Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB Eirolīga apsver paplašināšanos līdz 30 klubiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eiropas Basketbola līgu apvienība (ULEB) ģenerālajā asamblejā Parīzē šodien apspriedusi jauno Eirolīgas sacensību formātu, kas paredz 30 komandu dalību, ņemot vērā nacionālajos čempionātos sasniegtos rezultātus.

Sistēma, kas atvērta 25 valstīm
Jaunā sistēma tiek veidota līdzīgi UEFA Eiropas Čempionu Līgai futbolā un pirms tās ieviešanas to izvērtēs ULEB dalīborganizācijas.

Jaunais priekšlikums paredz 30 komandu dalību Eirolīgā pašreizējo 24 vietā. 25 valstu komandas iegūs iespēju sacensties par vietu turnīrā. 22 klubi - katras līgas uzvarētāji - automātiski kvalificēsies turnīram, bet divās kvalifikācijas kārtās tiks noskaidrotas vēl astoņas komandas.

Regulārajā sezonā 30 komandas tiktu sadalītas 5 grupās ar sešām vienībām katrā. Sešpadsmit labāko komandu skaitā iekļūtu katras grupas trīs labākās vienības, kā arī ceturtās vietas ieguvēja ar labāko bilanci, tālāk komandas sadalot četrās apakšgrupās ar četriem klubiem katrā. Apakšgrupu divas labākās komandas iekļūtu izslēgšanas turnīrā, ceturtdaļfinālu sērijās sacenšoties līdz divām uzvarām. Uzvarētāji iekļūtu "Četru finālā".

Gads izvērtēšanai
Otrs priekšlikums paredzēja paplašināt dalībnieku loku līdz 24 komandām, maksimums 16 vienībām saņemot ilgtermiņa dalības licences, vēl 7 vietas tiktu līgām un pēdējā Eirokausa ieguvējiem, taču šo priekšlikumu neapstiprināja.

Eirokausā varēs piedalīties 32 komandas, no kurām 24 kvalificētos automātiski, bet vēl astoņas tiktu noskaidrotas divās kvalifikācijas kārtās. Regulārajā sezonā vienības tiktu sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Divas labākās vienības no katras grupas iekļūtu sešpadsmitniekā, kur turpinātu sacensības četrās grupās. "Astoņu Finālā" vietas nodrošinātu katras grupas divas stiprākās vienības.

Jaunā sacensību sistēma būs atvērta 25 valstīm. Nākamā ULEB apspriede šajā jautājumā paredzēta 2009. gada oktobrī, līdz tam jautājumam tiekot apspriestam ULEB dalīborganizācijās.

ULEB dalīborganizācijas

LīgaValsts
BLB Beļģija
BBL Anglija
LNB Francija
HEBA Grieķija
LEGA Itālija
LCB Portugāle
ACB Spānija
LNBA Šveice
PLK Polija
BBL Vācija
FEB Nīderlandes
LKL Lietuva
NLB/ABA Adrijas līga
ÖBL Austrija
ALK Čehija
BSL Izraēla

Izmantotie resursi:
ULEB preses dienesta informācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Shenker
Slēpts komentārs: lumigais
Slēpts komentārs: magix

  +8 [+] [-]

, 2008-09-24 00:06, pirms 16 gadiem
Tās ilgtermīņa licences gan ir sviests, komandām katru gadu ir jāpierāda, ka tās ir tiesīgas spēlēt Eirolīgā - gan Madrides Real, gan Zalgiris, gan CSKA

     [+] [-]

, 2008-09-24 00:12, pirms 16 gadiem
Loti ceru, ka ieviesis pirmo sistemu, mums tas varetu loti noderet!

  +2 [+] [-]

, 2008-09-24 00:34, pirms 16 gadiem
No vienas puses tas pat ir ļoti atbalstāms projekts...
Jo vairāk mūsēie tiks spēlēt kur tālāk par latviju jo labāk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2008-09-24 00:42, pirms 16 gadiem
ask, ask....domājat, ka uleb vadība ņems vērā Jūsu viedokli, ka uz doto brīdī Jums šķiet, ka komandas komplektācija ir labāka tieši šai komandai....lai gan šajā sezonā neviena no lielajām komandām nav aizvadījusi nopietnu maču.

izlasiet rakstu! galvenais - panākumi...un lai spēlē tur labākais...ja spēlēs.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-24 00:50, pirms 16 gadiem
Shenker rakstīja: ASK varētu uzspēlēt Eirolīgā šogad, barona fani paldies par mīnusiem
shogad jau nu noteikti nee!!!!!!!!
tur tak teikts ka liigu uzvareetaaji vareetu speelet!!!!varbuut naakamgad ja uzvarees!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-09-24 01:11, pirms 16 gadiem
...jaunais priekšlikums paredz 30 komandu dalību Eirolīgā pašreizējo 18 vietā ... kur autors ņēma šito murgu ? Patreiz ,un ne pirmo gadu ,Eirolīgā spēlē 24 komandas .Sogad pirmā etepā 4 grupas pa 6 komandām ,agrāk bija 3 pa 8 komandām .Sekos tOP16 ,4 gupas pa 4 kom.,jaunums šogad ir tas ka 1/4 notiks līdz 3 uzvarām .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-09-24 01:36, pirms 16 gadiem
Ja pareizi sapratu, tad būs vismaz 22. valstu komandas?

