Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece Čehija pirmajā spēlē gūst 52 punktus

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas pretiniece Čehija pirmajā spēlē gūst 52 punktus
Tomašs Satoranskis Eiropas čempionātā Slovēnijā
Foto: AFP/Scanpix

Čehijas vīriešu basketbola valstsvienība sestdien, 1. augustā, aizvadīja pirmo pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta, gandrīz izpārdotā zālē Valbžihā piekāpjoties mājiniecei Polijai ar rezultātu 52:70 (14:17, 11:17, 15:15, 12:21).

Poļi un čehi tradicionāli tiekas pārbaudes spēlēs, turklāt pāris gadus atpakaļ abas federācijas rīkoja kopīgu zvaigžņu spēli. Šoreiz poļi viesus uzņēma pierobežas pilsētā Valbžihā, parūpējoties par lielisku atmosfēru. Mājiniekiem bija priekšrocības, jo Polijas valstsvienības galvenais treneris Maiks Teilors vairākus gadus strādāja Čehijas izlasē.

Sākumā čehi izvirzījās priekšā ar sešu punktu pārsvaru, taču Polijas basketbolisti trīs uzbrukumus pēc kārtas noslēdza ar tālmetieniem un pārņēma vadību – 17:14. Otro un trešo ceturtdaļu mājinieki pabeidza ar plus deviņi, bet pēdējās desmit minūtēs pārsvaru dubultoja – 70:52.

Poļi iemeta astoņus tālmetienus, kamēr čehi perimetrā izcēlās tikai divas reizes. Pārējie rādītāji bija daudz līdzīgāki, tiesa, neviens no viesu spēlētājiem neguva vairāk par deviņiem punktiem (Houška). Jelineks, Satoranskis un Haralda Kārļa studiju biedrs “Seton Hall” universitātē Patriks Auda atzīmējās ar astoņiem punktiem katrs. Jans Veselijs nespēlēja.

Lukašs Paļiza, Čehijas valstsvienības spēlētājs
“Domāju, ka rezultāts neatspoguļo spēku samērus. Jāizanalizē, kas neizdevās, un rīt jāmēģina uzlabot sniegumu. Pēdējās divās nedēļās galveno uzmanību pievērsām fiziskajai sagatavotībai, tāpēc bija jūtams, ka neesam metienu formā. Pretinieku treneri sen pazīstam, tāpēc zinājām, kas gaidāms. Rīt spēlēsim aiz slēgtām durvīm. Spēlētājiem klāsies grūtāk, jo pilnā zālē spēlēt vienmēr ir vieglāk.”

Izmantotie resursi:
ČBF -