Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Strēlnieka "Olympiacos" piesaista NBA saspēles vadītāju Robertsu

Strēlnieka "Olympiacos" piesaista NBA saspēles vadītāju Robertsu
Braiens Robertss ar bumbu
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Grieķijas un Eirolīgas fināliste Pirejas "Olympiacos" komandas sastāvam piesaistījusi piecas sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pavadījušo saspēles vadītāju Braienu Robertsu, ar kuru panākta vienošanās uz nākamajām divām sezonām.

Jaunajā sezonā Jānis Strēlnieks kļūs par pirmo Latvijas basketbolistu kurš spēlējis Grieķijas suprekluba Pirejas "Olympiacos" sastāvā. Pirms trīs gadiem par pirmo latvieti otrā grieķu grandā Atēnu "Panathinaikos" kļuva Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms.

Latviešu saspēles vadītāja Strēlnieka komandas biedrs nākamos divus gadus būs 31 gadu vecais amerikāņu saspēles vadītājs Braiens Robertss. 188 cm garais basketbolists pēdējās piecas sezonas pavadīji NBA komandās, Pēdējā sezonā Šarlotes "Hornets" sastāvā Robertss laukumā devās 41 spēlē, vidēji gūstot 3,5 punktus. Kopumā NBA karjeras laikā saspēles vadītājs aizvadījis 314 spēles, kurās vidēji guvis 6,6 punktus un izdarījis 2,3 rezultatīvas piespēles.

Robertss pēc Dejtonas koledžas absolvēšanas NBA draftā izvēlēts netika, profesionālo karjeru 2008. gadā uzsāka Izraēlā. Pēc gada jūdu zemē, saspēles vadītājs pārcēlās uz Vāciju. "Brose Bamberg" rindās Robertss pavadīja trīs sezonas, kuru laikā basketbolists tika pie trīs Vācijas čempiontituliem un trīs triumfiem Vācijas kausa izcīņā. Pārstāvot Bambergas komandu saspēles vadītājs divās Eirolīgas sezonās kopumā aizvadīja 20 spēles, vidēji gūstot 10,7 punktus un izdarot 2,3 rezultatīvas piespēles.

Pēc sekmīgā karjeras posma Vācijā, Robertss sevi sekmīgi apliecināja NBA vasaras līgā, nopelnot līgum ar Ņūorleānas "Hornets" (šobrīd "Pelicans"). Savas pirmās sezonas izskaņā saspēles vadītājam izdevās uzstādīt vērā ņemamu personīgo rekordu, vienā spēlē izdarot 18 rezultatīvas piespēles. Kopumā Ņūorleānā Robertss pavadīja divas sezonas. 2014. gadā 188 cm garais basketbolists panāca vienošanos ar Šarlotes "Hornets", kuras sastāvā Robertss sasniedza personīgo rezultativitātes rekordu - 23 punkt spēlē. Pēc pusotras sezonas Šarlotē saspēles vadītājs tika aizmainīts uz Miami "Heat", divas dienas vēlāk vēlreiz tiekot aizmainīts, nonākot Portlendas "Trail Blazers". Portlendas sastāvā Robertss vienīgo reizi nokļuva NBA izlslēgšanas spēlēs, kur 2016. gada pavasarī spēlētājs laukumā devās desmit spēlēs. Pērnajā sezonā Robertss atgriezās Šarlotē.

"Olympiacos" pašreizējais sastāvs 2018

SpēlētājsPozīcijaAugumsDz.gadsValstsNo:
Braiens RobertssPG188 cm1985ASVCharlotte Hornets (NBA)
Jānis StrēlnieksPG191 cm1989LatvijaBrose Bamberg (Vācija)
Vasilis SpanulisPG/SG193 cm1982Grieķija
Vasilis ToliopulsPG/SG188 cm1996Grieķija
Vangelis MantzarisPG/SG196 cm1990Grieķija
Kosts PapanikolauSF204 cm1990Grieķija
Jannis PapapetruSF/PF206 cm1994Grieķija
Georgis PrintezisPF206 cm1985Grieķija
Džamels MaklīnsPF/C203 cm1988ASVOlimpia Milano (Itālija)
Dimitris AgravanisPF/C208 cm1994Grieķija
Kims TilijsPF/C211 cm1988FrancijaBaskonia (Spānija)
Georgis BogrisC211 cm1989GrieķijaIberostar Tenerife (Spānija)
Nikola MilutinovsC213 cm1994Serbija

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...


