Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" pievienojas spēka uzbrucējs Tomass

Andrejs Siliņš

"Panathinaikos" pievienojas spēka uzbrucējs Tomass
Dešons Tomass
Foto: TASS / Scanpix

Grieķijas čempione basketbolā Atēnu "Panathinaikos" parakstījusi līgumu uz vienu sezonu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Dešonu Tomasu, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Telavivas "Maccabi" rindās.

26 gadus vecais Tomass pagājušajā vasarā parakstīja divu gadu līgumu pēc sistēmas 1+1 ar Telavivas "Maccabi". ULEB Eirolīgā Tomass individuāli aizvadīja savu labāko sezonu, vidēji 24 minūtēs gūstot 11,5 punktus, izcīnot 3,3 atlēkušās bumbas un atdodot 1,2 rezultatīvas piespēles. Kļuvis par Izraēlas čempionu, Tomass vienojās par sadarbības pārtraukšanu ar Telavivas superklubu.

Bez darba gan ilgi basketbolists nav palicis - tagad Tomass vienojies ar "Panathinaikos" par līgumu uz vienu sezonu. Tā Tomasam būs jau piektā sezona Eirolīgā, iepriekš Eiropas prestižākajā turnīrā uzbrucējs spēlējis "Nanterre", "Barcelona" un "Anadolu Efes" sastāvos.

201 centimetru garais Tomass pēc NCAA karjeras 2013. gada draftā tika izvēlēts ar 58. numuru, un to paveica Sanantonio "Spurs". Līdz NBA gan uzbrucējs vēl nav nonācis, taču 2015./2016. gada sezonu pavadīja "Spurs" fārmklubā Attīstības līgā.

"Maccabi" tikmēr pagarinājusi līgumu ar 27 gadus veco amerikāņu aizsargu Džonu Dibartolomeo, kurš debijas sezonā Eirolīgā vidēji spēlēja 13 minūtes un guva 3,3 punktus. Izraēlas līgā aizsargam vidēji 10,2 punkti, 3,2 atlēkušās bumbas un 2,5 rezultatīvas piespēles.