Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgā triumfē mājiniece Tenerife, rezultatīvākais - lietuvietis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempionu līgā triumfē mājiniece Tenerife, rezultatīvākais - lietuvietis
Mariuss Grigonis
Foto: basketballcl.com

FIBA Čempionu līgā triumfējusi Tenerifes "Iberostar", kas mājās notikušajā Final 4 finālā ar 63:59 apspēlēja turku "Banvit". Galvenais titula kaldinātājs bija lietuvietis Mariuss Grigonis.

Dueļa ievadā abām komandām bija problēmas ar precizitāti – pirmo četru minūšu laikā kopā tika gūti vien astoņi punkti. Taču tad Tenerifes "Iberostar" līderi Rodrigo San Migels un lietuvietis Mariuss Grigonis divos uzbrukumos pēc kārtas trāpīja tālmetienus un ļāva panākt plus četri – 9:5.

Pēc pirmās ceturtdaļas laukuma saimniekiem bija četru punktu pārsvars, kas līdz puslaika pārtraukumam saruka līdz trim punktiem. "Banvit" pēc pauzes izdevās panākt izlīdzinājumu, bet mājinieki atbildēja ar 8:0 izrāvienu un pārsvara nostiprināšanu. Komandas turējās līdzās līdz pat beigām, tomēr Tenerifes "Iberostar" noturēja pārsvaru un kļuva par Čempionu līgas uzvarētāju – 63:59.

Grigonis realizēja četrus no septiņiem tālmetieniem un čempionu rindās bija rezultatīvākais ar 18 punktiem. Lietuvietim ar 14 punktiem piebalsoja amerikāņu saspēles vadītājs Deivins Vaits, kurš arī atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Turku kluba rindās rezultatīvākais atkal bija Džordans Teodors, kurš iemeta 17 punktus. Amerikānis tika atzīts par Čempionu līgas MVP.

Spēlē par trešo vietu "Monaco" ar 91:77 pieveica Venēcijas "Umana Reyer", kas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā divu spēļu summā ar divu punktu pārsvaru pieveica "Ventspili". Francijas komanda pirmajā puslaikā ieguva 14 punktu pārsvaru, kuru izdevās noturēt cīņas turpinājumā. Panākumu ar 17 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām kaldināja amerikāņu uzbrucējs Brendons Deivīss.

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League