, 2017-07-24 08:02, pirms 7 gadiem
Interesanti vai viņi redz Strēlnieku kā PG vai SG?
, 2017-07-24 08:41, pirms 7 gadiem
Grieķi tiko sačakarēja Strēlniekam sezonu! Spanulis ir leģenda un Olimpiakos pirmā izvēle, kurš ļoti daudz spēlē ar bumbu. Un Roberts atbrauca no otra krasta ne jau beņķīti sildīt... Plus vēl 2 combo aizsargi ar līgumiem. Ja Jānis dabūs 10-15 min spēlē kopā ar otru saspēlnieku, tad jau būs labi.
, 2017-07-24 09:31, pirms 7 gadiem
Sastāvs iespaidīgs, lai cīnītos par Eirolīgas titulu manuprāt..
, 2017-07-24 10:15, pirms 7 gadiem
Jā, interesanti, jo, skatoties uz papīra, Jānis sanāk kā trešais saspēlnieks aiz Spanuļa un Robertsa.. Robertss ir pārāk īss, lai ietu pa otro numuru, un Spanuli šaubos vai laidīs pa otro numuru.
, 2017-07-24 10:22, pirms 7 gadiem
Heilijs rakstīja: Grieķi tiko sačakarēja Strēlniekam sezonu! Spanulis ir leģenda un Olimpiakos pirmā izvēle, kurš ļoti daudz spēlē ar bumbu. Un Roberts atbrauca no otra krasta ne jau beņķīti sildīt... Plus vēl 2 combo aizsargi ar līgumiem. Ja Jānis dabūs 10-15 min spēlē kopā ar otru saspēlnieku, tad jau būs labi.
Ja Tu paskatītos sastāvu, tad uz doto brīdi redzētu, ka trešā numura pozīcija ir paīsa un visticamāk tiks Strēlnieks rotēts pa sev neierasto SF pozīciju un izmantots kā combo arī, neredzu tieši tagad iemeslu teikt, ka sačakarēta sezona viņam
, 2017-07-24 10:44, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Ja Tu paskatītos sastāvu, tad uz doto brīdi redzētu, ka trešā numura pozīcija ir paīsa un visticamāk tiks Strēlnieks rotēts pa sev neierasto SF pozīciju un izmantots kā combo arī, neredzu tieši tagad iemeslu teikt, ka sačakarēta sezona viņam
Strēlnieks pa 3.??? Un kādā ziņā 3. pozīcija ir paīsa? Papanikolau un Papapetru pa lielam aizpilda šo pozīciju+ vēl kāds no 4. nr. var piepalīdzēt vajadzības gadījumā
, 2017-07-24 10:51, pirms 7 gadiem
yeah rakstīja: Jā, interesanti, jo, skatoties uz papīra, Jānis sanāk kā trešais saspēlnieks aiz Spanuļa un Robertsa.. Robertss ir pārāk īss, lai ietu pa otro numuru, un Spanuli šaubos vai laidīs pa otro numuru.
Neaizmirsti arī Mancari, kurš pagājušosezon daudz spēlēja
, 2017-07-24 10:53, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Ja Tu paskatītos sastāvu, tad uz doto brīdi redzētu, ka trešā numura pozīcija ir paīsa un visticamāk tiks Strēlnieks rotēts pa sev neierasto SF pozīciju un izmantots kā combo arī, neredzu tieši tagad iemeslu teikt, ka sačakarēta sezona viņam
Jāprasa - ko tu pīpē?! Strēlnieks augstā līmenī nekad nespēlēs pa 3. nr. Viņš ir pārāk īss un viegls, lai tur spēlētu. Varbūt LBL ar savu skilu arī varētu kaut ko darīt, bet ne Eirolīgā. Iedomājies, ka viņam pie groza jāsedz tas pats Timma. Nabaga Janka 5 piezīmes pāris min savāks. Neskaitot auguma parametrus arī skiliem ir jābūt atbilstošiem, kādu Strēlniekam, protams, nav, jo nekad nava spēlējis ārpus 1. un 2. nr.
Pat par otro nr. viņu grūti iztēloties, bet laikam jau nāksies kaut kādu laiku arī tā maukt. Strēlnieks ir tāds riktīgs "pass first" saspēlnieks, tāpēc nebūs viegli tādā grandā ka Olympiacos iejusties aiz Spanuļa un Robertsa; izskrāpēt sev minūtes un būt produktīvam.
, 2017-07-24 10:58, pirms 7 gadiem
Kas jums liek domāt, ka NBA rezervists būs priekšā Strēlniekam. Visdrīzāk viņš būs labs backup variants + uzturēs konkurenci pirmajiem diviem, lai nepalaižas.
