Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vai Mareks Mejeris un "Parma" spēlēs Čempionu līgā?

Andrejs Siliņš

Vai Mareks Mejeris un "Parma" spēlēs Čempionu līgā?
Mareks Mejeris. Foto: parmabasket.ru

Latvijas izlases basketbolista Mareka Mejera pārstāvētais Krievijas klubs Permas "Parma" pieteicis savu kandidatūru nākamās sezonas FIBA Čempionu līgas turnīram, atklājis kluba prezidents Sergejs Boguslavskis.

Kamēr lielākā daļa Eiropas, tostarp Krievijas, klubu koronavīrusa pandēmijas dēļ ietur pauzi saistībā ar oficiāliem paziņojumam saistībā ar nākamo sezonu, Mejera pārstāvētā "Parma" jau līdz šim bijusi ļoti aktīva. Klubs jau paziņojis par sadarbības turpināšanu ar galveno treneri, lietuviešu speciālistu Kazi Maskvīti, tāpat pagarināti līgumi ar lietuviešiem Adu Juškeviču un Eigirdu Žukausku, kā arī latviešu uzbrucēju Mareku Mejeri. Līgumi ir spēkā arī ar Balkānu centru Borisu Savoviču un amerikāņu aizsargu Robertu Džonsonu. Tas nozīmē, ka no sešiem šīs sezonas leģionāriem līgumi uz nākamo sezonu ir pieciem.

Tagad Permas kluba prezidents Sergejs Boguslavskis atklājis, ka komanda tiks pieteikta dalībai nākamās sezonas FIBA Čempionu līgā. "Pēc Krievijas federācijas izpildkomitejas sēdes esam pieteikušies Čempionu līgai. Redzēsim, vai mūsu kandidatūra tiks apstiprināta. Ceru, ka mums ir laba iespēja, taču situācija ir sarežģīta. Daudzi čempionāti šosezon vēl nav noslēgti, daudziem klubiem ir finansiālas problēmas koronavīrusa pandēmijas dēļ. Skatīsimies, kā FIBA izlems par dalībniekiem tās divos organizētajos turnīros."

Aizvadītajā sezonā "Parma" izcīnīja astoņas uzvaras 18 spēlēs un ierindojās astotajā pozīcijā VTB Vienotajā līgā (sestā vieta starp Krievijas klubiem). Permas komanda bija pārliecinoši apmeklētākā VTB līgā - vidēji uz katru mājas spēli klātienē ieradās 5233 skatītāju. Kopš iesaistīšanās VTB līgā 2016. gadā "Parma" katru sezonu bijusi vislabāk apmeklētā komanda sezonā.

2012. gadā dibinātais Permas klubs uz starptautiskās skatuves kāpis reizi - 2017./2018. gada sezonā, kad komandu pārstāvēja Andrejs Gražulis un to trenēja Nikolajs Mazurs, "Parma" piedalījās FIBA Eiropas kausa kvalifikācijā. Tiesa, līdz pamatturnīram tikt neizdevās, jo otrajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā nācās atzīt franču "Le Portel" pārākumu.

207 centimetrus garais spēka uzbrucējs Mejeris aizvadītajā sezonā VTB līgā vidēji 28 minūtēs guva 10,2 punktus, izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas un atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles. Aprīļa vidū noslēgtais līgums paredz sadarbību ar klubu vēl uz divām sezonām.

Izmantotie resursi:
https://iz.ru/