Mums jau protams tas būtu izdevīgi - nereālais sapnis par Eirolīgu piepildītos.

Pati līga būtu zaudētāja. Līmenis kristos viennozīmīgi. Vairāki ļoti spēcīgi klubi ar savu naudiņu paliktu aiz strīpas.
Kas tur ULEB valdē sēž? Nez vai šis projekts dabūs atbalstu...

Nez kāpēc man liekas, ka šis pēkšņais paziņojums saistīts ar krievu ideju parādīšanos klajā. ULEB negrib sev konkurentu - tas pats par sevi saprotams.

p.s. nesāciet tik lūdzu diskusiju par to, kuram LV klubam tur jāspēlē... Gan projekts vēl jāapstiprina, gan LV klubiem vismaz gads jānoturas uz kājām (mūsdienās viss iespējams).

  +1 [+] [-]

, 2008-09-24 06:19, pirms 16 gadiem
tas gan jožik, kad būs apstiprināts projekts, tad arī redzēs, kurš no Latvijas klubiem ir pelnījis tur spēlēt

  -2 [+] [-]

, 2008-09-24 07:54, pirms 16 gadiem
Kāds vēl ASK Eirolīgā, viņi jau tagad nespēj algas samaksāt, kur tad ņems tad naudu?

  +1 [+] [-]

, 2008-09-24 08:52, pirms 16 gadiem
peetersons rakstīja: ask?sorry esmu ask atbalstiitaajs bet barons pagaajusho sezon paradiija stabilu speeli..un ir nojauta ka shosezon buus tas pats..
hmm buutu man tava paarlieciiba par BKB spējām šogad..

bet bez ilgterminja liigumiem dziive ULEB vareetu kljuut kraaasainaaka latvieshiem, tas to4

  +3 [+] [-]

, 2008-09-24 09:25, pirms 16 gadiem
..neesmu pārliecināts, vai šito vajag.., varat piekrist vai nepiekrist, bet man liekas, ka vairāk par 24 komandām Eirolīgai nevajag, jo tad tā jau būs pamatīga mašinērija - šobrīd līmenis ir daudz augstāks un arī intriga gandrīz katrā mačā diezgan liela.. Man vismaz patīk, ka Eirolīga ir tāda kā VIP līga, kurā lai tiktu klubam vai nu jāspēlē ļoti labi vai arī jāveido savs tēls ilgu gadu garumā (tas par tiem īpašajiem uzaicinājumiem - man jau liekas ka viss ir pareizi, jo piemēram Eirolīga bez Žalgira, Real Madrid, Maccabi u.c. nebūtu tik interesanta vairs, šie klubi tomēr rada zināmu ažiotāžu, un tikai tādēļ, ka vienā gadā nepaveicas play-off vai neaiziet spēle izslēgt no Eirolīgas šādus klubus būtu nepareizi, protams nevajag pārspīlēt ar tiem īpašajiem statusiem,attiecībā uz līgām, kur līmenis zemāks, piemēram, Vācijas klubi nekad neko īpašu Eirolīgā nav parādījuši)..
..tas protams mans viedoklis + LV klubiem Eirolīgas līmenis šobrīd nav atbilstošs, gan spēles ziņā, gan mārketinga un kluba tēla radīšanas ziņā..

  +1 [+] [-]

, 2008-09-24 09:29, pirms 16 gadiem
smailiite rakstīja: ..neesmu pārliecināts, vai šito vajag.., varat piekrist vai nepiekrist, bet man liekas, ka vairāk par 24 komandām Eirolīgai nevajag, jo tad tā jau būs pamatīga mašinērija - šobrīd līmenis ir daudz augstāks un arī intriga gandrīz katrā mačā diezgan liela.. Man vismaz patīk, ka Eirolīga ir tāda kā VIP līga, kurā lai tiktu klubam vai nu jāspēlē ļoti labi vai arī jāveido savs tēls ilgu gadu garumā (tas par tiem īpašajiem uzaicinājumiem - man jau liekas ka viss ir pareizi, jo piemēram Eirolīga bez Žalgira, Real Madrid, Maccabi u.c. nebūtu tik interesanta vairs, šie klubi tomēr rada zināmu ažiotāžu, un tikai tādēļ, ka vienā gadā nepaveicas play-off vai neaiziet spēle izslēgt no Eirolīgas šādus klubus būtu nepareizi, protams nevajag pārspīlēt ar tiem īpašajiem statusiem,attiecībā uz līgām, kur līmenis zemāks, piemēram, Vācijas klubi nekad neko īpašu Eirolīgā nav parādījuši)..
..tas protams mans viedoklis + LV klubiem Eirolīgas līmenis šobrīd nav atbilstošs, gan spēles ziņā, gan mārketinga un kluba tēla radīšanas ziņā..
Teorētiski, ja spēlētu Eirolīgā divas komandas CSKA un Makabi, līmenis būtu vēl daudz augstāks nekā tagad.