, 2017-07-24 11:26, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Ja Tu paskatītos sastāvu, tad uz doto brīdi redzētu, ka trešā numura pozīcija ir paīsa un visticamāk tiks Strēlnieks rotēts pa sev neierasto SF pozīciju un izmantots kā combo arī, neredzu tieši tagad iemeslu teikt, ka sačakarēta sezona viņam
Atkal jāsmejas, Strēlnieks pa 3.nr. Modernajā basī ,tagad 3,4 nr ir kaut kas līdzīgs Šmitam, Timmam, ko viņš zem groza darīs un otrajā stāvē, nerunājot par posta spēli defa.
, 2017-07-24 11:30, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Strēlnieks pa 3.??? Un kādā ziņā 3. pozīcija ir paīsa? Papanikolau un Papapetru pa lielam aizpilda šo pozīciju+ vēl kāds no 4. nr. var piepalīdzēt vajadzības gadījumā
Es teicu rotēts, nevis patstāvīgs spēlētājs, tā ir ierasta prakse, ka treneriem ir arī " īsais sastāvs", tāpēc domāju, ka noteiktos brīžos treneris varētu izmantot tādu iespēju, ka turēt trīs mazos laukumā, kāpēc domājiet, ka es viņu lieku kā biežu spēlētāju tajā pozīcijā?
, 2017-07-24 11:31, pirms 7 gadiem
AnimalZ rakstīja: Jāprasa - ko tu pīpē?! Strēlnieks augstā līmenī nekad nespēlēs pa 3. nr. Viņš ir pārāk īss un viegls, lai tur spēlētu. Varbūt LBL ar savu skilu arī varētu kaut ko darīt, bet ne Eirolīgā. Iedomājies, ka viņam pie groza jāsedz tas pats Timma. Nabaga Janka 5 piezīmes pāris min savāks. Neskaitot auguma parametrus arī skiliem ir jābūt atbilstošiem, kādu Strēlniekam, protams, nav, jo nekad nava spēlējis ārpus 1. un 2. nr.
Pat par otro nr. viņu grūti iztēloties, bet laikam jau nāksies kaut kādu laiku arī tā maukt. Strēlnieks ir tāds riktīgs "pass first" saspēlnieks, tāpēc nebūs viegli tādā grandā ka Olympiacos iejusties aiz Spanuļa un Robertsa; izskrāpēt sev minūtes un būt produktīvam.
Palabošu nedaudz, Strēlniekam meistarība ir, lai mauktu pa otro numuru, ko viņš arī darīja Bambergā, ja esi aizmirsis, kas saistās ar trešo numuru, tad epizodiski viņš var tur spēlēt, jo ir diezgan fizisks spēlētājs un ir posta skils, ko viņš ir arī spēlē parādījis
, 2017-07-24 11:34, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Atkal jāsmejas, Strēlnieks pa 3.nr. Modernajā basī ,tagad 3,4 nr ir kaut kas līdzīgs Šmitam, Timmam, ko viņš zem groza darīs un otrajā stāvē, nerunājot par posta spēli defa.
Pašlaik par tevi laikam jāpasmejas, jo es neteicu, ka būs tā viņa pozīcija, bet gan rotācijā viņš kādos brīžos tur varētu parādīties, līdzīgi, kā epizodiski Bambergā bija, kad tika visi trīs īsie uzlaisti...Ja viņu uzlaidīs pa trešo numuru, tad viņš spēlēs no ārējās līnijas nevis ies zem groza + par posta spēli gan kļūdies, jo viņš ir diezgan fizisks spēlētājs un priekš PG/SG pozīcijas ar diezgan labu posta spēli, ko diemžēl nav daudz izmantojuši
, 2017-07-24 11:35, pirms 7 gadiem
1. Strēlnieks klubā vairāk spēlē pa SG.
2. Spanulim ir 35 un 30min vidēji spēlē vairs nespēlēs!
3. Eirolīgas 30 spēles + Grieķijas līga+ kauss + playoff(Grieķija, Eirolīga)- tās ir pietiekami daudz spēles, lai katrs no spēlētājiem tiktu pie daudz minūtēm!
4. Es redzu tikai 5 spēlētājus(PG/SG pozīcījās, kas ir vidējais rādītājs Eirolīgā!).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-24 11:49, pirms 7 gadiem
Kkur tak bija raksts ka Olympiacos treneris jau teica ka viņš redz uz laukuma duetu - Strēlnieks - Spanulis!

