Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuzminskam divu gadu līgums ar problemātisko "Olympiacos"

Andrejs Siliņš

Kuzminskam divu gadu līgums ar problemātisko "Olympiacos"
Mindaugs Kuzminsks. Foto: FIBA

Lietuvas basketbola izlases zvaigzne Mindaugs Kuzminsks parakstījis divu gadu līgumu ar Grieķijas superklubu Pirejas "Olympiacos", kas jaunajā sezonā ar pirmo komandu, visticamāk, spēlēs tikai vienā turnīrā - ULEB Eirolīgā.

Kuzminsks pēdējo pusotru sezonu strādāja Milānas "Olimpia" klubā, reizi izcīnot Itālijas čempiontitulu un reizi iegūstot Itālijas superkausu. Aizvadītajā sezonā Kuzminsks 30 mačos Eirolīgā vidēji 17 minūtēs guva 8,5 punktus, realizējot 46,9% trīspunktnieku, kā arī izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas. Savukārt A sērijā uzbrucējs vidēji 18 minūtēs izcēlās ar 9,3 punktiem un 3,4 bumbām zem groziem.

Šovasar Kuzminsks kļuva par brīvo aģentu, tika runāts, ka Milāna varētu gribēt turpināt sadarbību, taču ar citādiem līguma nosacījumiem, tāpat tika pieminēti citi Eirolīgas klubi, piemēram, "Žalgiris" un Telavivas "Maccabi", tomēr jau ilgāku laiku lietuvieša vārds visvairāk tika saistīts ar "Olympiacos". Tagad klubs arī oficiāli paziņojis par līguma noslēgšanu ar 29 gadus veco Kuzminsku uz divām sezonām pēc sistēmas 1+1.

206 centimetrus garais Kuzminsks pirms Milānas mazliet vairāk nekā vienu sezonu pavadīja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). 2016. gadā tā brīža Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons piešķīra Kuzminskam trīs gadu līgumu. Debijas sezonā, spēlējot kopā ar Kristapu Porziņģi, Kuzminsks vidēji 15 minūtēs guva 6,3 punktus un izcīnīja 1,9 bumbas, taču, mainoties komandas vadībai, mainījās arī Kuzminska iespējas. Otrajā sezonā lietuvietis vairs netika pie iespējām un jau novembra vidū tika atbrīvots.

Pirms tam Kuzminsks trīs sezonas pavadīja Malagas "Unicaja", vēl pirms tam trīs Kauņas "Žalgirī", bet karjeras pirmsākumā spēlēja Viļņas "Sakalai" un "Perlas", kā arī "Šiauliai" vienībās.

Lietuvas izlases rindās Kuzminsks izcīnīja sudrabu 2013. un 2015. gada Eiropas čempionātos.

Jaunajā sezonā "Olympiacos" turpinās spēlēt Eirolīgā, bet pirmajai komandai tas būs vienīgais turnīrs, jo klubs izslēgts no Grieķijas čempionāta augstākās līgas. Mēģinājumi pievienoties Adrijas līgai un apelēt, lai tiktu atpakaļ augstākajā līgā, cietuši neveiksmes, līdz ar to klubam būs jāstartē Grieķijas 2. līgā, taču tur plānots izmantot otro komandu.

Izmantotie resursi:
https://www.olympiacosbc.gr

     [+] [-]

, 2019-07-23 12:16, pirms 5 gadiem
Zvaizgne, tiešām?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-23 13:51, pirms 5 gadiem
Raitcha rakstīja: Zvaizgne, tiešām?
Lietuvas basketbola izlases zvaigzne noteikti

  +1 [+] [-]

, 2019-07-23 14:38, pirms 5 gadiem
Basketbolistiem ļoti garšīga komanda. Nedaudz vairāk kā 30 spēles regulārajā sezonā par ne sliktāku atalgojumu kā tās kas spēlē arī vietējos čempionātos.

     [+] [-]

, 2019-07-23 18:49, pirms 5 gadiem
shitaa rakstīja: Lietuvas basketbola izlases zvaigzne noteikti
arī nē