Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kavaļausks pievienojas "Žalgirim", debitēs Eirolīgā

Andrejs Siliņš

Kavaļausks pievienojas "Žalgirim", debitēs Eirolīgā
Antans Kavaļausks
Foto: Sipa/Scanpix

Divkārtējais Latvijas čempions basketbolā Antans Kavaļausks, kurš pēdējās sezonas spēlēja Viļņas "Lietuvos Rytas", vienojies par līgumu ar Lietuvas čempioni Kauņas "Žalgiris" un jaunajā sezonā debitēs ULEB Eirolīgā.

208 centimetrus garais Kavaļausks profesionāļa karjeru sāka Grieķijā un Itālijā, taču 2011. gadā pievienojās VEF, nākamo divu sezonu laikā kļūstot par vienu no VEF līderiem un paceļot savu karjeru jaunā līmenī. 2013. gadā devās uz "Bilbao Basket", taču jau 2014. gada martā atgriezās dzimtenē un pievienojās "Lietuvos Rytas".

Ar "Rytas" Kavaļausks spēlēja ULEB Eiropas kausā un pagājušajā sezonā vidēji guva 10,3 punktus un izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas, savukārt Lietuvas čempionātā 10,8 punkti un 4,3 bumbas zem groziem.

31 gadu vecais Kavaļausks pagājušajā vasarā noslēdza jaunu līgumu ar "Rytas", tomēr pēc klubam neizteiksmīgās aizvadītās sezonas abas puses vienojās par sadarbības pārtraukšanu, un Kavaļausks noslēdzis līgumu ar "Žalgiri" uz divām sezonām.

Nākamā būs Lietuvas izlases centra un Eiropas vicečempiona Kavaļauska debijas sezona Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Daira Bertāna pārstāvētā "Daruššafaka Dogus" noslēgusi jaunu līgumu ar turku centra spēlētāju Semihu Erdenu. 30 gadus vecais Erdens, kurš savulaik divas sezonas pavadīja Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA), pagājušajā sezonā Eirolīgā vidēji guva 9,0 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.