Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Latvieši Eirolīgā: daudz teorijas, maz realitātes

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvieši Eirolīgā: daudz teorijas, maz realitātes
Eiropas Basketbola līgu apvienības logo

Neoficiālais Eiropas basketbola līgu apvienības (ULEB) Eirolīgas projekts, kuru otrdien Parīzē apsprieda organizācijas ģenerālā asambleja, paredz 25 valstu klubu dalību pamatturnīrā un divās kvalifikācijas kārtās.

Eirolīgas ģenerāldirektors: "Eirolīgas formāts nemainīsies"

Jau rakstījām, ka projekta apstiprināšana ir tikai hipotētiska, jo pret to iebilst Eirolīgas vadība un tās ģenerāldirektors Žordi Bertomeu, kurš uzskata, ka Parīzē apspriestajiem priekšlikumiem nav reāla satura. Priekšlikumu iesniedza Spānijas līgas ACB pārstāvji, taču Eirolīgas vadībai tas nav saistošs un paredzams, ka oficiāli apstiprināts netiks. Tālāk īsi iepazīstinām ar projekta potenciālo dalībnieku loku.

25 valstis pamatturnīrā un kvalifikācijā: Spānija, Itālija, Grieķija, Krievija, Turcija, Francija, Vācija, Izraēla, Lietuva, Polija, Serbija, Horvātija, Slovēnija; Beļģija, Bulgārija, Čehija, Lielbritānija, Nīderlandes, Latvija, Melnkalne, Portugāle, Šveice, Ukraina, Austrija un Bosnija.

Atbilstoši projektam, 22 komandas no 13 valstīm vietu Eirolīgā iegūtu automātiski, to skaitā pa trim vienībām no Spānijas, Itālijas un Grieķijas, divām no Krievijas un Turcijas, pa vienai no Francijas, Vācijas, Izraēlas, Lietuvas, Polijas, Serbijas, Horvātijas, Slovēnijas, kā arī Eiropas Kausa uzvarētāji.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā sacenstos 12 nacionālo čempionātu uzvarētāji - Beļģijas, Bulgārijas, Čehijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Latvijas, Melnkalnes, Portugāles, Šveices, Ukrainas, Austrijas un Bosnijas čempioni, kā arī Polijas un Vācijas čempionātu otro vietu ieguvēji, Grieķijas čempionāta ceturtās vietas un Spānijas čempionāta piektās vietas ieguvēji. Astoņi pāru uzvarētāji iekļūtu otrajā kvalifikācijas kārtā.

Otrajā kvalifikācijas kārtā astoņi pirmās kārtas uzvarētāji sacenstos ar Francijas, Izraēlas un Lietuvas līgu vicečempioniem, Krievijas un Turcijas bronzas medaļniekiem, ceturto vietu ieguvējiem Itālijā un Spānijā, kā arī Adrijas līgas labāko komandu, kas nebūtu iekļuvusi pamatturnīrā.

Saistītie raksti
Eirolīga apsver paplašināšanos
Krievija iegūs otru vietu Eirolīgā

     [+] [-]

, 2008-09-25 23:48, pirms 16 gadiem
Latvijai Eirolīgā nav ko meklēt vēl tuvākos (superlabākajā gadījumā) piecus gadus... tiem pašiem Bulgāriem ir reālākas izredzes tur spēlēt

 +14 [+] [-]

, 2008-09-25 23:49, pirms 16 gadiem
kaapeec Nīderlanžu ne Nīderlandes

 +18 [+] [-]

