Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgas finālā tiksies Tenerife un "Banvit"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempionu līgas finālā tiksies Tenerife un "Banvit"
Džordans Teodors
Foto: basketballcl.com

FIBA Čempionu līgā basketbolā finālā iekļuva mājiniece Tenerifes "Iberostar" un turku "Banvit". Turnīra spēcīgākā komanda tiks noskaidrota pēc divām dienām.

Pirmajā pusfinālā "Banvit" no Turcijas ar 83:74 pieveica "Monaco" no Francijas. Pēc pirmās ceturtdaļas deviņu punktu pārsvars piederēja Monako basketbolistiem, tomēr cīņas liktenis izšķīrās tās otrajā daļā. Pēc pārtraukuma "Banvit" pārņēma vadību, bet pēdējās desmit minūtēs palielināja pārsvaru.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija amerikāņu saspēles vadītājs Džordans Teodors, kurš guva 21 punktu, kā arī izdalīja 11 rezultatīvas piespēles un savāca četras atlēkušās bumbas. Vēl trīs starta piecinieka spēlētāji sasniedza desmit punktu atzīmi, bet piektais – slovēnis Edo Muričs – punktus vispār neguva, lai gan laukumā pavadīja 14 minūtes.

Otrā spēlē mājiniecē Tenerifes "Iberostar" ar 67:58 pieveica Venēcijas "Umana Reyer". Arī spāņi pēc pirmās ceturtdaļas atradās iedzinējos, tomēr pamatus uzvarai ielika jau pirmā puslaika beigās. Pārtraukumā dodoties ar plus seši, Tenerifes spēlētāji turpinājumā palielināja pārsvaru, bet beigās atļāvās noņemt kāju no gāzes pedāļa.

Laukuma saimniekus pretī finālam aizveda amerikāņu uzbrucējs Tims Abromaitiss, kurš guva 19 punktus, realizējot septiņus no deviņiem metieniem no spēles un četrus no četriem soda metieniem. Viņa kontā arī deviņas bumbas zem groziem. Ar 11 punktiem piebalsoja kanādietis Ārons Dūmekamps.

Fināls norisināsies 30. aprīlī.

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League