Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" pastiprinās ar amerikāņiem, "Neptunas" Eirolīgai gatavojas ar vietējiem

Andrejs Siliņš

"Rytas" pastiprinās ar amerikāņiem, "Neptunas" Eirolīgai gatavojas ar vietējiem
Martins Mažeika
Foto: 15min.lt

Lietuvas basketbola klubs Viļņas "Lietuvos Rytas", kas aizvadītajā sezonā nespēja iekļūt finālā, jaunajai sezonai vietējā čempionātā, ULEB Eiropas kausā un VTB līgā gatavojas, sastāvam piesaistot amerikāņu aizsargus, savukārt vicečempione Klaipēdas "Neptunas" pagaidām piesaista komandai vietējos groza bumbas meistarus.

"Rytas" pavasarī ar "Žalgiri" tikās jau pusfinālā un zaudēja, līdz ar to pirmo reizi kopš 1998. gada neiekļuva Lietuvas finālā. Nākamajā sezonā "Rytas" spēlēs ne tikai vietējā čempionātā, bet arī ULEB Eiropas kausā un arī VTB līgā, lai gan iepriekš izskanēja informācija, ka dalība Krievijas atklātajā čempionātā varētu tikt atcelta.

Starpsezonā komandu pametis spēka uzbrucējs Darjuss Songaila, kurš pievienojies principiālākajiem sāncenšiem "Žalgirim", kā arī komandas motors un līdzjutēju mīlulis Renalds Seibutis, kurš devies peļņā uz Turciju. Komandai pievienojušies vairāki vietējie spēlētāji kā Ads Juškevičs, veterāns Mindaugs Lukausks un savulaik "Valmierā" spēlējušais Artūrs Valeika. Klāt nācis arī ukraiņu spēka uzbrucējs Kirils Natjažko.

Šodien "Rytas" oficiāli paziņoja par amerikāņu aizsarga Trevisa Leslija pievienošanos. 24 gadus vecais Leslijs 2011. gadā draftēts otrajā kārtā, bet NBA nostiprināties neizdevās un pagājušo sezonu sāka franču Eirolīgas vienībā "Nanterre", vēlāk spēlēja citā Francijas komandā ASVEL, bet sezonas pēdējos mēnešus pavadīja "Šiauliai" vienībā Lietuvā. 193 centimetrus garais spēlētājs vidēji guva 15,2 punktus un izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas.

Tāpat "Rytas" vienojies par sadarbību ar 23 gadus veco amerikāņu aizsargu Biliju Beironu, kurš "Canisius" universitātes rindās NCAA tika atzīts par savas konferences gada labāko spēlētāju. 188 centimetrus garais Beirons aizvadītajā sezonā vidēji guva 24,1 punktu spēlē.

Tikmēr "Neptunas", kam jaunā sezona nāk ar jaunu izaicinājumu - debiju Eirolīgā, pagaidām sastāvu komplektē tikai no vietējiem spēlētājiem. Klubu pametis savulaik Rīgas ASK uzspēlējušais Marjuss Runkausks, kurš strādās Rumānijā, bet klubs atjaunojis līgumsaistības ar savulaik Rīgas VEF spēlējušo Martinu Mažeiku. Divkārtējs Latvijas čempions VEF sastāvā Donāts Zavacks arī vienojies par atgriešanos mājās pēc sezonas Itālijā, Vācijā un Krievijā. Klubs pagarinājis līgumu ar vietējo spēka uzbrucēju Simu Galdiku.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-23 15:10, pirms 10 gadiem
Vai kāds var pastāstīt, kāpēc ULEB Ventspilij neļauj spēlēt BBL, bet Rytas un VEF spēlēšanai VTB nekādu šķēršļu?

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 15:31, pirms 10 gadiem
rupucis rakstīja: Vai kāds var pastāstīt, kāpēc ULEB Ventspilij neļauj spēlēt BBL, bet Rytas un VEF spēlēšanai VTB nekādu šķēršļu?
tāpēc ka VTB ir ULEB apstiprināts turnīrs toties BBL tāds nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja