Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Koponens pievienojas "Bayern", Kalnietis spēlēs ASVEL

Andrejs Siliņš

Koponens pievienojas "Bayern", Kalnietis spēlēs ASVEL
Peteri Koponens
Foto: EPA / Scanpix

Somu basketbolists Peteri Koponens vienojies par trīs gadu līgumu ar Vācijas čempionvienību Minhenes "Bayern", savukārt Lietuvas izlases saspēles vadītājs Mants Kalnietis pēc Milānas "Olimpia" pamešanas pievienosies Lionas-Vilerbānas ASVEL klubam Francijā.

Pagājušajā sezonā ULEB Eirolīgā Koponens "Barcelona" sastāvā vidēji guva 7,9 punktus un atdeva 1,5 rezultatīvas piespēles. 30 gadus vecajam aizsargam tā bija otrā sezona Barselonas komandā, bet pirms tam četrus gadus Koponens pārstāvēja Maskavas apgabala "Khimki". Vēl četrus gadus Koponens spēlējis Boloņas "Virtus", bet karjeras sākumposmā četras sezonas Espo "Honka" vienībā dzimtenē Somijā.

2007. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā Koponenu ar 30. numuru pirmās kārtas beigās izvēlējās Filadelfijas "76ers". Vēlāk tiesības uz basketbolistu maiņas darījumu rezultātā nonāca pie Portlendas "Trail Blazers", bet 2011. gadā - pie Dalasas "Mavericks". Līdz NBA gan Koponens tā arī nav ticis, bet ULEB Eirolīgā aizvadījis četras sezonas.

Līgumu ar Minhenes klubu Koponens parakstījis uz trim sezonām - līdz 2021. gada vasarai.

Bijušais Koponena klubs "Khimki" vienojies par divu gadu līgumu pēc sistēmas 1+1 ar amerikāņu vieglo uzbrucēju Keisiju Prateru. Pagājušo sezonu Praters iesāka Melburnas "United" komandā Austrālijā, bet aprīlī pārcēlās uz Grieķijas vienību "Promitheas", kur paspēja vidēji gūt 11,8 punktus un izcīnīt 2,3 atlēkušās bumbas. 27 gadus vecais Praters spēlējis arī NBA Attīstības līgā, Vācijā un citā Austrālijas klubā Pērtas "Wildcats".

Žanim Peineram Stambulas "Darussafaka" rindās pievienosies amerikāņu aizsargs Markels Brauns. 26 gadus vecais aizsargs NBA ienāca 2014. gadā, bet četru gadu laikā Bruklinas "Nets" un Hjūstonas "Rockets" komandu sastāvā nospēlējis vien 113 mačus, vidēji gūstot 5,2 punktus. Janvārī 191 centimetru garais basketbolists parakstīja divvirzienu līgumu ar "Rockets", taču NBA nospēlēja vien četras spēles, pārējo laiku pavadot Attīstības līgā.

Braunam jau ir pieredze Eiropā, jo 2016./2017. gada sezonā basketbolists pārstāvēja Maskavas apgabala "Khimki". Toreiz ULEB Eiropas kausā Brauns vidēji 12 ar pusi minūtēs guva 5,0 punktus, realizējot 40% trīspunktnieku, kā arī izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.

Lietuvas izlases saspēles vadītājs Mants Kalnietis atrisinājis problēmu ar regulāras spēļu prakses trūkumu. 31 gadu vecais basketbolists pagājušajā sezonā kopā ar Dairi Bertānu spēlēja Milānas "Olimpia", taču jau ap Jauno gadu komandas galvenais treneris Simone Pjanidžāni paziņoja, ka ar Kalnieša palīdzību vairs nerēķinās. Pusi sezonas pavadījis individuāli trenējoties, Kalnietis pēc sezonas vienojās ar Milānas klubu par līgumattiecību pārtraukšanu.

Bez darba lietuvietis nepaliks - Kalnietis piekritis līguma piedāvājumam no Tonijam Pārkeram piederošā Francijas kluba ASVEL, kas nākamajā sezonā spēlēs ULEB Eiropas kausā, bet ir nākotnes plānos Eirolīgas paplašināšanās sakarā. Līgums gan noslēgts uz vienu sezonu. Kalnietis Eirolīgā spēlējis 11 sezonas.

Karjeru Kalnietis sāka Kauņas "Žalgirī", bet pirmo reizi leģionāra maizē devās 2012. gadā, pievienojoties Krasnodaras "Lokomotiv Kuban". Milānas klubs bija otrā Kalnieša darba vieta ārpus dzimtās Kauņas.