, 2008-09-25 23:56, pirms 16 gadiem
Mr Kastro rakstīja: kaapeec Nīderlanžu ne Nīderlandes
ULEB dibinās arī jaunu valsti!
Slēpts komentārs: Ronaldi
Slēpts komentārs: fake/ironija
Slēpts komentārs: Tomijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-09-26 00:32, pirms 16 gadiem
a reāli nafig ULEB ko tādu vajag? Nu, varbūt ir kādas finanšu problēmas un gribas to tirgu paplašināt? Cita iemesla palielināt līgu neredzu, jo tikko tak apstiprināts cic formāts... iespējams, kādam, kurš nav pilnīgs nulle tai hiriarhijā, nepatīk jaunais formāts un šams bīda savu ideju, kas mozh arī līkta priekšā kādiem labiem sponsoriem?
enivej - ja dos tādu iespēju, jākapā! Nafig tad Čē līgā futbolā to darām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-09-26 00:55, pirms 16 gadiem
your_ufo rakstīja: Neviens neko nepiedāvā. Un krievu līgā nemaz tik daudz to stipro komandu nav, pirmās 3 eirolīgas līmeņa, 4 Latvijas top basketbola līmeņa komandas, pārējās švakākas, švakākās krievijas komandas ''zemgales'' līmenī. BBL ir pietiekoši augstas klases basketbola komandas un katru gadu BBL progresē. KBL mums latviešiem nevajag, bet eirolīga tas jau ir kauss neviss līga... Labāk lai Krievi izveido KFL (futbola līgu), vo to es atbalstītu. Basketbolā lai krievi neiejaucas, mums pietiekoši labs līmenis.
ja nezini, tad neruna. Cska, Khimki, Dinamo, Triumphs, Ural, Unics. Reali Barons vai ASK varetu cinities ar Ural. Pret parejam komandam tur nav ko darit. Un skaidrs ir viens, kad Barons speles pret Dinamo, ja nekludos, tad minus 20 tur ir garantets kaa minimums, gan majas, gan izbraukuma, tad rekur tev ari bus atskiriba. Vispar krieviem bus tris vietas eiroliga. Divas tapat un treso vini izcinis par ko es nemaz nebrinos, bet esmu parliecinats.

  +3 [+] [-]

, 2008-09-26 01:15, pirms 16 gadiem
samss rakstīja: ja nezini, tad neruna. Cska, Khimki, Dinamo, Triumphs, Ural, Unics. Reali Barons vai ASK varetu cinities ar Ural. Pret parejam komandam tur nav ko darit. Un skaidrs ir viens, kad Barons speles pret Dinamo, ja nekludos, tad minus 20 tur ir garantets kaa minimums, gan majas, gan izbraukuma, tad rekur tev ari bus atskiriba. Vispar krieviem bus tris vietas eiroliga. Divas tapat un treso vini izcinis par ko es nemaz nebrinos, bet esmu parliecinats.
nu vismaz pagājušajā sezonā triumfs jau nu,toč,nebija ne par matu spēcīgāks ne kā ASK vai Barons..par šo gaidāmo sezonu neņemos spriest
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: samss
Slēpts komentārs: samss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-09-26 02:04, pirms 16 gadiem
samss rakstīja: Un runajot par Polijas komandam, tad varbut atgadinat, kaa Ventini kadas divas nedelas atpakal poliem zaudeja apmeram ar 30pts?! Tur ari laba nauda ieguldita basketbola, Latvijai vel jaapaugas, lai speletu tur, kur spele Poli, diemzel
nevajag jau pārspīlēt.
tas zāģis bija bez 4 izlases spēlētājiem un vēl pārbaudes spēlēs. Ventspils Naftas kausā BKV regulāri sita Anwil, kura ir 2 komanda Polijā. Prokom trefel sākumsastāvā ir tik daudz poļu cik bija Baronam pagājšgad....

Runājot par Eirolīgu. Pirmā lieta, kas jāizdara, lai padarītu kaut mazliet iespējamu Latvijas klubu spēlēšanu Eirolīgā, ir jāiestājas ULEBā. Tad tas liekas kaut cik reāli. Un nejau kkādu mistisku ( bezjēdzīgu) projektu, kur apvienojas Rīgas klubi ar VV galvenā bosa ādā, bet gan dabīgas konkurences attīstības ceļā izveidojies spēcīgs klubs...

P.S. cik ilgi nākotne ir paredzama Eirolīgai, ja aizvien vairāk tiek runāts par NBA paplašināšanos Eiropas virzienā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: samss

  -1 [+] [-]

, 2008-09-26 02:20, pirms 16 gadiem
Nu Ventini saja sezona neko neizdaris, esmu par to parliecinats un Barons, un ASK uzvares V-pili sogad, tas ir vairak kaa skaidrs. Ne jau ar tadu sastavu kads viniem tagad ir. Un runajot par Poliem, tad V-pils ir uzvarejusi Anwil. ...bet lai pamegina uzvaret Prokom, to es gribetu redzet !

