Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Medijs: "Barcelona" un Kalatess vienojušies, līgums par 5,5 miljoniem eiro

Andrejs Siliņš

Medijs: "Barcelona" un Kalatess vienojušies, līgums par 5,5 miljoniem eiro
Niks Kalatess. Foto: imago / Scanpix

ULEB Eirolīgas labākais rezultatīvāko piespēļu dalītājs Niks Kalatess, kurš līdz šim pārstāvēja Atēnu "Panathinaikos" vienību, vienojies par trīs gadu līgumu ar Rolanda Šmita pārstāvēto Spānijas superklubu "Barcelona", ziņo grieķu medijs sports24.gr.

Kalatesam vēl ir spēkā līgums ar "Panathinaikos" arī uz nākamo sezonu, par ko basketbolistam būtu jāsaņem 1,8 miljoni eiro. Kluba vadība nav slēpusi, ka koronavīrusa pandēmijas izraisītā ekonomiskā krīze liks piegriezt skābekli arī Atēnu superklubam. Tā kā Kalatesam par interesi no citiem klubiem nav jāsūdzas, spēlētājs var atļauties nepiekrist algas samazinājumam un kļūt par brīvo aģentu.

Iepriekš parādījās neapstiprinātas ziņas, ka Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Zenit" atvēzējies nopietnai iepirkšanās tūrei, un Kalatess esot lielākais dārgums, par ko krievi gatavi maksāt miljonus. Mazliet vēlāk publiskajā vidē parādījās informācija par "Barcelona" interesi.

Šodien sport24.gr vēstī, ka Kalatess piekritis Barselonas uzlabotajam līguma piedāvājumam. Tas paredzot trīs gadu līguma noslēgšanu, un Kalatess par darbu Barselonā kopumā saņemšot 5,5 miljonus eiro.

Grieķu amerikāņa un īrietes ģimenē Floridā dzimušais Kalatess pēdējās trīs sezonas pēc kārtas ir Eirolīgas labākais piespēļu atdevējs. Šajā sezonā 196 centimetrus garais saspēles vadītājs vidēji guvis 13,3 punktus, izcīnījis, 4,9 atlēkušās bumbas un atdevis 9,1 rezultatīvu piespēli, kā arī pārtvēris 1,1 bumbu un sakrājis +17,8 efektivitātes indeksa punktus.

"Panathinaikos" rindās Kalatess sāka profesionāļa karjeru 2009. gadā, kad bija pavadījis divus gadus Floridas universitātē un viņu ar 45. numuru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izvēlējās Minesotas "Timberwolves" (vēlāk aizmianīja uz Dalasas "Mavericks"). Pēc trim gadiem Atēnās Kalatess pievienojās Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", taču jau pēc vienas sezonas pieņēma Memfisas "Grizzlies" piedāvājumu. NBA aizsargs nospēlēja divas sezonas un 2015. gadā atgriezās Eiropā un "Panathinaikos".

Izmantotie resursi:
https://www.sport24.gr/Basket/Eurol...

  -1 [+] [-]

, 2020-05-28 18:14, pirms 4 gadiem
Kāds var lūdzu paskaidrot, kāpēc šis kadrs ir tik ļoti vērtīgs?

     [+] [-]

, 2020-05-28 18:37, pirms 4 gadiem
Man tāda aizdoma ka barcelona viņš nebūs nekāds vilcējs.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-28 18:45, pirms 4 gadiem
bliezhnja rakstīja: Kāds var lūdzu paskaidrot, kāpēc šis kadrs ir tik ļoti vērtīgs?
Nosauc vēl spēlētājus, kas ir tuvu DBL, DBL Eirolīgā

     [+] [-]

, 2020-05-29 00:06, pirms 4 gadiem
Jaunāks jau nepaliek, tomēr par daudz. Teodosic ar Bolognu apprecējies?

     [+] [-]

, 2020-05-29 09:09, pirms 4 gadiem
Barsai jau tas sastāvs ļoti labs. Neredzu iemeslu kāpēc nākošgad lai nespēlētu finālā. Ja apskatās uz konkurentiem. Kamēr CSK paņem norietā esošo Kufos un viduvējo Beikeru, tikmēr Barsa paņem karjeras pīķī esošos Kalatesu un Mirotiču. Domāju CSK vajag kādu atlaist.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-29 10:06, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Barsai jau tas sastāvs ļoti labs. Neredzu iemeslu kāpēc nākošgad lai nespēlētu finālā. Ja apskatās uz konkurentiem. Kamēr CSK paņem norietā esošo Kufos un viduvējo Beikeru, tikmēr Barsa paņem karjeras pīķī esošos Kalatesu un Mirotiču. Domāju CSK vajag kādu atlaist.
LOL, CSKA nupat atlaida Baikeru un Koufosu. Ja komandai atgriežas Clayburns pēc traumas un James vietā paņem kādu normālu ar galvu uz pleciem tad komanda būs laba.

     [+] [-]

, 2020-05-29 16:06, pirms 4 gadiem
eevelee rakstīja: LOL, CSKA nupat atlaida Baikeru un Koufosu. Ja komandai atgriežas Clayburns pēc traumas un James vietā paņem kādu normālu ar galvu uz pleciem tad komanda būs laba.
Es zinu ko atlaida! Es salīdzinu GM darbu 2 gadu griezumā. Nekas tajā CSK nemainīsies. James paliks. Nu varbūt kaut kā astotniekā tiks iekšā.