Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi" pirms Top16 pastiprinās ar horvātu centru Planiniču

Andrejs Siliņš

"Maccabi" pirms Top16 pastiprinās ar horvātu centru Planiniču
Darko Planiničs turpmāk pārstāvēs "Maccabi"
Foto: hkk.siroki.net

Izraēlas superkluba Telavivas "Maccabi" vadība pirms nākamnedēļ paredzētā starta ULEB Eirolīgas Top16 turnīrā papildinājusi komandas sastāvu ar horvātu centru Darko Planiniču, kurš līdz šim basketbolista karjeru attīstīja Bosnijas klubā "Široki", kas spēlē arī Adrijas līgas čempionātā.

"Maccabi" Eirolīgas sezonu sāka ar astoņām uzvarām, diviem zaudējumiem un uzvaru B grupā. Top16 turnīrā Telavivas komandai nākam ceturtdien paredzēta pirmā spēle pret Sjēnas "Montepaschi". Bez Itālijas čempionvienības Deivida Blata vadītajai "Maccabi" divu apļu turnīrā būs jātiekas arī ar "Barcelona", "Khimki", "Olympiacos", "Bešiktaš", "Fenerbahce Ulker" un "Caja Laboral".

Lūkojot pēc pastiprinājuma, tika meklēts centra spēlētājs. Tas atrasts Bosnijā - "Maccabi" jau vienojusies ar "Široki" klubu par 22 gadus vecā centra Darko Planiniča līguma izpirkšanu. Līdz ar to Planiničs pievienosies diviem citiem piektā numura pozīcijas vīriem Telavivā - gruzīnam Giorgijam Šermadīni, kurš vidēji spēlējis mazāk par desmit minūtēm, un amerikānim Džeimsam Šounam.

Bosnijā dzimušais Planiničs pēc tautības ir horvāts, bet šajā sezonā Adrijas līgā jaunais centrs vidēji 25,2 minūtēs guvis 16 punktus, realizējot metienus ar 65,1% precizitāti. Tāpat 211 centimetrus garais basketbolists ik maču izcīnījis pa sešām atlēkušajām bumbām un izprovocējis 6,6 piezīmes.

Pēdējo četru gadu Bosnijas čempione "Široki" ar četrām uzvarām 14 mačos atrodas priekšpēdējā 13. pozīcijā, vietu aiz tās Ernesta Kalves pārstāvētā "Szolnoki Olaj".

  +2 [+] [-]

, 2012-12-23 20:06, pirms 11 gadiem
šitas gan VEFā noderētu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-23 21:37, pirms 11 gadiem
Runajot par vefa kandidatiem centra pozicija tie ir vairaki: vecmaistars janis laksa, bruno petersons un alekss sturms no naturalizetajiem, ingars losbergs no spilgtakajiem, ivars liepa no bijusajiem vefa speletajiem, ka ari lietuvas legionam vefa loti velas pievienoties asais raimonds leikus par ko labas domas ir komandas treneris butaits ka ari kavalusks un zavadskas vins esot labs tevoca draugs, bet joprojam meizdodas vienoties par liguma nosacijumiem