  -3 [+] [-]

, 2008-09-26 05:05, pirms 16 gadiem
Sorry, bet eirolīgā latviešiem nav ko darīt. Pašreizējie Baroni un ASK to jau pierādīja.Tā uzvara FIBA kausā ir kā vairāk nekā veiksmīga sakritība,bet tas ir viens.
Pats sāpīgākais ir līmeņu atšķirība starp visām trim līgām un tā ir ŠAUSMĪGA.Ar tādiem budžetiem un spēlētājiem, mēs tur labākajā gadijumā būsim peramie zēni vai tāds izsmiekla objekts. Ja kko gribas darīt jāpierāda sevi EuroCup(ULEB Cup) un tad varam runāt, jo pašlaik tas izskatās pēc utopiskiem sapņiem.
Ņemot to pašu ASK tur budžets būtu vismaz 2reiz ja ne 3 reizes jāpalielina.
Runājot par spēlētājiem katastrofāli trūkst tāda līmeņa spēlētāju. Principā reālākais variants būtu bezmaz labākos latviešus apvienot(protams nav runa par Biedrinu vai pat Kambalu).Nākošais parēķiniet izmaksas nu nevelk nekā. Jātaisa kā Rīgas Dinamo 1 milzīgs investors no ārzemēm,bet neredzu ieinteresētas sejas. Kur paši dabūs piķi vienīgi ja atmazgājot.
Šeit viens Parex vai Nordea ar pa trūcīgiem.
SECINĀJUMS:1)Nav īsti savu spēlētāju attiecīgajam līmenim(baidos ka pati mazākā problēma)
2)Un galvenais nauda.Jābūt iespaidīgam sponsoram(baidos nereāli tuvāko 2gadu laikā noteikti)
3)Skatoties kā izlase spēlē vispār rokas nolaižas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-09-26 09:10, pirms 16 gadiem
samss rakstīja: Mani tagad interese cits jautajums: kapec esports nav ielicis rakstu, ka ASK RIGA vinneja turniru Ukraina? IBIO - vienigais latviesu sporta portals, bet par pasmaju basketbolistiem vispar neko nezina
Vai nu tu esi stulbs vai akls, bet šī ziņa jau ielikta kādu laiku atpakaļ

     [+] [-]

, 2008-09-26 09:22, pirms 16 gadiem
..šoreiz ļoti trāpīgs virsraksts..

  -1 [+] [-]

, 2008-09-26 11:15, pirms 16 gadiem
your_ufo rakstīja: Un starp citu Ventspils var labi ielikt tam pašam Baronam vai ASK. Un nav mums vajadzīgi ne tas CSKA, Khimki, dinamo, triumphs, Ural, Unics jo mums ir Žalgiris, Rytas, ASK, Barons, BKV, Šauļi un abi Igauņu klubi un uz tām spēlēm ir vieglāk aizbraukt un klubiem mazāk izdevumu un vairāk ienākumu, līdz ar to lielāka iespēja pirkt labākus leģionārus.
nu žalgirim BBL ir līdz vienai vietai...viņi to uzskata par 3 turnīru (pēc nozīmes).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-26 11:30, pirms 16 gadiem
samss rakstīja: ...bet lai pamegina uzvaret Prokom, to es gribetu redzet !
a zini, kur ir probleema? paskaties, cik Prokomaa speelee poļu? pariitis sezh uz benjka, mozh kaads tiek uz kaaduminuuti. Rezultaatu taissa legjionaari, bet mees tak cinamies par nacionaalo ideju un driz vispar gandriz bez arzemniekiem mauksim....

     [+] [-]

, 2008-09-26 13:06, pirms 16 gadiem
nabaga igauņi ir ignorēti..

no otras puses sistēma,kas ir futbola čempionlīgā ir daudz konkrētāka un 'daudz interesantāka, lai noskaidrotu labāko eiropas komandu. nebūtu iebildumu ja kas līdzīgs būtu arī basketā

  +1 [+] [-]

, 2008-09-26 15:45, pirms 16 gadiem
samss rakstīja: Mani tagad interese cits jautajums: kapec esports nav ielicis rakstu, ka ASK RIGA vinneja turniru Ukraina? IBIO - vienigais latviesu sporta portals, bet par pasmaju basketbolistiem vispar neko nezina
vieniigais??
smiekli naak