Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Žalgiris'' budžets gaidāmajā sezonā būs 9.6 miljoni eiro

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Žalgiris'' budžets gaidāmajā sezonā būs 9.6 miljoni eiro
Kauņas "Žalgiris". Foto: Žalgiris

Lietuvas basketbola grands Kauņas ''Žalgiris'' pirmssezonas preses konferencē paziņoja, ka gaidāmajā sezonā komandas budžets sasniegs 9.6 miljonus eiro, kas ir par aptuveni 20 % mazāk kā 2019./2020.gada sezonā, kad tika sasniegts 11.9 miljonu eiro liels budžets.

2019./2020.gada basketbola sezona Eiropā beidzās ātrāk kā plānots Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ. Netika pabeigta ULEB Eirolīgas sezona un daudziem klubiem, ne tikai Eirolīgas, uz šo sezonu ir mazāki finansiālie resursi.

Pirmssezonas preses konferencē Kauņas ''Žalgiris'' direktors Pauļus Motiejūns atklāja, ka 2020./2021.gada sezonā komandas budžets būs par 20% mazāks kā iepriekšējā, kad sasniedza aptuveni 12 miljonus eiro. Šogad vienības finansiālā rocība būs 9.6 miljoni eiro, no kuriem 7.2 miljoni tiks tērēta basketbolistu un treneru algās. Komandas sportiskie mērķi paliek nemainīgi - čempiontituls Lietuvas čempionātā un Mindauga kausa izcīnīšana, kā arī iekļūšana ULEB Eirolīgas play off.

Tāpat komanda turpinās piedāvāt neaizmirstamu pieredzi klātienes spēlēs līdzjutējiem, neaizmirstot ievērot noteiktos drošības noteikumus.

Pagājušajā sezonā Kauņas ''Žalgirs'' ULEB Eirolīgā pirms sezonas pārtraukšanas ar 12 uzvarām 28 spēlēs atradās 9.vietā, kamēr Lietuvas čempionātā, kas arī tika pārtraukts, tika pasludināti par čempioniem. Starpsezonā vienību pameta tās galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs, pievienojoties ''Barcelona'', kā arī vairāki basketbolisti. Par jauno galveno treneri tika nozīmēts Martins Šillers.

Izmantotie resursi:
Zalgiris season budget and plans announced

     [+] [-]

, 2020-09-23 16:14, pirms 4 gadiem
Vefaniem tikai 0.75 sarūpētz,?