls piedāvājums viņam netika izteikts. Sporta žurnālists Oleksandrs Prošuta vēsta, ka jaunajam federācijas prezidentam Mihailam Brodskim ir labas attiecības uz Murzinu.

“Pirms vēlēšanām viesojoties Kijevā, viens no federācijas funkcionāriem neoficiālā sarunā apjautājās, vai man būtu interese trenēt Ukrainas valstsvienību, taču nekādi piedāvājumi izteikti netika,” telefonsarunā teica Muižnieks.

Treneris un viņa aģents veic sarunas par darbu nākamajā sezonā. “Patlaban iespējami trīs darbības virzieni, taču apstiprinātas vienošanās vēl nav.”

Ukrainas basketbolisti Eiropas čempionāta D grupā sacentīsies pret Beļģiju, Čehiju, Igauniju, Latviju un Lietuvu. Četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kas 12.-20. septembrī notiks Francijas pilsētā Lillē.

     [+] [-]

, 2015-06-04 14:53, pirms 9 gadiem
ja VEF's gribētu sev nopietnu treneri, no kura prasīt rezultātu, tad Muižnieks būtu viens no labākajiem variantiem, tomēr ar Ventspili bija nopietns spēks ULEB kausā, ar Baronu pacēla FIBA kausu. Bet, ja svarīgāk p*st kapeikas, tad arī Koļa der.