Nevaru to rakstu atrast uz sitienu, bet katrā ziņā pēc viņa teiktā varēja saprast ka Strelnieks nebūs nekāds statists Olympiacos, protams viss no paša atkarīgs, bet zinot Strēlnieka raksturu ar darbu un savu spēli viņš izpelnīsies daudz minūtes!

Un tas pats Spanulis jau ar nespēlē nemaz 30 minūtes katrā mačā, pag.gad reg.sezonā viņam vidēji bija 26 minūtes, bija spēles protams kur bija ari zem 25 minūtēm!

Par Strelnieka lomu Olympiacos galīgi nevajag satraukties, ar to čali viss būs ok! Galva pareizā vietā!
, 2017-07-24 11:53, pirms 7 gadiem
Un Strēlniekam jau Bambergā ar vidēji pagājušo gad bija tikai 25min pa maču Eirolīgā!

Liekās jau ka jā nu Jānis spēlē Bambergā no zvana līdz zvanam, bet nekā, lielākais spēlēs laiks pag.sezonā bija nedaudz virs 31 min!
, 2017-07-24 11:55, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pašlaik par tevi laikam jāpasmejas, jo es neteicu, ka būs tā viņa pozīcija, bet gan rotācijā viņš kādos brīžos tur varētu parādīties, līdzīgi, kā epizodiski Bambergā bija, kad tika visi trīs īsie uzlaisti...Ja viņu uzlaidīs pa trešo numuru, tad viņš spēlēs no ārējās līnijas nevis ies zem groza + par posta spēli gan kļūdies, jo viņš ir diezgan fizisks spēlētājs un priekš PG/SG pozīcijas ar diezgan labu posta spēli, ko diemžēl nav daudz izmantojuši
Ko tu lieto, padalies ar citiem!
Defa viņš nevarēs izvēlēties, ja viņam būtu jāsedz Šmits vai Timma, kas spēlē postā, Strēlnieks varētu viņus nosegt? Runa ir par aizsardzību, pat GSW nespēlē ar tik īsu sastāvu, ka 190cm iet pa 3.nr. Defa viņš būtu pilnīgi lieks. Uzbrukumā toties pārāk daudz spēle būtu no perimetra. Un pēc bumbām viņš uzbrukumā neietu, jo nav pieradis to darīt.
, 2017-07-24 12:01, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Palabošu nedaudz, Strēlniekam meistarība ir, lai mauktu pa otro numuru, ko viņš arī darīja Bambergā, ja esi aizmirsis, kas saistās ar trešo numuru, tad epizodiski viņš var tur spēlēt, jo ir diezgan fizisks spēlētājs un ir posta skils, ko viņš ir arī spēlē parādījis
Kā tu iedomājies, ka viņš ieposto Timmu,Hangu, Datomi, Kalnichu,Badingeru? Ar 190cm ieposto par 15kg smagāku un 10-17cm garāku? Viņš nav Bārklijs. Izgulies, laikam tev vakar smaga diena!
, 2017-07-24 12:09, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Kā tu iedomājies, ka viņš ieposto Timmu,Hangu, Datomi, Kalnichu,Badingeru? Ar 190cm ieposto par 15kg smagāku un 10-17cm garāku? Viņš nav Bārklijs. Izgulies, laikam tev vakar smaga diena!
Viņš jau nepostotu...un kā teicu, ka tā nav neierasta prakse, ka treneris mēdz uzlaist trīs īsos laukumā, tā arī Bambergā bija, tāpēc es īsti nesaprotu šo diskusiju, jo, vienkārši es pieļāvu, ka kādā spēles posmā treneris varētu tādu taktiku un tā kā Strēlnieks ir jau bijis iesaistīts tādā rotācija, iespējams, ka es vienkārši ne tā izteicos, tad es atvainojos, nebiju es domāji, ka stabilā rotācijā viņš ietu kā SF
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.