  -1 [+] [-]

, 2008-09-24 09:51, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: Teorētiski, ja spēlētu Eirolīgā divas komandas CSKA un Makabi, līmenis būtu vēl daudz augstāks nekā tagad.
..baigais asprātis..

  +2 [+] [-]

, 2008-09-24 13:09, pirms 16 gadiem
Ask, jau būs pēdējais, kas varētu tur tikt!

     [+] [-]

, 2008-09-24 13:15, pirms 16 gadiem
Shenker rakstīja: ASK varētu uzspēlēt Eirolīgā šogad, barona fani paldies par mīnusiem
kāds šogad? Tie, kas māk lasīt, tikmēr noteikti pamanīja: "Nākamā ULEB apspriede šajā jautājumā paredzēta 2009. gada oktobrī".

  +1 [+] [-]

, 2008-09-24 13:36, pirms 16 gadiem
Nesaprotu, kāpēc LBL nav ULEB

     [+] [-]

, 2008-09-24 13:39, pirms 16 gadiem
Vismagāk no šāda projekta cieš Spānija, kur gandrīz trešdaļa ACB spēlē eurolīgā. Domāji viņi būs pret. Itāļi un grieķi arī sajūsmā nebūs, bet kopējais līenis domāju gan nekritīsies, jo mūsdienās ka tik nauda. Rīgā arī ieliekam ASK vai Baronā 10 miljonus eiro un būs konkurēt spējīga komanda.
Šis visdrīzāk ir atbildes gājiens par NBA Eiropas iekarošanu, jo Sterns paliek Sterns. Čujs, ņuhs un poņa viņam ir.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-24 13:41, pirms 16 gadiem
Nereālais rakstīja: Ask, jau būs pēdējais, kas varētu tur tikt!
Ja ar tām līgām domāta arī LBL (kas konkrēti nekur nav teikts, ir tikai netieši mārketinga teksti, kas orientēti uz to, lai tie, kas vēlas sapņot, to varētu arī darīt), tad pēc pagājušās sezonas rezultātiem ASK būtu nevis pēdējie, bet otrie rindā aiz Barona. Bet tā kā jaunā sistēma vēl šosezon nedarbosies, tad pie optimistiskā scenārija - 2009.gada rudenī nolems un 2010. gada rudenī sāks spēlēt. Tātad šajā sakarā nav svarīgi, kas uzvarēja pagājušo reiz un kas uzvarēs nākošreiz. Svarīgi, kas uzvarēs aiznākošreiz.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-24 14:09, pirms 16 gadiem
johnnis rakstīja: Vismagāk no šāda projekta cieš Spānija, kur gandrīz trešdaļa ACB spēlē eurolīgā. Domāji viņi būs pret. Itāļi un grieķi arī sajūsmā nebūs, bet kopējais līenis domāju gan nekritīsies, jo mūsdienās ka tik nauda. Rīgā arī ieliekam ASK vai Baronā 10 miljonus eiro un būs konkurēt spējīga komanda.
Šis visdrīzāk ir atbildes gājiens par NBA Eiropas iekarošanu, jo Sterns paliek Sterns. Čujs, ņuhs un poņa viņam ir.
..un tu tos 10 ļimonus iedosi?? Viens pats PAREX jau nu tādu summu nedos; Pat Dinamo pusi vai pat vairāk no tās summas dod krievu gāzenieki.., Eirolīgas sponsori tik laipni nebūs...

     [+] [-]

, 2008-09-25 14:37, pirms 16 gadiem
Mjā , ja atkal visas puslīdz labās komandas savilks Eiroliga un ULEB (pagāšgad pa abām 78!!!), atkal nonāks pie situācijas ka Fiba kauss kļūst par parodiju, kurā pat Barons var uzvarēt.
Sorry, bet nu fakts, pagāšgad tur play offā pirms final4 bija 1 (!!!) pretinieks jauzvar Nākamgad Buki tad to kausu varēs ņemt. Kaut gan cik zināms ULEB kauss vairs negrābs 54 komandas, kā pagāšreiz, taka tik traki jau laikam vairs nebus.