Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas klubi apmainās spēlētājiem, ACB līgas MVP atgriežas Spānijā

Eirolīgas klubi apmainās spēlētājiem, ACB līgas MVP atgriežas Spānijā
Endijs Panko (no labās) atgriezies Spānijā
Foto: Euroleague

Nedēļu pirms ULEB Eirolīgas "Top 16" kārtas sākuma Eiropas basketbolam neierastu spēlētāju maiņu veikuši divi grandi. Grieķijas klubs Atēnu "Panathinaikos" uz Spānijas ACB līgas vienību Malagas "Unicaja" aizmainījis Endiju Panko, pretī saņemot Džeimsu Gistu. Pirms "Top 16" spēļu sākumu izmaiņas sastāvos veikušas arī citas komandas.

"Unicaja" un "Panathinaikos" veic spēlētāju maiņu

Eirolīgas otrās kārtas pirmās spēles sāksies nākamajā nedēļā, pirms kurām vairāki klubi papildinājuši sastāvus. Neparastākais darījums notika starp diviem gaidāmajiem "Top16" kārtas E grupas konkurentiem. Proti, grieķu klubs Atēnu "Panathinaikos" vienojās ar spāņu Malagas "Unicaja" par spēlētāju maiņu. No Grieķijas uz Spāniju ceļos pieredzējušais amerikāņu spēka uzbrucējs Endijs Panko, kurš 35 gadu vecumā šosezon kļuva par vienu no vecākajiem debitantiem Eirolīgā. "Panathinaikos" sastāvā Eirolīgas spēlēs Panko savāca vidēji 9,2 punktus un 4,8 atlēkušās bumbas.

Endijam Panko šī ir atgriešanās Spānijā, kur viņš spēlēja iepriekšējos gados. Pagājušajā sezonā Panko tika atzīts par Spānijas ACB līgas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP, 34 gadu vecumā kļūstot par vecāko spēlētāju, kas izpelnījies šādu godu. Panko iesaistīšanās Malagā notikusi tieši laikā, jo nesen kļuva zināms, ka savu karjeru noslēdzis spēka uzbrucējs Karloss Himenezs.

Savukārt no Spānijas uz Grieķiju dosies 26 gadus vecais amerikāņu spēka uzbrucējs Džeimss Gists, kurš šosezon desmit Eirolīgas spēlēs "Unicaja" sastāvā bija savācis vidēji 8,6 punktus un 4,8 atlēkušās bumbas. "Panathinaikos" Gistam būs ceturtā Eirolīgas komanda viņa karjerā. Produktīvākā sezona Eirolīgā Gistam bija debijas gadā ar Belgradas "Partizan", kam sekoja spēlēšana turku Stambulas "Fenerbahce" un Malagā.

"Caja Laboral" iegūst melnkalnieti Kuku

Tikmēr Vitorijas "Caja Laboral" sastāvam pirms "Top 16" spēlēm pievienojies amerikāņu saspēles vadītājs Omārs Kuks, kurš ir arī Melnkalnes pilsonis. Kuks pārnācis no Milānas "EA7 Emporio Armani" komandas, kam Eirolīgas sezona beidzās pēc pirmās kārtas. 30 gadus vecais saspēles vadītājs līdz šim bija Milānas komandas kapteinis, taču tagad pārgājis uz Spānijas klubu. Šosezon Eirolīgā Kuks vidēji spēlē savāca 7,3 punktus un piecas rezultatīvas piespēles. Kukam ir bagātīga Eirolīgas pieredze, spēlējot citās spāņu komandās ("Unicaja", "Valencia"). Žana Tabaka trenētā "Caja Laboral" sacentīsies Eirolīgas "Top 16" kārtas F grupā.

Tāpat papildinājumu centra pozīcijā iecerējis Izraēlas klubs Telavivas "Maccabi", kas sākotnēji bija noskatījis šosezon lieliski spēlējošo austrālieti Āronu Beinsu no Slovēnijas komandas Ļubļanas "Union Olimpija". Telavivas klubam ar slovēņiem neizdevās vienoties par transfēru, tāpēc "Maccabi" pievienojies viens no talantīgākajiem horvātu centriem Darko Planiničs, kurš pārnāks no Adrijas līgas kluba "Široki". Pagaidām darījums vēl nav oficiāli apstiprināts, bet tas ir sagaidāms tuvākajā laikā.

Eirolīgas "Top 16" pirmās spēles notiks 27. un 28. decembrī.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

     [+] [-]

, 2012-12-23 16:09, pirms 11 gadiem
Neraksturigi Eiropai ka tiek samainiiti speletaji

     [+] [-]

, 2012-12-23 17:15, pirms 11 gadiem
šaubos vai ir pareizi saukt KUKU [Cook] par Melnkalnieti, jo viņš ir naturalizēts amerikānis. Spriežat paši...