Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Ja gribam uzvarēt, jāspēlē gudrāk"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Gulbis: "Ja gribam uzvarēt, jāspēlē gudrāk"
Foto:championsleague.basketball

Basketbola kluba "Ventspils" pārstāvji, komentējot Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtas pirmo maču uzsver, ka netrūkst uzlabojamo lietu, bet mājās tas viss ir paveicams un izredzes uz iekļūšanu pamatturnīrā nav zaudētas.

Ventspilnieki par ceļazīmi uz Čempionu līgas pamatturnīru cīnās ar sava bijuša trenera Gašpera Okorna trenētājiem Ungārijas čempioniem "Falco" un pirmajā mačā viesos piedzīvoja zaudējumu 69:75. Komanda pieļāva 17 kļūdas, un tieši to par lielāko klupšanas akmeni nosauca galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis: "Kļūdas mūs faktiski nogalināja. Sevišķi pirmajā puslaikā, bet arī turpinājumā gandrīz katru reizi, kad tikām tuvāk, sekoja kļūdas, kas patraucēja atspēlēšanos. Tomēr šī spēles ilgs 80 minūtes un mēs esam aizvadījuši tikai tās pirmo pusi, tā kā joprojām saglabājam labas izredzēs tajā uzvarēt."

Par kļūdām pēc mača runāja arī Māris Gulbis: "Ņemot vērā to, cik daudz kļūdas mēs pieļāvām, var teikt, ka ir tikai -6, bet, ja mēs būtu nospēlējuši gudrāk, domāju, būtu arī izdevies uzvarēt. Labā ziņa ir tā, ka viss vēl nav zaudēts. Vispār nekas vēl nav zaudēts, jo tā bija tikai spēles pirmā puse."

Pieredzējušais uzbrucējs arī norādīja lietas, kuru pietrūka: "Jāuzlabo atgriešanās aizsardzībā un, kā jau teicu, jābūt gudrākiem. Jāuzsit sods, kad to var darīt un nav jāļauj astoņus punktus pēc kārtas gūt ātrajos uzbrukumos. Arī jāpiestrādā pie pick'n'roll aizsardzības. Katrā ziņā, vēl ir, kur pielikt un, domāju, līdz svētdienai pagūsim to izdarīt."

"Bija jūtams, ka tā mums ir sezonas pirmā spēle, turklāt tā jāaizvada izbraukumā, tāpēc arī sākumā bija tik smagi. Bijām uztraukušies, pieļāvām daudz kļūdu, bet, kad nomierinājāmies, arī sniegums uzlabojās. Mājās atgriezīsimies ar pietiekoši labām cerībām uz uzvaru divu spēļu summā," pirmo maču komentēja Ventspils rezultatīvākais spēlētājs Vess Vašpuns.

Atbildes spēle Ventspilī risināsies 29. septembrī pulksten 19 un tās tiešraidi varēs vēros Sportacentrs.com TV.